Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anton je, tedy býval, slavný divadelní herec, leč krutý život počal mu do cesty klásti proradné překážky. Například židli nebo díru, což si po čtrnácti pivech zkuste zdolat, vy kreténi. Když ho ředitel divadla vyhodí z práce a jeho manželka chce z bytu, vezme Anton osud do svých rukou. A začne chlastat ještě víc. Rozjede se taková plejáda fantastických zážitků, výtvarných skvostů a (ne)chtěných vtipů, že vám záchvaty smíchu možná už zůstanou a budete muset na smací odvykačku. Srandičky mají ovšem jeden háček – Antonova manželka se tomu vůbec nesměje. A opustí ho i s jeho synkem Tomáškem, tátovým největším obdivovatelem. Anton v zoufalství (a kocovině) synkovi nakecá, že se chystá na misi na Mars, proto je tohle období tak těžký. A težký období to teda ještě bude, že i let do Vesmíru bude proti existenci na Zemi pohoda. Ovšem kdo jiný z nás, nebojácných Čechů, by měl dokázat cestu na Mars než Anton? (Goodmind films)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (56)

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

Metafora alkoholismu a léčebny znázorněna v naprosto absurdním dada surrealism opusu. Ocenil bych spíše temnější podtón, ale zas Žal se odkládá pana Korna velmi potěšil. Ve filmu lze nalézt fantastické české funky kusy, bohužel i včetně nějakého toho Káji Gotta. Přesto si myslím, že tvůrci by udělali lépe kdyby vše ladili do temnějších podtónů, nasadili spíše thrillerovou smyčcovou mjůzik a možná i vypustili postavu syna hlavního představitele. Každopádně jestli jste ještě neviděli v žádném cz filmu Šteindlera defekovat a Duška prznit morbidně obézní ženu, zde máte možnost! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Český filmový úlet uplynulého roka. Ťažko povedať hlavnú pointu tohto snímku, ale je treba uznať, že je správnym spôsobom pritiahnutý za vlasy s množstvom bizarných situácií. Človek asi musí trošku vnímať osobnosť autorky, aby sa s filmom dokázal stotožniť, ale mne to celkom sadlo. Asi pôjdem proti prúdu, ale nevidím to až tak katastrofálne. Je to proste niečo, čo musí človeku sadnúť a kto pozná Dana Fischera a očakával niečo zmysluplnejšie a prozaickejšie, tak očividne ho nepozná dobre. Druhýkrát to asi už nemusím vidieť, ale celkom som sa zabavil. 55 % ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Lucia Klein Svoboda se asi musela zbláznit, jinak si nedovedu vysvětlit, že někdo, kdo před 5 lety natočil výborné Pirko, přijde s něčím tak šíleným. Ne že bych měl něco proti boření konvencí a fantazijní volnosti, ale v Mstiteli prostě nedává nic smysl, je to jen vrstvení více či méně bizarních (a povětšinou nevtipných) situací kolem - mně osobně extrémně nesympatické - hlavní postavy, která se jen oddává bezbřehému chlastání, a už druhý den pomalu zapomínám, o co tam vlastně šlo. Párkrát jsem se u té slátaniny nevěřícně rozchechtal a měl nutkání se ptát, zda se mi to jen nezdá, ale povětšinou mě to bohužel jen otravovalo či nudilo - nedal jsem se předem odradit místním nevalným hodnocením, a tedy dobře mi tak, že jsem musel vidět něco takového. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut a myslel jsem, že není reálné se ve zdraví dokousat až k závěrečným titulkům. Když si však s Luciou Klein Svoboda podáte ruku na znamení, že jste připraveni hrát její hru, tak se vám rázem otvírají úplně jiné obzory. Svět figurek a jinotajů bourajících zavedené konvence, plný odkazů a metafor, které buď divák chce hledat a nebo se jenom nechá na hulváte ojet Jaroslavem Duškem. Já vím, měla to být komedie a moc (vůbec) jsme se nenasmáli. Stejně tak se není moc čím chlubit, když vás na představiteli hlavní role nezujme jeho herecký um, ale podoba s Danielem Radcliffem. A holou obří zadnici už taky každý viděl. Stejnak se se na planetě „Nejsem Svobodová, ale Svoboda“ cítil překvapivě komfortně…..dle ostatních hodnocení koukám, že zřejmě jako jediný :D ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Retardovaný tandem Klein Svoboda se utrhl ze řetězu. Místo nástupu do Bohnic však oba pacienti vrší jednu prasečinu na druhou, myslí si, jak jsou vtipní, ale nic nedává smysl a potlesk za tvůrčí odvahu taky nepřichází. Mělo jít o komedii pro svobodné duše, takže nemůže chybět Dušek, ovšem ani ten to nezachrání. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Podtitul filmu zní: „Když nemůžeš, tak přilej“. (SONY_)
  • „Takové filmy, kdy divák dostane pěstí do obličeje, jsou občas potřeba,“ uvedl Jaroslav Dušek. (SONY_)
  • Jaroslav Dušek po prvním přečtení scénáře roli ve filmu odmítl, protože se domníval, že je to „pouze taková ztřeštěnost“. Režisérka a scenáristka Lucia Klein Svoboda ho ale požádala, aby se koukl na její starší film Pírko (2016), aby pochopil, o co jí ve filmu jde. Po zhlédnutí už s velkou chutí souhlasil. (SONY_)

Reklama

Reklama