Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka romanticka melodrama trochu netradicnym genderovym zlozenim ustredneho paru, vdaka comu vzbudzuju kontroverziu jak u niektorych dalsich postav, tak aj u divakov. Chemia medzi jednoduchsim vojakom s dobrym srdcom Barrym a zivotom ostrielanou/neho Calperniou funguje fantasticky a ich spolocne sceny su plne emocii. Tie ma fakt bavili. Bohuzial dost vela priestoru tu ma aj linia v ktorej sledujeme Barryho zazitky z vojenskej zakladni, ktore dost zretelne postupne graduju k tragickemu finale. Holt zelene gumy su proste tupe gumy. A pokial este bojuju s vlastnou orientaciou, tak je z toho katastrofa, co vieme uz od cias Americkej krasy. Filmu dominuje hlavne famozny vykon Lee Paceho, ktory s tymi umelymi prsiami, ktore mu zakazdym nasadzovali niekolko hodin, vyzera velmi presvedcivo a nemal som najmensi problem uverit, ze je zena. Bohuzial to cely cas kazi ta otravna linia s vojakmi. Chapem, ze bez nej by to bola iba priamociara romanca a tak bolo potrebne ju nejak zdramatizovat, ale napriek tomu pre mna zaver nebol tak intenzivny ako by som si prial. Jednak bolo dost evidentne jak to skonci uz od zaciatku a jednak by som radsej stravil viac casu s tym zamilovanym parom ako s vycvikom zelenych gum. 6/10. Filmy s podobnou tematikou ale lepsim celkovym spracovanim su napriklad: The Crying Game alebo Different for Girls. ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Tento film je ovšem možném. Je to o tom že láska může mít mnoho podob, že lidi byli ,jsou a vždy budou pěkné svině. A taky o tom, že do armády může vstoupit kdejaký magor. Nádherný, ale taky dost smutný film. A abych nezapoměl dost dobrý soundtrack, kromě muziky Jana A.P.Kaczmareka taky skvělé fláky od Annie Lennox, ale hlavně od k.d.lang-THE CONSEQUENCES OF FALLING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Reklama

dANo 

všechny recenze uživatele

Bravúrne natočený smutný príbeh jednej zvláštnej lásky. Jednoduchosť príbehu spolu s vynikajúcimi hereckými výkonmi viacerých postáv (špeciálne Troy Garity a Lee Pace) dávajú dokopy jeden skvelý film vychádzajúci s drsnej skutočnej udalosti. Caplernia je aj v skutočnosti vcelku zaujímavý transexuál a v podaní Lee Pace-a bola veľmi presvedčivá. Dávno som nevidel taký podarený film s podobnou problematikou a takými dobrými hereckými výkonmi. Úžasná bola aj pesnička The Consequences of Falling od K.D. Lang. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočené drama o citlivých věcech citových. A taky o hře na vojáčky, o stupiditě, nesnášenlivosti a ubohé homofobii, kteréžto debilní lidské vlastnosti ve spojení s iq vymaštěného vojáckého mozku a alkoholickým raušem vedou zákonitě k marné tragedii... Lee Pace v roli Calpernie (aka Scottie) je prostě skvělý(á!) a stejně tak Troy Garity v roli (až příiš) citlivého pěšáka, který - ač dnes již v principu je americká armáda formálně velmi tolerantní k sexuálním menšinám - v prostředí citové tuposti a >zeleného chlapství< vlastně ani nemá příliš šanci... Prostě skvělý film o >jiné< lásce, s naprosto civilními a lidsky uvěřitelnými hereckými výkony, film (ač jako televizní produkce), kterému vlastně ani není co vytknout... ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Prý láska, která se vymkla kontrole. V otázkách milostných mezilidských vztahů poněkud zdravě avantgardní a rozhodně výborný film, který je dobře natočený i velmi dobře zahraný. Divák je provázen příběhem krůček po krůčku, nic není odhaleno dříve, nežli nastane ta pravá chvíle. Film je to romantický i tragický a především opravdový, neboť byl natočen podle skutečné události. O to větší silou dokáže zapůsobit a vzbudit různá pokušení. A tou nejskvostnější lahůdkou pro mě byla krásná hudba, zejména pak v pěveckých vystoupeních okouzlující Calpernie. Bezpochyby nejnádhernější byla smutná píseň - Následky pádu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Ve skutečnosti byl Barry Winchell o šest a půl roku mladší než Calpernia Addams, zatímco ve filmu je věkový rozdíl téměř opačný, protože Troy Garity, představitel Barryho, je téměř o šest let starší než Lee Pace, filmová Calpernia. (Stanislaus)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama