Reklama

Reklama

Manželé Stodolovi

  • Slovensko Manželia Stodolovci (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaroslav a Dana jsou mladý pár, který žije v poklidné vesnici, kde se všichni obyvatelé dobře znají. S vidinou snadno získaných peněz se rozhodnou okrást jejich osamělého starého souseda, kterého při tom Jaroslav zabije. K jejich překvapení policie přijme násilnou smrt důchodce skoro automaticky jako nešťastnou náhodu a dál se o případ nezajímá. To Stodolovi přivede k myšlence, že senioři jsou snadnými obětmi nejen pro drobné krádeže, ale i vraždy. Není cesty zpět, Daně se zalíbila moc nad jejími oběťmi a podivný dobrodružný pocit vítězství nad policií. Jaroslav se ocitá na křižovatce, kdy má šanci od Dany odejít, ale selhává a musí čelit následkům svých i jejích zločinů. Brutální vraždy úzce souvisely s jejich vztahem, jsou obrazem závislosti a vzájemné manipulace, z nichž ani jeden nemohl vyjít vítězně. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (149)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Od Manželů Stodolových jsem si před projekcí sliboval rozhodně silnější filmový zážitek, jelikož příběh asi nejznámějšího páru sériových vrahů v sobě skýtal dost hutný materiál ke zpracování - přesto ale nelituji návštěvy kiny. Film je v první řadě vztahovým dramatem, v němž je "ladymacbethovská" Dana zobrazena jako manipulativní "mozek" všech hrůzných činů, zatímco Jaroslav je spíše hromotluckou loutkou a "rukami", které tyto činy páchají. Kriminální rovina hraje ve snímku spíše druhé housle - zde mě nejprve trochu překvapilo, že se jednotlivé vraždy odehrály jakoby "za oponou", což ale tvůrci v závěru napravili (ne že bych u filmů vyhledával explicitní násilí, nicméně zde mě to zprvu zarazilo). Lepší tři hvězdičky! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

StodolovY přivede k myšlence... Boha, já dřevorubec abych opravoval hrubky nějakého pologramotného pissálka ze CinemArtu... Jinak forma je nepříliš divácky vstřícná, děj zkratkovitý a navíc většinou neodpovídá úplně skutečnosti, vše bylo vždy více nebo méně jinak. Mordy nejsou vidět až do závěrečných rekonstrukcí, a i tam jen částečně. Ocenit můžu snad jen bezvadnou dobovou výpravu a dobře vykreslené profily obou hlavních asociálních "hrdinů". ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pojatý film o jedné z nejhrůznějších dvojic v české historii. Tvůrci vsadili na psychologii obou protagonistů, kteří svou roli zvládli skvěle, zatímco kriminalistická linka je velmi upozaděna. Filmu ale podráží nohy určitá dějová topornost, kde chybí více napětí, silnějších scén. Já se ke konci neubránil zívání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Téma je v tomto případě obecně hodně jasné. Očekával jsem tedy super herecké výkony a k tomu explicitní záběry, které by mohly šokovat a celkově do českého filmu přinést něco nového. Jenže zatímco výkony skvělé byly, scénáristicky to byla prostě nuda. Explicitně neukáží nic a tak zbývá psychologická stránka postav. A ta mi jasně dala najevo že Stodolová byla psychotik a Stodola debil. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(52/2024) / Veľké prekvapenie. Pochmúrny psychologický true crime, bez potreby všetko zbytočne pomenovať. V tomto sa mi film páčil asi najviac, autentický drsný. Hlavných hercov som doteraz moc nepoznal, ale hlavne postava pána Stodolu sa vďaka Hájkovi náramne vydarila. Celkom som čakal vyššie hodnotenie tu, ale chápem, neni to film čo ide vyslovene na ruku divákovi. (9/10) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Zruč nad Sázavou a obci Brněnec. (dyfur)
  • Film je fikce, která pracuje s některými momenty skutečného příběhu Stodolových, podrobnosti jsou ale vyfabulované. (Cinemart)

Reklama

Reklama