Reklama

Reklama

Freaks: Jedni z nás

  • Německo Freaks – Du bist eine von uns (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Neprůbojná kuchařka po setkání se záhadným tulákem zjistí, že má superchopnosti – a odhalí nechutné spiknutí s překvapivým dosahem. (Netflix)

Recenze (18)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Z Netflix nabídky filmů, které jsem ještě neviděl, mě toto fantasy zaujalo hned na první pohled. Jaké ale bylo moje překvapení, že se nejedná o zábavný fantasy s prvky vtipu, ale o fantasy béčko s prvky trapnosti a totální nudy. Ta kuchařka nezačala bejt průbojná ani v momentě, kdy v sobě objevila superschopnosti a to už je zatraceně co říct. Navíc celej film nosila ty modrý kuchařský hadry, asi nízkej rozpočet. Zajímalo by mě, kolikrát jí je během natáčení vyprali v perwolu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pomocná síla v restauraci, chudák se tam nechala buzerovat nadřízenou. Proboha, takovou práci najde všude. A nejvíc mne povavilo, že v té zástěře chodila do práce, z práce, na discotéku, na návštěvu, seděla v tom doma, ta špindíra snad v tom i spala? Nudil mne Elektroman. A nesmrtelný byl bezdomovec? Jako proč? Takový televizní film po obědě, kdy se Vám nic nechce dělat... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom filmov o superhrdinoch, ale tento bol výnimočne celkom dobrý a možno aj preto, že sa nesnažil o tú gloriolu, akú so sebou filmy o ľuďoch s nadprirodzenými schopnosťami nosia. Niekedy netreba veľkoleposť, stačí prirodzenosť, spontánne postavy a dokonca ešte aj našli nemeckú pohľadnú herečku, čo je naozaj veľké plus. Zároveň je tu prinesená dôležitá myšlienka, že ak sa moc vloží do nesprávnych rúk, môže to dopadnúť katastrofálne. A zo zakomplexovaného honibrka sa môže stať masový vrah. Záver som očakáva trochu prepracovanejší. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Netflix rozhodne ponúka aj podstatne horšie filmy či seriály ako je tento. Je pravdou, že tých superhrdinov už je akosi priveľa ale prekvapivo obyčajní herci ponúkli v tomto príbehu relatívne solídne výkony, nedočkali sme sa nijakých korektných bludov a tak tá hodinka a pol pri sledovaní tohto príbehu ubehla celkom svižne. Najmä prvá polovica filmu bola veľmi dobrá a ako spomína vo svojom komentári aj najväčší filmový fanúšik, výber skladieb skrátka nemal chybu. ()

mikestiff 

všechny recenze uživatele

Je to asi tak strašně amatérské jako by to točili Češi. Hrozná kamera, absolutně hrozná hudba, a celé to působí jako televizní inscenace. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Trochu mě zaskočilo samotné pojetí tohoto filmu. Jestli jsem to správně pochopil, tak žena, která jako dítě ve vzteku udělala z nevinného člověka mastný flek, byla potrestána tak, že musela brát prášky na potlačení své agrese a byla nucena žít obyčejný všední život v kruhu své milující rodiny a jediné, co si z toho odnesla bylo, že byla utiskovaná. Jako příklad pro děti to sice vhodné moc není, ale jinak se Němci se samotným žánrem poradili dobře. Freaks je nevšední superhrdinský film, který téma pojal originálně i když na můj vkus trochu nudně. Celek mě však nijak neurazil a skalní fandové různých superhrdinů budou možná i plesat. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Nechápem tie percenta. Za mňa skvelý film, určite najlepší z tých vyplachov čo ponúka netflix a ktoré som dnes videl, hej ten španielsky superhrdinský sa ešte ako tak dal. Ale toto bolo fakt skvelé, vyber skladieb to má za 5*, samotný film už o jednu hviezdu menej. Ale aj tak na to že to robili Nemci dobrá práca. Chýbal už len dabing, nové filmy od netflixu by ho mali mať. 4* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Premárnená šanca. Nemci vedia ísť originálnou cestou, ale utnú to v najlepšom a žiaľ pokračovania sa podľa mňa nedočkáme, pritom z daného sveta toho moc neodhalili. Škoda. ()

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele

první film o superhrdinech, který nebyl hloupý a s chutí jsem se na něj podíval. Jestli to nebude náhodou tím, že nebyl americký... ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Zase trochu jiný pohled na superhrdiny. Bral jsem to spíš jako procvičení němčiny a celkové je to takové nemastné a neslané, ale koukat se na to dá. Kupodivu mě asi nejvíce bavila "proměna" Elektromana, i když to musí být každému po pár minutách jasné, že to tak dopadne. Ale hele, na němce to ujde, není to sice žádný Dark, ale "passiable". ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Něco mezi pohádkou O Popelce, Létajícím Čestmírem v němčině a Supermanem taky v němčině a Ulicí (také v němčině). Neskutečná hovadina. Vypnuto. (3%) ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Tak naši západní sousedé nám zase jednou chtěli ukázat, že jsou mezi nimi nadlidi - bohužel to ale dopadlo stejně tragicky, jako v pětačtyřicátém. Jedna hvězda za humor a druhá za tu onanující elektrodu v latexu. ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Jsem nesmírně rád, když se díky Netflixu dostanu k filmům mimo hollywood. Některé evropské filmy jsou opravdu zajímavé a dobré na koukání. Tady je ovšem něco v nepořádku. Nějak jsem ztrácel pozornost po dvou vteřinách filmu. Hlavní hrdinka byla za mě nejlepší a udržela mě při smyslech, ale všechno ostatní byla až skoro katastrofa. ()

jimik13 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel jestli je to na 3* nebo na 4*. Nakonec vyhrálo za mě 71% takže dávám 4*. Film má parádní soundtrack. Scénář a nápad taktéž, superhrdinských filmů už bylo mnoho a mnoho, ale takových kde lidé se schopnostma jsou obyčejní a spíše se schovávají a mnnohdy to ani neví.. líbí se mi ten koncept. Viděl jsem anglický dabing a rozhodně snesitelnější než německý originál. Za mě, ale právě to, že film pochází z menšího německého trhu a ne ze zámoří dodává filmu další pluska. Efekty jsou taky obstojné. na oddech ideální film, ale oscarovou kvalitu nečekejte. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Superhrdinských filmů je poslední roky jako máku a německý příspěvek do tématu přináší - nic. Slaboduchý scénář opisuje odkud jen může (kde jsme asi viděli superhrdinu se sluchátky a starými diskovékovými hity?) a neopomene přidat špetku sociální nerovnosti, nefunkčních rodin, zlé vlády a proradných vědců. A jednu na sílu naroubovanou černou tvář s nulovým významem, aby se udělalo za dost politické korektnosti. Navíc scénář obsahuje všechna superhrdinská klišé včetně obligátní varianty na kryptonit. Herecké výkony neokoukaných německých tváří (pokud nesledujete německou TV produkci, kde se objevují docela často) nejsou vyloženě špatné, ale ničí nezaujmou. Ve výsledku to není úplný propadák, ale hodně slabý vývar, který do zítřka zapomenu. ()

Reklama

Reklama