Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (240)

honajz 

všechny recenze uživatele

Vyděračská rozhlasová hra, sem tam podbarvená kýčovitými obrázky jak ze Strážné věže, předvídatelná od první minuty a žel postrádající cokoliv navíc, jakékoliv kouzlo, které by tu nudnou a očekávatelnou historku něčím ozvláštnilo nebo pozdvihlo. Je to prostě jen takové nudné reklamní řemeslo, nic víc. A já reklamy nerad, ať na nějaké rádoby osobnosti, tak na knížku a soundtrack, protože tohleto nic jiného není. Všechna ta hesla, která pes i lidé ve filmu sem tam pronesou, znějí rovněž podobně povrchně jako reklamní kecy o šťastné rodině, a to vůbec nemluvím o zcela vyprázdněném pojetí boha a víry v Czendlikově podání.  A nahou prdel Bolka Polívky jsem taky vidět nemusel. Dobrá recenze Monggol. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj druhej předvánoční dárek. Na Gumpa jsem se těšil už dlouho ikdyž jsem měl zároveň i strach jak to v rukách F. A. Brabce dopadne. O tom, že je schopnej kameraman už přesvědčil mnohokrát. Co se týče režie tak tam už to není to pravý ořechový. Tohle se mu ale povedlo na výbornou. Knihu jsem četl a myslím si, že líp se kniha na filmový plátno snad ani přenýst nedala. Myslím si, že ti co četli knihu musí ocenit i filmový zpracování. Dále pak film ocení především pejskaři. Navíc je všeobecně známo, že točit se zvířaty je mnohokrát složitější a komplikovanější. Takže respekt. Za sebe s klidným srdcem dávám 5 hvězd. Milej, smutnej a zároveň upřímnej film, kterej možná není až tak o hereckých výkonech ale i přesto nebo právě proto dokáže v člověku vyvolat velký emoce. ()

Reklama

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Tak trochu vědomě jsem Gumpa nadhodnotila. Pojďme si říct, že férově by to bylo spíše za tři.  Na druhou stranu si v mém srdci ty čtyři hvězdy zaslouží. Jako rodinný film funguje skvěle. Jako agitka (ošklivá formulace, vím, ale nejde to jinak) na podporu útulkových pejsků taky.  Z pozice bývalého útulkového dobrovolníka musím tento snímek podpořit, to je jasná věc.  Má velké klady, silné obsazení, krásnou vizuální stránku a víru v dobré konce i těch nehezkých příběhů. Jen abych byla čestná k tomu obsazení. Za hlavní hrdiny i hlas Gumpa bych dala ruku do ohně. Ale některé jiné bych s chutí přeobsadila. Ano, mám na mysli církevní post :-). Obecně bych vůbec celou tu kostelní linku, která tam pro mě byla na sílu, vyhodila ven. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja takéto filmy môžem. Najčastejšie ma totiž vo filme rozcíti bezhraničná a bezpodmienečná láska nemého tvora. Slušne zahrané, dej nenudil a psík bol suprový. Ba dokonca to bolo aj celkom napínavé. Tiež to malo peknú myšlienku v závere, ktorá by mala byť vlastná každému človeku. Za mňa slušný nadpriemer a príjemné pozeranie. 80/100 ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Je hromada vážně skvělých českých filmů, ale Gump mezi ně nepatří. Není to prakticky ničím zajímavý snímek. Herecké výkony jsou při nejlepším kolísavé. Kamera celkem fajn, ale neuvěřitelně mě iritoval color grading. Protože ten obraz je doslova nabarvený na pruhovano. Takže v každém záběru je nějaká část obrazu, která je světlejší, v jiném odstínu, v jiné sytosti… a tak dále. No, a to mě prostě štve. V celém filmu jsou jenom dva hudební motivy, které se neustále cyklí. A vzhledem k tomu, že mám trochu jiný pohled na psy (a zvířata obecně), než jaký by film vyžadoval, tak mě ani příběh moc nezaujal. Katastrofa to sice není, u filmu jsem nijak zvlášť netrpěl, ale že bych ho doporučoval se říct nedá. 5/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Když je Gump na nějakou dobu umístěn v útulku, tak mu při venčení Naty Jahoda (Natálie Rožková) odepne vodítko a nechá Gumpa běžet „na volno“. Venčitelé psů v tomto útulku mají však zakázáno při procházce vodítko odepínat od obojku. (vitm)
  • „Jsem přesvědčený, že takový film tady ještě nebyl. Jak svojí výtvarností, tak pravdou těch příběhů, které jsou natočené s pejskama, kteří si něco podobného zažili ve svém reálném životě. My jsme nechtěli, aby v rámci natáčení byli jakkoli připravovaní, drezurovaní, ale aby to zahráli tak, jak oni tu situaci cítí. Celý film v rámci tohoto vyšel maximálně a bude podle mě ojedinělý a výjimečný svojí pravdou,“ řekl o filmu F. A. Brabec. (SONY_)

Reklama

Reklama