Reklama

Reklama

Vojákova dívka

(TV film)
  • USA Soldier's Girl (více)

Obsahy(1)

Hrdiny strhujícího amerického dramatu jsou jsou dva zamilovaní lidé, kteří však rozhodně netvoří standardní pár. Jeden z nich je muž a druhý - se chce stát ženou. Říká si Calpernia a živí se vystupováním v baru, který ve chvílích volna navštěvují vojíni z nedaleké základny. Jedním z nich je i nováček Barry Winchell. Ten je sám překvapen, jak ryzím ženstvím jej Calpernia okouzluje. Avšak než se z nich stane něžně zamilovaný pár, musí Barry překonat počáteční rozpaky i vlastní předsudky. Calpernia pro změnu jen nedůvěřivě a s obavami přijímá skutečnost, že je pro někoho opravdu přitažlivá. Jenže jsou tu ještě ostatní vojáci z kasáren, a některým není tak úplně jedno, jak si Barry počíná v soukromí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (122)

Mizzy 

všechny recenze uživatele

Velmi mě překvapilo, jak výborný film to byl. Skvělé výkony hlavních hrdinů, hlavně Lee Pace- jako královna klubu Visions-Calpernia Addams a krasavec Troy Garity jako vojín Barry (syn Jane Fondové), který se do ní (něj) zamiluje. Ale nebude to happy end...musím říct, že mi slzičky tekly a velkou ránou pro mě bylo zjištění, že to bylo based on a true story... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VY NEJSTE JAKO JINÝ HOLKY.…“ /// ON je gentleman a ONA vzbuzuje pozornost velice divnejch lidí. Love story nasmrádlá pachem vojenský základny, ve který ho on má, vona ho má taky a ještě navíc se mají rádi (VÍTEJ ZA ZRCADLEM, ALENKO.). Hodně zajímavej film nejen pro heterosexuály a transky, ale všechny co chtěj zjistit, že voják US army má (většinou) v hlavě nasráno, umí dobře chlastat a volat zdravotníka. Scénář, jakej nemaj ani filmy pro kina je až neuvěřitelně bez hluchejch míst, vévodí mu zvláštní romantika a hudební stránka, která je sice mimo moji ,,ligu“, ale k příběhu sekne. A Lee Pace? Tak von je to vážně chlap?! . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na filmy podle skutečnosti. 2.) Neženskejch částí na starý si moc nevšímám. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Vubec nechapu, proc takovy film neni v kinech. Kvuli transvestitum? Kvuli hlave rozbite basebalovou palkou? To uz snad v nasi "moderni spolecnosti" nikoho nesokuje, ne? No nic... Kazdopadne velmi intenzivni filmovy zazitek pro vsechny co neodvraceji oci. Nadherny film, ktery (prestoze televizni) zastinuje spousty "kinofilmu" s naprostym prehledem. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Každodenní vojenský dril, jednotvárný život na základně a najednou Barry objeví v té všudypřítomné zelené něco třpytivého. Jmenuje se Calpernie a nachází se někde uprostřed cesty mezi mužem a ženou. Oba jsou zaskočeni. Calpernie tím, že je přitažlivá i pro někoho „normálního“ a on tím, že mu ta „jinakost“ v lásce nijak nepřekáží. Dva lidé, kteří nalezli jeden druhého a chtějí být spolu, nic víc, nic míň. Příběh o lásce, kterou jim jejich okolí, ale nedokázalo odpustit. Po všech stránkách výborně natočené drama, včetně výběru hudby a především excelentní Lee Pace . „ Na snech je nebezpečné to, že začnete věřit, že se splní“. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

K sledovaniu filmu som pristúpil s pochopiteľnými obavami o zachovanie proporcionality pri jeho hodnotení.  Ale bolo to zbytočné, pretože scenár bol dobre napísaný, herecké výkony boli realistické a výkon Lee Paceho, tak ten bol neskutočný. K tomu hrala podmanivá hudba a celým filmom sa tiahlo akési osudové napätie, rastúca intolerancia, ktoré sa v závere premenili na smútok nad tragédiou, ktorá nič nevyriešila a nikomu nepomohla.. Neveril som, že môžem byť s filmom tohto typu nadmieru spokojný. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Ontario v lokalitách Barrie, Toronto a Brampton. (Terva)
  • Film měl premiéru 13. září 2003 na Primetime Emmy Awards. (Terva)
  • Lee Pace schudol kvôli roli Calpernie 12 kg. (milealelia)

Reklama

Reklama