Reklama

Reklama

Tenkrát v Číně 2

  • Hongkong Huang Fei Hong II: Nan er dang zi qiang (více)

Obsahy(1)

V pokračovaní Hark Tsuiovej klasiky hlavný hrdina Wong Fei-Hung čelí fanatickej skupine Biely Lotos, ktorá sa snaží vyhnať Európanov z Číny aj za pomoci násilia, nedbajúc ani na krajanov, ktorí nasledujú západné zvyky. Wong musí pred armádou taktiež chrániť revolucionárku Dr. Sun Yat Sen. V stávke je budúcnosť Číny, preto musí Wong znovu použiť svoje bojové umenie, aby mohol zachrániť nevinných. (Jevo)

(více)

Recenze (38)

Shit 

všechny recenze uživatele

Původně sem to chtěl docela zkritizovat, protože příběh je fakt dost špatnej a ze začátku nejsou dokonce ani souboje, jenže jak to mam teď kritizovat, když na mě film na konci vybalil naprosto úžasnej duel Donnieho Yena a Jeta Li, kterej mě úplně odrovnal, on už jejich první střet je skvělá akce na tyče, ale ta závěrečná mega bitka je ještě o třídu lepší, a hlavně Donnie to tam neskutečně rozjíždí s tim mokrým hadroprovazem, kterým drtí zdi a láme všechno do čeho udeří, navíc tomuhle super finále ještě předchází další Jetův choreograficky skvěle promakanej souboj s šéfíkem klanu, takže držim hubu a dávám zasloužený 4 ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tsui Hark je jednou z nejvýraznějších osobností hongkongské nové vlny, který dokázal (a stále dokáže) natáčet jak zběsilé akční filmy s tepajícím rytmem a nízkou kontinuitou mezi záběry, tak i krásné - barevně i pohybově uchvacující - filmy se stínohrami a rozpustile romantickými motivy. Snímek Once Upon a Time in China 2 patří do druhé kategorie a dal by se označit za historický film s prvky kung-fu. Lékař Wong Fei-hong v podání Jeta Li přijíždí na lékařskou konferenci do malého města se svou vzdálenou příbuznou a učedníkem Foonem, ale stává se svědkem vojenské represe, revolučních aktů a terorizování sektou Bílého lotosu. Ale protože Wong je nejen lékař, ale i skvělý bojovník kung-fu, s nepřáteli si umí poradit (ne tolik už se ženou). Tsui Hark celý film koncipuje především jako střet starého s novým a tradičního s moderním, přičemž bezezbytku neschvaluje ani jedno. Měšťáky odsuzuje za jejich hloupý strach ze všeho západního (a ďábelského), a moderní lékaře ukazuje jako hlupáky, pokud opovrhují tradičním čínským lékařstvím (nakonec ho docení). Moderní je i choreografie Yuen Woo-pinga a koncepce bojových scén (boj na vratké skulptuře složené ze stolu; boj na bambusovém lešení), zasazená do tradičního prostředí kláštera... Střety mezi dvěma různými kulturami jsou ve filmu i zdrojem humoru, když Wong a Foon nevědí, jak jíst západní jídlo příborem, zvracejí v autobuse a západním zvykům navyklá tetička nesnese pomyšlení, že právě jedla psa. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Wong Fei hung ji Yi : Naam yi dong ji keung /v nasich koncinach prelozene ako Tenkrat v Cine 2/ je druhym dielom uspesneho filmu z roku 1991. Oproti kvalitnej jednicke vsak pribudlo nudy, dementnych dialogov a reziser Tsui Hark tiez nema na povedzme Akira Kurosawu/viem, jeden je z Vietnamu, druhy Japonec/ - a to ani talentom, ani nadsenim. Kung fu bitka na zaver vsak film zachranila, ale stale je to len sedivy, sivy, matny a nevyrazny priemer. Nic viac. 60 % ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

O poznání méně zábavnější, nudnější a přehnanější než první díl. Toto je "hardcore wu-xia". Skoky a lety ve vzduchu jsou zde normou, souboje na bambusových lešeních a ultrakrkolomné triky také. To já prostě moc nemusím. Navíc dost podstatnou část filmu se z počátku nic neděje, kromě připitomnělého čínského humoru, který nemusím... Vyloženě mě však potěšila přítomnost Donnie Yena a jeho duel s Jet Lim. Také se mi zdálo, že Jet Li zde dost polevuje v herectví a film buď tak nějak nezúčastněně prostojí nebo velmi zúčastněně probojuje. I tak dávám druhému dílu stejné hodnocení jako provnímu, protože jako celek si ho stejně zaslouží. A ten soundtrack už od prvního dílu je prostě boží!! ... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jet Li zde není jen ultimátní bojovník a respektovaný mistr, ale také znalý lékař, přesto má v praktickém a sociálním životě co dohánět. Film je o malinko chudší na akční scény a snaží se to nahradit dramatickými prvky a špetkou humoru, což se ovšem moc nedaří. Scénář je velice primitivní a děj nezáživný. Nejdřív jsem chtěl dát slabší 4*, ale protože k nim by film horko těžko vytahovaly jen bojové scény, které jsou i tak o něco horší, než v prvním díle (fyzikální zákony jsou zde popírány o poznání méně citlivě), rozhodl jsem se nakonec, že ne. Místy je to opravdu nudné a basta. 7/10 ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Kultovní ústřední melodii „A Man Should Better Himself“ nazpíval v čínské mandarínštině Jackie Chan. Kantonskou verzi pak nazpíval George Lam. (Rominator)
  • Počas natáčania poslednej scény zasiahla Donnieho Yena do oblasti oka tyč. Rana musela byť zašitá, a preto je väčšina detailov jeho tváre snímaná iba z jednej strany. (m.a.t.o.)
  • Závěrečnou píseň nazpíval Jackie Chan. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama