Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Brian Helgeland se rozhodl neměnit vítězný tým a tak obsadil hlavní představitele Příběhu rytíře. Nic proti, ale radši si měl nejdřív napsat pořádný scénář. Ve většině náboženských hororů se jen vymítají démoni a je sympatické, že zase jednou někdo dokázal přijít s něčím trochu jiným. Ale je to jen nahozený námět, nedopracovaný polotovar, který neměl moc šancí fungovat. A to pak nezachrání ani fakt, že je to celkem slušně natočené. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa… To jsem si u Helgelandova rozháraného thrilleru o neobvyklém praktikování svátosti smíření docela dlouho opakoval, ale pak jakýmsi zázrakem (snad za tím byla i Tornova atmosférická hudba ala Carpenter) z toho lejna upletl autor něco, co se vzdáleně podobalo biči. Doufám, že když s ním polaskal po zádech církev za alibistický systém udělování rozhřešení, použil jej následně i k sebemrskačským aktivitám, protože na poli scénářů toho umí mnohem víc.. Spoiler: „Žer ten chleba, Robocope! Dneska přesnídávka nebude..“ ()

Reklama

AloeB 

všechny recenze uživatele

Sin eater si sice na rozdíl od Death eaterů skutečně dává hříchy k obědu, co do kvality ale nemá moc co nabídnout. Děj je generický, šablonovitý, scénář fádní a bez nápadu, nemohu ale říct že jsem to nečekal a k jisté spokojenosti mi stačila mysteriózní tématika a Heath Ledger jehož role je zde na rozdíl třeba od Zkrocené hory poměrně koukatelná. Tudíž ačkoliv je to prázdné jako hříchu prázdná duše dítěte a filmařsky nečisté jako vatikánský kněz, musím přiznat, že se zde našlo pár věcí, které mě učarovaly a přeci jenom se to způsobem nijak neliší od jiných současných blockbusterů. ()

dagyšpandr 

všechny recenze uživatele

Jediným kladem na celém snímku je myšlenka o pojídači hříchu a nádherná výprava. Vše ostatní , včetně hereckých výkonů, stojí slušně řešeno za starou bačkoru. Scénář je naprosto nedomyšlený a určitě mnohokrát přepisovaný. Většina lidských postav včetně nadpřirozených bytostí, tu slouží jen jako hezké šachové figurky, které mají v příběhu jen základní funkci: vypadat stylově nebo efektně zemřít. Hlavní hrdina je naprosto necharismatický a jeho osud je vám už od první minuty naprosto ukradený. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Co vlastně chceš, Alexi? Táto veta zaznela zhruba niekde uprostred filmu (v jednom z mnohých dôležito sa tváriacich dialógov) a čo sa týka mňa, presne vystihla moje rozpačité dojmy, ktoré som z toho mal, sklamanie. No skrátka hlúposť, pri ktorej sa mi ťažko udržiavala pozornosť. A je to škoda, pretože na prvý pohľad to vyzeralo sľubne a určité kvality to rozhodne malo. Najmä (či skôr jedine) teda po vizuálnej stránke, kde sa objavilo hneď niekoľko kvalitne spracovaných záberov, za ktoré by sa nemusel hanbiť takmer žiaden filmár. Avšak čo z toho, keď to celé stroskotalo na stupídnom scenári, ktorý to za pár minút prakticky celé pochoval. Maximálna nezáživnosť, úplná absencia napätia, zlé spracovanie sľubných tajomných a religióznych prvkov (na ktorých by sa slušný mysteriózny thriller postaviť zaručene dal), tie akože veľmi inteligentné dialógy a tak podobne - myslím si že už len tento stručný súhrn znamená, že Helgeland si týmto kúskom renomé asi príliš nezlepšil, žiaden majsterštyk to nie je, to ani zďaleka. Veď ešte aj tí herci vyzerali tak nejak rozpačito, že nevedia, čo vlastne majú hrať Heath Ledger mi pripadal byť úplne stratený... Jedinou záhadou po zhliadnutí filmu pre mňa teda zostáva, ako je možné to, že naň dostal tak pomerne vysoký rozpočet? Škoda, na tento film som sa totižto celkom tešil, hoci očakávania som od toho pre istotu nemal takmer žiadne, čo sa v konečnom dôsledku aj vyplatilo. No a myslím si, že tie dve hviezdičky sú ešte veľmi optimistické, možno by stačila aj jedna. 2/5 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Peter Weller kvůli své roli důkladně studoval staré náboženské rituály. (HappySmile)
  • Světová premiéra filmu měla být původně už 17. ledna 2002. Vydání bylo odloženo kvůli speciálním efektům, které se musely celé přepracovat, protože někdy vypadaly značně směšně. Hříchy, které po smrti vystupovaly z těl, totiž vypadaly jako kalamari. (HappySmile)
  • Predstaviteľ malého Alexa (Leagh Conwell) má vo flashbacku modré oči, predstaviteľ dospelého Alexa (Heath Ledger) má však oči hnedé. (Deftie)

Reklama

Reklama