Reklama

Reklama

Tajemství v nás

  • USA The Secrets We Keep (více)
Trailer 1

Příběh je situován do Ameriky po II. světové válce. Rumunská uprchlice Maja si vybudovala nový život a chce žít jako každý jiný svobodný člověk. Bydlí na předměstí s manželem Lewisem a synem Patrickem. Stále ji však pronásledují temné vzpomínky na válku a mívá noční můry. Na ulici jednou uvidí muže, který má podobu německého vojáka z koncentračního tábora. Sleduje ho domů a zjistí, že má ženu a dvě děti. Je přesvědčena, že je to on, kdo spáchal tolik zla a je zodpovědný za smrt nevinných lidí. Druhý den, pod záminkou, že se jí porouchalo auto, muže omráčí, zavře do kufru auta a unese ho. Cítí povinnost pomstít se mu za válečné zločiny, které spáchal. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle už tu bylo několikrát a jediný rozdíl oproti podobně laděným příběhům je v tom, že zatímco dřív se jednalo takřka výhradně o Židy, je tentokrát obětí rumunská cikánka. Ale to je tak všechno. Takže zápletka je zoufale neoriginální. A podobně zoufale je to předvídatelné. Adler se sice snaží hrát na nejistotu, ale každé další matení diváka funguje přesně opačně. Přesto se u toho dá v pohodě vydržet, protože si film drží relativně slušné tempo a Noomi Rapace s Kinnamanem podávají tradičně výborné výkony. Nicméně na víc než na průměr film nemá. 50% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Protagonistka má výčitky svedomia, lebo, keď ju cez vojnu znásilňovali, nezachránila svoju sestru, ktorá dopadla ešte horšie. Antagonistove výčitky svedomia sú naopak jediná poľahčujúca okolnosť, lebo to má na svedomí. A má vôbec výčitky? Musí mať! Nech to povie nahlas! Nech sa prizná! Klasický príbeh o tom, aký je svet malý, keď dáva šancu na pomstu aj po novom usporiadaní sveta, podaný z celkom originálneho psychologického uhla pohľadu. Len príliš krátky na rozvinutie tohto potenciálu. Radšej si tvorcovia vyhradili čas na menej prepracovanú thrillerovú pasáž. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Při skutečnostech, že menší nazi-fische pronikly velkými oky sítí a svět je malý, musí malí Wiesenthalové usilovat o soukromou spravedlnost a vnitřní smíření ve vlastních sklepích.. Variace na Ripleyovou podávající si Gándhího je více thrillerem než psychologickým dramatem, očekávané flashbacky jsou dávkovány v kvantitě i délce úměrné kvalitě a mírně překvapivý konec sympaticky relativizuje pocit viny a zadostiučinění. Nechci tady šířit rasové stereotypy, ale ty požadované informace nešly vyčíst ze zajatcovy ruky? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

průměrné drama o tom jak se hlavní hrdinka v podání Noomi Rapace snaží srovnat s hrůzou,kterou prožila za války a zároveň se snaží dopátrat toho,zda jí Joel Kinnaman za války znásilnil,co se stalo s její sestrou.Celou dobu je to přiměřeně nečitelné,ale bohužel se i přes rozumnou stopáž místy zbytečně táhne...60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Opäť je tu príklad super herečky a sračkoidného podania. Dejová linka tiež toho veľa neponúkla - stále iba horekovanie nad niečím, čo bolo ukázané iba v náznakoch. Ako sa má potom divák vcítiť do problému a súcitiť s hlavnou postavou? Navyše mi to prišlo až moc banálne na to, aby žienka začala tak vyšilovať. V koncentráku sa diali aj horšie zverstvá a z ľudí sa preto nestali takéto čudá a vraždiaci psychopati.  Chýbal mi tu šmrnc, ktorý by celé tie udalosti nejak rozpohyboval a ozvláštnil. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama