Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Del Toro má v sobě něco podivného, co se příčí tomu, abych to uchopil slovy. Často mám problém mu něco vytknout a přece mě nikdy jeho film doopravdy nechytne, nepobaví, nepocítím obohacení. V tomto filmu je kupříkladu velice precizní, pokud jde o vykreslení postav, prostředí, v kterém žijí i jejich vztahů. Lidí, zmrzačených na těle i na duši. I chápání zla jako něčeho, co má svůj život v živých a ne v mrtvých mi je sympatické. Též motiv Davidů a Goliáše. Tajemná atmosféra, maska ducha, výtvarno... bez kazů. Kde je tedy chyba? Snad v tom, že fabule je přespříliš prostinká a přece pro film zásadní, snad v tom, že poučení, které se film snaží přinést, je tisíckrát slýchané či v tom, že všechno chvalitelné, co film nabízí, nabízí jen proto, aby nenáročná zápletka byla dobře oblečena. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesný příklad 4-hvězdičkového filmu. Že se jedná o nadprůměrnou záležitost dokazuje výborná hudba, kamera i samotný příběh. Žánrově se Princ bez království přibližuje jak hororu, tak dramatu s válečnými prvky. V jedné věci však film šlape jen na polovic a to intenzitě emocí. Totiž tenhle film má spoustu možností, jak diváka zatlačit až do koutu a on vždycky radši ustoupí a povolí, což je docela škoda. Já osobně bych lekačky a děsivé momenty udělal ještě děsivější, momenty smutné udělal ještě smutnější a momenty krvavé udělal ještě krvavější. Princ bez království se skoro po celou dobu drží zlatého dobrého středu, za což ho jedni budou milovat a druzí jako jsem já mu uberou 1 hvězdičku. 75% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo je to vlastne duch? Strašná udalosť, odsúdená na večné opakovanie? Možno len okamih bolesti. Niečo mŕtve, čo sa kde-tu zdá ešte ako živé. Pocit, ktorý sa zastavil v čase. Rozmazaná fotka.“ Bola by chyba, aby vás hnusný obal DVD/VHS a trápny distribučný preklad DEVIL odradil od pozretia jedného z najlepších filmov Guillerma del Tora. Strhujúci, silný, intenzívny, mrazivý, nezabudnuteľný a zvláštny zážitok. Kombinuje plnokrvný horor s plnohodnotnou drámou. Vynikajúca retro európska atmosféra, neobyčajné vizuálne stvárnenie, originálne nápady (embryá v rume, nevybuchnutá bomba na dvore), špičkoví herci, chladné noci. Kus filmárčiny. Nebyť DEVILA, ťažko by o niekoľko rokov neskôr del Toro exceloval FAUNOVÝM LABYRINTOM, ktorý trhá srdce predsa len troška viac (sám del Toro ho dokonca označuje za svojím spôsobom voľné pokračovanie DEVILA, no nie som si istý, ako to myslí). ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zvláštna kombinácia horrorovej línie a drámy, bál som sa zo začiatku, že mi nesadne, no Guilermo to zvládol skvelo. Horror je svojím spôsobom napínavý, no viac stavia na línii drámy, čo mi prekvapivo vôbec nevadilo. Pozdvihnúť takmer béčkový scenár k výbornému filmu, čo ovplyvnili aj kvalitní herci, ktorých Toro obsadil. 80%. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

„Co je to vlastně duch? Strašná událost odsouzená k neustálému opakování, možná jen okamžik bolesti, něco mrtvého co se chvílemi zdá jakoby ještě žilo. Pocit, který se zastavil v čase, jako rozmazaná fotografie, jako hmyz polapený v jantaru. Duch...“ Působivé drama s duchařským podtónem který mám nejraději, protože atmosféra se chvílemi dala krájet. Jde poznat že Guillermo del Toro si vymazlil film do nejmenšího vizuálního detailu, zaujme hudba Javiera Navarrete a kamera Guillerma Navarrea. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Film byl nominován na cenu Saturn Award v kategorii Nejlepší horor. (Chatterer)
  • Guillermo del Toro pracoval na filmu dlouhých šestnáct let. (TylerGage)

Reklama

Reklama