Reklama

Reklama

Siréna od Mississippi

  • Česko Siréna z Mississipi (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Romantický
Francie / Itálie, 1969, 123 min (Alternativní 119 min)

Cesty lásky bývají nevyzpytatelné a neznají hranic. Mladý pěstitel tabáku továrník Louis (Jean-Paul Belmondo) očekává na tichomořském ostrově svou neznámou nevěstu, Julii, kterou však po cestě zaoceánskou lodí zavraždila podvodnice Marion (Catherine Deneuveová). Marion je krásná a Louis jí okamžitě podlehne a bezmezně se do ní zamiluje. Marion si počíná velmi obezřetně a brzy získá přístup ke všem Louisovým penězům, se kterými prchne zpět do Francie. Louis je odhodlán ji najít a pomstít se. Ale láska zničí jeho odhodlání. Snímek o velké bláznivé lásce byl Truffautovou poctou jeho velkým vzorům Jeanu Renoirovi a Alfredu Hitchcockovi. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Kofolák

Kofolák (hodnocení, recenze)

Prosím o opravu v obsahu: nejde o Tichomořský ostrov ale o ostrov v Indickém oceánu. Předem děkuji.

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Jen tak mimochodem - všimli jste si v úvodu filmu v záběru s mapou světa a vyznačením, kde že má jako být Reunion - že na té mapě je Německo zobrazeno jako JEDEN STÁT! (?!?!?) . . . 8-o

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

Tak na tenhle film se docela dost těším. Jestli zase vypadne kabelovka jako včera večer - prý v souvislosti s nějakými úpravami kvůli ZKVALITNĚNÍ služeb - tak do toho kopnu, neboť na anténu už analog ČT2 nechytím !

gardenlady

gardenlady (hodnocení, recenze)

Truffaut je jedinečný režisér. Siréna od Mississippi je zajímavý film, který stojí vidět. Dala jsem **** jen proto, že mi příběh nepříjde moc reálný. Ale klobouk dolů před oběma hlavními herci.

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama