Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh psí pravdy, lásky a naděje. „Jsem Gump a byl jsem toulavej pes...“ On vlastně každý pes je v sobě tak trochu toulavý do té doby, než najde své štěstí, a to štěstí pes najde jenom s člověkem. Můj příběh je o hledání psího štěstí a také  o překážkách a pastech na cestě k tomu správnému člověku. Je o síle a nezlomnosti, která se ukrývá v každém psovi. Ano i v tom vašem, ve vaší čivavě, která na vás čeká celý den, než přijdete z práce. I v tom buldokovi, který se za vámi šine a sotva popadá dech. Dám svoji duši za to, že kdyby vám někdo na tomhle světě chtěl ublížit, tak pak teprve poznáte, jak silné má váš pes srdce a co jeho láska k vám znamená. Tenhle film vám také otevře oči, protože co člověk v psím srdci zničí, to může zase jen člověk uzdravit. Rodinný film režiséra F.A. Brabce je o světě viděném očima toulavého psa Gumpa. O světě, o kterém mnoho z nás moc neví. O tom, jak nás vidí zvířata  a jak je ten náš svět pro ně důležitý. Ten svět, který jim dává domov, sílu, naději, ale také bolest. Dobrodružný příběh skutečných psích hrdinů a lidí kolem nich. (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (241)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Cesta do hlubin psí duše. Upřímně, žádnej zázrak to není. Někteří hrají lépe, někteří hůř (Ivana Chýlková např.). Většina filmu je z pohledu psa a vlastně ve výsledku působí jako reklama na útulky a boj proti 'životu pod psa'. Ale téma je mi blízké a upozorňovat by se na něj mělo. A jako rodinný film a osvěta (pro děcka) účel splní. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Rodinný film s mluvícím psíkem dabovaným Trojanem. Nápad možná zajímavý, ale dopadlo to úplně stejně úžasně jako když se o něco podobného pokusili Slováci se seriálem Bodka. Tahle zábava pro senilní pejskaře, kteří se strašně rádi dojímají nad kdejakým psím hovínkem, fakt není pro mne. Umělé, nezábavné, neakční. Tohle je v řadě za sebou můj čtvrtý jednohvězdičkový český film s premiérou roku 2021. To už není normální!!! ()

Reklama

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Tak trochu vědomě jsem Gumpa nadhodnotila. Pojďme si říct, že férově by to bylo spíše za tři.  Na druhou stranu si v mém srdci ty čtyři hvězdy zaslouží. Jako rodinný film funguje skvěle. Jako agitka (ošklivá formulace, vím, ale nejde to jinak) na podporu útulkových pejsků taky.  Z pozice bývalého útulkového dobrovolníka musím tento snímek podpořit, to je jasná věc.  Má velké klady, silné obsazení, krásnou vizuální stránku a víru v dobré konce i těch nehezkých příběhů. Jen abych byla čestná k tomu obsazení. Za hlavní hrdiny i hlas Gumpa bych dala ruku do ohně. Ale některé jiné bych s chutí přeobsadila. Ano, mám na mysli církevní post :-). Obecně bych vůbec celou tu kostelní linku, která tam pro mě byla na sílu, vyhodila ven. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ja takéto filmy môžem. Najčastejšie ma totiž vo filme rozcíti bezhraničná a bezpodmienečná láska nemého tvora. Slušne zahrané, dej nenudil a psík bol suprový. Ba dokonca to bolo aj celkom napínavé. Tiež to malo peknú myšlienku v závere, ktorá by mala byť vlastná každému človeku. Za mňa slušný nadpriemer a príjemné pozeranie. 80/100 ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Mě se to moc líbilo. Sice to bylo malinko jiné, než v knížce (hlavně ten konec) a ve spoustě příbězích to bylo hodně uspěchané. Především s tou malou kudrnatou holkou Naty, kterou poznal v útulku. Ale i tak je to krásné a zajímavé v tom, jak to filmaři udělají, když už dávno znáte knížku. [3792. hodnocení, 184. komentář, 63%] ()

Galerie (52)

Zajímavosti (19)

  • Gump měl ve filmu 6 majitelů. (Zix.)
  • Film se natáčel mimo jiné ve Velvarech, Slaném a okolí. Vidíme i mnoho kopců Českého Středohoří nebo vyhlídku Baba v Praze. (rakovnik)
  • Představitelem štěněcího Gumpa byl ve filmu pes plemene Jack Russell teriér. Byl z chovné stanice s průkazem původu a shodou okolností se jmenoval také Gump. Představitelem dospělého psa Gumpa byl ve filmu samotný pes Gump autora předlohy Filipa Rožka. (raininface)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno