Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

iamek 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro je jeden z mála režiséru co i z průměrného, až béčkového námětu je schopný natočit slušný a napínavý horor, který je navíc skvělé odvyprávěný, což v moderních hororech je docela rarita. Mladí herci byli vybráni dobře a svojí úlohu zvládli na jedničku. Jako každý film od del Tora tak i Princ bez království je vizuálně a hudebně dokonalý. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kdyby se býval del Toro spokojil s profláknutou duchařskou zápletkou, byl by Princ nejen bez králoství, ale zároveň značně zchudlý. Ne že by horrorová část filmu postrádala napětí, to je naopak budováno velice sympaticky pozvolna, bez zbytečných lekaček a nechutností. Nicméně po chvíli člověk zjistí, že to prostě nebude nic víc než klasická duchařská povídačka o pomstě bloudící duše... Na film dost, na dobrý film málo. Jenže Princ bez království má naštěstí krom povědomých spodek i velmi sympatickou kamizolku v podobě fungující chemie postav a skvělých hereckých výkonů dětí i dospělých. Pasáže duchařské střídají spíše dramatické partie, líčící neradostný život v depresivním sirotčinci a vztahy jednotlivých postav. Režisér osvědčil velmi dobrý cit pro detail i pro mluvené slovo (mimochodem, český dabing je překvapivě výborný). Sirotčinec Santa Lucía tak nepůsobí jako nutná kulisa pro děsivou duchařskou povídačku, ale jako živoucí a rovnocenný partner horrorové části filmu. Výsledek je díky tomu vzácně vyrovnaný, kompaktní a poctivý. A samozřejmě také dostatečně svojský. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Představte si sirotčinec (kterému vévodí nevybuchlá bomba uprostřed nádvoří) kam vás, jen tak, bez rozloučení, vysypou. A než se stihnete zorientovat a někam patřit, naváže s vámi kontakt duch malého chlapce, jemuž spíte v posteli a který vás tímhle ponurým místem všude provází. „Co je to vlastně duch? Strašná událost odsouzená k neustálému opakování. Možná jen okamžik bolesti, něco mrtvého co se chvílemi zdá jakoby ještě žilo. Pocit, který se zastavil v čase, jako rozmazaná fotografie..“ Mrazivá atmosféra, strašidelná hudba, nevlídné místo a vše přesně tak akorát namícháno. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak by som mohol tento film porovnat s FAUNOVYM LABYRINTOM (2006), tak labyrint sa mi pacil o nieco viac, nielen vdaka zaujimavemu mysterioznemu deju, ale aj krasnej hudbe. Princ mal sice ducharsky podton, ktory ma velmi bavi, len tu som mal trosku menej trpezlivosti a prilis dlho trvalo, kym prislo k tragedii, pricom aj dej zacal konecne naberat na obratkach. Za to bol zaver filmu (ne)chutne brutalny :-) ...11.06.2010 ________ Marisa Paredes - (Carmen) +++ Eduardo Noriega - (Jacinto) +++ Federico Luppi - (Dr. Casares) +++ Fernando Tielve - (Carlos) +++ Inigo Garces - (Jaime) +++ Irene Visedo - (Conchita) +++ Produkcia: Pedro Almodovar, Guillermo del Toro +++ Hudba: Javier Navarro +++ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Těžko to brát jako čistě hororový film, když je to především drama, které je hororovým prvkem jen lehce dokořeněno. Větší hrůzu tu tedy logicky nahánějí někteří lidé, kteří jsou větší bestie než nemrtvá strašidla. Film s působivou atmosférou má mnohé společné filmy s pozdějším del Torovým majstrštykem Faunův labyrint. Osobně těmhle jeho španělským filmům dávám přednost i před Bladem či Hellboyem. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Guillerma del Tora podle jeho slov ovlivnil k natočení filmu jeho strýc, který se po smrti vracel jako duch. (TylerGage)
  • Guillermo del Toro označil tento film za svůj nejoblíbenější počin. (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Talamanca del Jarama v Madridě a v Cubillo de Uceda ve městě Guadalajara v autonomním společenství Kastilie – La Mancha. Natáčelo se od června do srpna 2000. (noelcoward73)

Reklama

Reklama