Reklama

Reklama

Kočičí lidé

  • USA Cat People (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý pohledný muž se v newyorské zoologické zahradě seznámí s krásnou ženou, kreslící před klecí s velkým černým panterem. Jmenuje se Irene Dubrovna a je módní návrhářkou. Začnou se častěji vídat, přestože Irena zůstává uzavřená a dějí se kolem ní divné věci. Když se jednou schovají před deštěm v krámku se zvířaty, začnou ptáci v klecích zděšeně poletovat. Kanárek, kterého dostane darem, uhyne, a když se krátce na to Irena za svého přítele provdá, je svatební veselka přerušena neznámou ženou s výrazem kočky. (Benjamin-L)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

anais 

všechny recenze uživatele

Cat people je pravděpodobně prvním hororem, kde zlo nezobrazuje žádný misteriózní tvor jako Dracula nebo mumie, ale žena. Ta vlastně není opravdu zlá - temnota, které zní vychází je nechtěná... a o to děsivější! V dnešní době film tak už film tak strašidelně nepůsobí. Je tu spousta naivních dialogů (viz. manžel hlavní hrdinky) a logika chování postav je často na hranici dnešní tolerance (např. mladík přijme manželčino odmítání sexu, políbení i obejmutí bez jediné otázky a vezme si ji). Z dnešního hlediska tedy trochu naivní, ale z historického hlediska bezesporu důležité. Milovníkům starých filmů samozřejmě nelze nedoporučit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Cat People je horor HODNĚ naivní (který chlap si vezme za ženu někoho, kdo s ním nejenže nechce mít sex, ale odmítá jej i políbit), na druhou stranu má právě díky tomu své kouzlo. Co mě ale vzalo nejvíc je úžasná výtvarná stránka filmu, zejména pohrávání si se světlem a stínem - nápaditost tvůrců v tomhle ohledu nemá mezí. ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

O několik kočičích chlupů lepší, než remake z roku 82. Sice to s hororem nemá moc společného, ale příjemně se na to kouká a je tam pár celkem napínavých scén. Nutno varovat, že je to spíš konverzační drama, než co jiného, ale v oblasti lykantropích filmů musí být člověk vděčný za každou blbost. Tři kousky, černé jak panteří kožich. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V prvom aj druhom pláne ( dá sa to brať ako horor resp. dark fantasy ale aj ako psychologická dráma) vynikajúci, výborne natočený ( scéna sledovania je kameramanská a zvuková lahôdka) a vyznením nejednoznačný film. ale má to jeden veľký problém. Film je príliš krátky ( iba 70 min) a niektoré motívy a vzťahy by sa patrilo rozvinúť . Hlavne vzťah hlavných 2 postáv nie je aj napriek výborným hercom v prvej tretine uveriteľný. Alebo vážne existuje chlap ktorý si väzme ženu, ktorá nielen že s ním nespáva ale dokonca ho ani nepobozká? Ale aj napriek tomuto obrovskému záporu plná pálka. pretože v rámci svojho žánru a svojej doby je to úplná špička. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Cat People je prvním ze čtyř filmových hororů které vytvořili producent Val Lewton a režisér Jacques Tourneur. Všeobecně je považován vůbec za jedno z nejlepších filmových děl tohoto žánru ve 40. letech. Nevím jestli má cenu se tady více rozepisovat o dějovém obsahu filmu jen tak pro představu, protože vidím že už to přede mnou udělala uživatelka anais. Akorát zde napíši a zanechám můj celkový dojem z filmu ve stručné výpovědi: Film Cat People okouzluje určitě svou subtilní hrůzou. Vraždící monstrum já jako divák nikdy nevidím, je pouze nebo je naznačeno zvuky a reakcemi strachem ochromené oběti. Simone Simonová se ukázala jako fakticky ideální představitelka této role, určitě mě a nejen mě, ale i všechny ty co tento film viděli, nadchla jak svými ladnými kočičími pohyby tak i svou divokou krásou. Na film jsem si vzpomněl až teď a to prostřednictvím ČT která ho před časem snad v rámci Filmového klubu uvedla ve svém vysílání, ještě společně s filmy Frankenstein, Dracula, Frankensteinova nevěsta, Mumie, Neviditelný muž, Fantom opery aj. Všechno vesměs klasické hororové snímky známého dnes již legendárního amerického studia Universal a zároveň zřejmě i to nejlepší s klasického filmového hororu... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Film byl natočen za 18 dní. (hladass)
  • Film byl v kinech promítán tak dlouho, že kritici, kteří ho původně strhali, se na něj mohli podívat znovu a mnoho z nich přepsalo své recenze v pozitivnějším duchu. (liquido26)

Reklama

Reklama