Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alina se dál sbližuje s Kiriganem a na její odhalení se sjíždějí vznešení hosté. Mal má čerstvé zprávy o jelenovi. Kazův plán závisí na tajných dveřích. (Netflix)

Recenze (12)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z epizody hrozně rozporuplné pocity. Ději prospělo zaměření pouze na jednu lokalitu. Všechny hlavní postavy byly poprvé pohromadě. I závěrečné odhalení mělo svojí sílu a tu správnou údernost. Ale to provedení. Je to ledabylé, náhodné a často nepřehledné. Už podruhé se snažili přijít s cool scénou jako z heist snímku, ale exekuce kulhá na všechny končetiny. Alina je mi čím dál víc nesympatická. Opět je příklad toho zachránce světa, který nepotřebuje tolik tréninku jako ostatní, ale přesto nakonec vyřeší každou překážku až nepatřičně jednoduše. Chtělo by to větší propracovanost scén i dialogu. Trošku uklidnění tempa. Zatím se jen tak klouže po povrchu a zbytečně se pospíchá. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak z tejto epizódy som bol priam až nadšený, v tomto prípade sa už vydarilo ukočírovať heist zápletku na výbornú. Kaz a jeho precízne naaranžovaný plán, ako sa vmiesiť do davu, infiltrovať budovu a uniesť Alinu, bol dosť vrtkavý, a či už chcel alebo nechcel vsadiť na náhodu, nakoniec práve šťastena zohrala najväčšiu úlohu. Predtým sa však Sun Summoner predvedla v plnej kráse a parádne pred miestnou smotánkou, ktorú uchvátila svojou svetelnou podívanou. Alina sa dosť intímne zblížila s Aleksanderom, ktorý si ju parádne omotal okolo prstu, aby s ňou mohol manipulovať. Práve tu nastáva najväčší obrat v deji, keď sa dozvedáme, že The Darkling je v skutočnosti The Black Heretic. Z postáv ma najviac bavil Kaz Brekker, ktorý bol jednoducho neskutočný. Aj keď neviem, čo by si počal bez Ineji. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První vyloženě dobrá epizoda, nicméně s velkým vykřičníkem. Sice nám děj někam směřuje a konečně to bylo napínavé, ale ta komedie, co je okolo s těmi menšinami, rasami a sexuálními orientacemi je vážně moc. Netflix už příšerně tlačí na pilu a kvůli tomuto srážím jednu hvězdu. Je to tak neskutečně rušivé, tlačené na sílu a někdy naprosto nevhodné, že to kazí celý dojem ze seriálu. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.díl. Alina se chystá spolu s generálem Kirigenem chystá na oslavu svého vlstního příchodu, na níž hodlá celému dvoru a mnoha dalším lidem z okolí předvést své schopnosti. Začne se více kamarádit s Žijou a zcela zapomíná na svůj starý život, v němž se však stále děje mnoho změn. Mal požádá velitele druhé armády, poté, co se sotva doplahoží živ a zdráv ke své jednotce, aby mohl zprávu o příchodu Bílého jelena předat samotnému generálovi. O něm se dozvídáme krutou pravdu, kterou ví jediná osoba v hradu - jeho vlastní matka. Jedná se o stále živoucího Černého Heretika, jenž vytvořil Vrásu a nyní chce Alinu využít pro své účely. Jen ona dokáže dívku ochránit, ta se však jejími pokyny nebude tak úplně řídit. Což pomůže Kazovi, Inej a Jesperovi. Společně s Konduktorem plánují vstoupit do Malého hradu a tam Světlonošku unést. Kvůli obavám ze zrady nechá Kaz Konduktora lstivě zajmout, aby se sám ocitl na pokraji chycení a dokonce donutil Inej k zabití muže. Společně se poté oba dva, zcela zhřícení a zničení, vrací k Jesperovi. Ten ale slaví dva triumfy za sebou. Vyspal se se strážcem koní, a poté, co přistavěl koně, spatřil Alinu, jak leze do kufru za kočárem. Nic mu už nebránilo přibrat k sobě své spojence a odjet pryč, s nic netušící trofejí za sebou. 100 procent, velmi povedený díl. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice se to překlopilo spíš do lehce naivní pohádky, ale pořád jsou velkou devizou neotřelé prostředí a dobře vybudovaný svět, ve kterém se příběh odehrává. A také slušně napsané i obsazené postavy, solidní režie, kamera a hudba. Asi jediné co mě trochu otrávilo bylo to, že první erotičtější scéna byla...tadá, jak jinak než homosexuální. Naštěstí tam toho není moc, ale je škoda, že zrovna tomu tvůrci věnovali větší pozornost a nepřešli to jen náznaky. Obávám se, že se od této epizody naplno projeví fakt, že autorka je mladá žena, takže přibude patos a příběh o lásce, bla bla, bude mít nad fantasy navrch. Ale snad ne, zatím to bylo příjemně rozložené, neroztahané... . ()

Zajímavosti (2)

  • Leigh Bardugo, autorka knižní předlohy, si zahrála v této epizodě, kde jako první po audienci objímá Alinu – má na sobě fialovou keftu materiálčiků, kterou si vybrala sama. (psychoJoa)
  • Scéna, kdy generál Kirigan (Ben Barnes) přiběhne k Alině (Jessie Mei Li), aby jí dal ještě jednu pusu, původně ve scénáři nebyla. Ben závěr scény zaimprovizoval. (psychoJoa)

Reklama

Reklama