Reklama

Reklama

Stroj času

  • Česko Cronos (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1536 alchymista Uberto Fulcanelli, skrývající se před inkvizicí v Mexiku, započal práci na zařízení, které mělo svému majiteli dopomoci k věčnému životu. To zařízení se jmenovalo Cronos. O čtyři století později nalezne starožitník Jesus Gris podivný přístroj ukrytý v starobylé sošce archanděla. Jesus kouzlu mechanického skarabea, jenž odměnou za lidkskou krev propůjčuje svému majiteli novou životní energii, záhy podléhá. Není však sám, kdo o existenci Cronosu ví...

Tímto filmem s pochybným českým názvem STROJ ČASU se na počátku devadesátých let zviditelnil dnes již kultovní mexický režisér Guillermo del Toro (BLADE 2, HELLBOY, Faunův LABYRINT), přičemž do hlavní role obsadil herce Frederica Luppiho. Ten se objevil i v Torových pozdějších filmech PRINC BEZ KRÁLOVSTVÍ a FAUNŮV LABYRINT. (Niktorius)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Začalo to zajímavě, zajímavé to bylo v průběhu a zajímavě to i skončilo. To je tak, když za filmem stojí zajímavý scénář. Nicméně mi to přišlo strašně lacině udělané a kupodivu i dost špatně zrežírované, což bych u Del Tora vážně nečekal. Utraceného času sice nelituji, ale už jsem hodinu a půl života strávil i lépe. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Del Torova rozprávka na dobrú noc, má rozporuplnú osobnosť. Jednak je to prostučká báchorka, na strane druhej je to vďaka rejžovi atmosférický chod. Nedramatizuje sa tu, v rámci žánru je to len plus, tzn že znaky mystéria a hororu sú tu badateľné. A nezabudnime na karikatúry postáv ( nezameniteľný a každú jednu scénu kradnúci Ron Perlman ), ako vystrihnuté z lacných hororových komiksov. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

NĚCO TAKOVÉHO SE PŘIHODÍ JEN JEDNOU V ŽIVOTĚ. JEN JEDNOU ZA CELÝ ŽIVOT....... /// Když starožitníka Grise pokouše kovový ,,něco“, začne se cejtit mnohem líp. Takovej mladší.... Záhadnej přístroj, kterej dokáže prodloužit život, téma věčnýho života, záhadná a fascinující kniha psaná latinsky. Nechtějte horor, spíš pohádku s téměř komiksovým motivem a filosofii poetickýho Frankensteina. Tomu odpovídá atmosféra, bohužel i tempo. Originální jednohubka spíš pro nehororový publikum a fandy G. del Tora. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím, že Ron Perlman hrál v divnejch filmech. 2.) Máme doma sochu, ze který vylejzaj švábi. 3.) Thx za titule ,,Etmare“ a ,,joSew“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro a jeho začátky. Mnoho režisérů by podobný debut mohlo závidět, protože mexický zázrak předvádí velmi vyzrálou, i když chvílemi prázdnou představu o svém vlastním stroji času se vší jeho oblíbenou zvráceností. V mnohém nejde o nijak přelomové dílo, ale setkává se zde poprvé s Ronem Perlmanem, svým věrným druhem a budoucím Hellboyem, a velmi dobře buduje atmosféru na vcelku prostinkém scénáři. Kdyby se stroj času nevlekl jako hodiny dějepisu pro mnohé studenty základní školy, čtyřhvězdičkové hodnocení mohlo být i vyšší... ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film o upíroch sa dá natočiť dvoma spôsobmi. Buď okopírujete klasické Draculovké horory, ako množstvo hororov dnešnej doby a bude to hrozná sračka. Alebo si môžete vymyslieť niečo originálne. Áno, to je presne prípad Cronosu. Film by som za horor veľmi nepovažoval, ale skôr sa drsnejšiu drámu, s veľkou morálnou hodnotou. Nevedel som, že film je z Mexika, nuž ale herecké výkony ma celkom dostali. Aj keď deti vo filme nemám rád, ale musím priznať, že tu mladá dáma hrala dobre. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Guillermo del Toro se ve filmu objeví spolu se svou ženou před domem Jesuse na začátku filmu, kdy venčí psa. (HellFire)
  • Natáčelo se od 12. února do 8. dubna 1992. (BMW12)
  • Speciální efekty pro film vytvořila del Torova společnost Necropia (která po 15 letech existence ukončila svou činnost). (HellFire)

Reklama

Reklama