Reklama

Reklama

VOD (1)

Helenka, studentka textilní průmyslovky, si vymyslí ideálního muže, kterého jí závidí všechny kamarádky. Snivá a zamindrákovaná Helenka se brání svým komplexům vymyšleným milencem, její realističtější přítelkyně Zuzka by sice také dala přednost vysněnému Patrikovi, ale nakonec bude patrně šťastna s méně ideálním Honzou, a sebevědomá vulgární nymfomanka Sylva jako motýl přelétá od jednoho milence k druhému, aby nakonec jako jediná čekala na vysněného Patrika. (TV JOJ)

(více)

Recenze (111)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zajímavá konfrontace velmi uvěřitelné, poněkud zapšklé a usedlé Pleštilové s velmi uvěřitelnou, energickou a nevázanou Kvasničkovou, která se měla odstěhovat do Tibetu nebo do jiné země, kde vládne polyandrie, neb jeden muž jejím potřebám rozhodně nestačil. A to vše podkresluje občas velmi zajímavá hudba. Původně jsem sem chtěl přepsat celý monolog onoho dědy s vozembouchem, protože ten se zkrátka musí zachovat pro další generace coby nejvtipnější část snímku, ale nějak ten film nemůžu na internetu najít. Tak holt smolík, naši potomci. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím proč, ale já to prostě dodíval a vůbec to nebylo špatný. Pro chlapa se bylo na co koukat, mělo to ten look konce 80 let. Zběsilej střih s kamerou která mě dost brala. Jirka Pomeje jako cajk. Hudba pro každého jest, ač bych čekal i lepší fláky. Příběh je sice takovej jalovej. Každopádně mám doma šunkovar a použil jednou. Na víkendový odpočinkový film proč ne. ()

Reklama

Monicina 

všechny recenze uživatele

Plus: film pre mládež, návrat k mladosti v 80-tich rokoch, určitá dynamika príbehu, Varnsdorf, problémy puberty a celkom dobre zahrané postavy. Mínus: príšerná hudba, miestami príšerný tanec a grimasy dievčat, celé to pôsobilo trápne. Pri normálnych dialógoch ma ich hranie bavilo. Najviac mi však vadilo, že sa načala nejaká scéna alebo dialóg a násilne sa to strihlo a išlo sa ďalej, takéto krátke "šplechy" boli trápne a vobec nie vtipné. Preto my film pripadal nejak tak amatérsky urobený. Ale vždy si ho rada pozriem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Úsměvná komedie zesnulého Petra Tučka nese v sobě režisérův nezaměnitelný rukopis, který se neobtěžuje s nějakou složitou studií postav, ale chce především uvolněně bavit tak, jako tomu bylo třeba v případě jeho komediálního hitu "Copak je to za vojáka". Prostor v jeho filmech dostávali především začínající mladí a talentovaní herci a zde tomu není jinak. Uvidíme dnes již zapomenutou Moniku Kvasničkovou, Miroslavu Pleštilovou nebo Šárku Markovou. Nechybí ani Jiří Pomeje, který byl tehdy obsazován do rolí floutků, a ti mu celkem sedli. Tahle komedie nemá tolik výrazných vtipných momentů, ale scénář úspěšně těží z fiktivní postavy Patrika, kterého si vymyslela hlavní hrdinka, aby mohla trumfnout své vrstevníky, a na kterého, nejen divák, bude čekat marně. Nenudilo mě to, ale žádný zázrak to taky není. 60% ()

rt12 odpad!

všechny recenze uživatele

Odpor k tomuto filmu může být způsoben: 1. Pomeje není rozhodně můj favorit, hraje jako vždy, tedy na prd. Ostaní ho skvěle doplňují svými ne-výkony. 2. celé téma pro mě vzdálené, protože starosti a naivita těchto dívek, mi byla vždy k smíchu. 3. socialistické dialogy a prostředí mi zde lezlo obzvlášť na nervy. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v Prahe, Kutnej Hore, Vansdorfe, Rumburku a na hrade Tolštejn. (dyfur)
  • Vůz, v kterém ve filmu jezdil Jiří Pomeje, byla užitková Škoda 1203 vyráběna v letech 1968-1982 v AZNP v závodu Vrchlabí. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama