Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 1865 sa malé južné mestečko Walsburg stalo tak nebezpečným, že farár Josiah Doziah Gray (Joel McCrea) bude kázať so zbraňou v ruke... (westerns)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Křesťanský western, polemicky reagující na klišovitý obraz Divokého Západu coby prostoru oddaného násilí (od něhož je pomoženo opět jen a jen násilím), nahradil hrdinu-pistolníka pastorem, který vše řeší dobrým a moudrým slovem, aniž by pomyslel na zbraň. Myšlenka sympatická, leč realizace poněkud zarážející kompromisností této obrany. Především ve scéně lynče stařičkého černocha, jehož se účastní téměř úplná mužská populace městečka v úborech Ku-klux-klanu, se pošpiněné duše moudrým slovem knězovým očišťují (prožitkem studu) a vše se vrací zpět do starých kolejí, jako by se ke smrtelnému hříchu nikdo ani nepřiblížil. Právě tento paradox, prorůstající v různých variacích a škálách celým filmem, tedy snímek, sympatický citlivou kamerou i dětským hlediskem (byť nikoliv zřetelně uplatňovaným a spíše jen kontextově vyvstávajícím), nejvíce poškozuje. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

O western nejde. Jelikož film pracuje s fabulací a naivním, pokryteckým a konspiračním námětem, není v hodný pro děti a mládež do 18 let. V rámci žánru za 2. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama