Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

golfista 

všechny recenze uživatele

Já fakt musím dát *****. Takhle na mě dlouho žádný film nezapůsobil. Tolika silnými a skvěle natočenými momenty, které vás donutí zatnout pěsti (nebo zuby), moc filmů nedisponuje. A hlavně ..... téměř všichni tady o tom psali, různá ocenění to potvrdila, ale když to člověk vidí na vlastní oči ... výkon Charlize Theron je fakt neuvěřitelný ! Dovolím si tvrdit, že Oscar za ženský herecký výkon ještě nikdy nebyl v tak správných rukou. ...... A ještě - skvěle vybraná hudba ! Já tu písničku od Journey miluju, ale takhle na mě ještě nedolehla ... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Odporný film, od kterého se to už předem musí čekat. Jen mě dost zaujalo to, jak pracně dokázali z nádherné Charlize Theron udělat právě onu zrůdu, která je odporná, příšerná, ubohá a bůhví co ještě, a rozhodně není hezká, což jsem absolutně nechápal. A ona to ještě k tomu dokázala zahrát naprosto precizně a bez problémů, a za to se musí tedy složit řádná uctivá poklona, protože za tohle se člověk rozhodně nemusí vůbec stydět. Zrůda je film sám o sobě klasickým, co se týče těhlech příběhů masových vrahů, takže prakticky žádná změna, ale rozhodně se na to nekouká s radostí, za to se zaujetím ano. Nevidím na tom filmu nic špatného, jenom je to prostě rutina, které ale právě Charlize Theron dodává osobité kouzlo, díky kterému na tento film nedokážu zapomenout, a na oči hlavní herečky už vůbec ne. Tady je prostě Christina Ricci někde uplně mimo...tohle je jednoznačně koncert jedné osoby. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama, tim spis, ze slo o skutecny pribeh. Celej film stoji a pada s vykonem Charlize Theron, ktera je 90% filmu naprosto perfektni, hlavne diky naprosty zmene podoby. Problem je, ze konci, kdy furt jen rve, mi uz lezla na nervy. Christina Ricci je jako jeji kamaradka taky perfektni, konecne dostala nejakou poradnou hereckou prilezitost a fakt ji vyuzila. Problem je s pribehem, je slozenej vlasne jen s rozhovoru Theron a Ricci, Theroninyho slapani a vrazd a do toho spousta reci, jak to mela jako mala tezky a jak k ni sou vsichni nespravedlivy. Coz je sice smutny, ale ocenil bych to vic, kdybych to videl. Prvnich zhruba 90 minut jsem se fakt bavil, ale ten konec uz byl krapet natahovanej a proto jen 4*. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tejto chladnej a špinavej drámej prospieva, že sa hlavnej úlohy zvrátenej vrahyne zhostila Charlize Theron, ktorá hereckým výkonom excelovala a vytiahla ho z vôd rutinných a nezáživných drám. Film, ktorý vás načisto vyburcuje svojou otvorenosťou a zúfalstvom, do ktorého hlavná hrdinka spadá bez toho, aby si to uvedomovala. Brilantný scenár a vynikajúca Christina Ricci. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní film. Myslím, že lépe to snad zrežírovat ani nešlo. Navíc Charlize Theron tu podává BEZ NADSÁZKY životní výkon, který byl po právu oceněn Oscarem. Jenže ani Christina Ricci (sakra, od prvních Addamsů se výrazně změnila :-)) nezaostává a více než zdatně jí sekunduje. Takže suma sumárum mohu doporučit, ale věřte tomu, že je to vážně silný snímek. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Snímek podle skutečných událostí debutoval v amerických kinech 26. prosince 2003 jen ve čtyřech kinech a odnesl si za první tři dny 86 831 dolarů. Po půlroce, kdy už samořejmě zasáhl více promítacích ploch, vydělala 8-milionová produkce 34,5 mil. dolarů. (imro)
  • Role Selby (Christina Ricci) byla původně nabídnuta Kate Hudson, ale ta ji odmítla. (Martinibaby)
  • Skutečné jméno milenky Aileen Wuornosové je Tyria Mooreová. (jenik71)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama