Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

castor 

všechny recenze uživatele

Ztepilá Charlize Theron je na slabé dvě hodinky fuč. Oběť, nebo skutečné monstrum? Říct, že byla blázen, by bylo hrozně jednoduché. Černobílý pohled neexistuje. Vytřeštěné oči, charakteristický pohyb brady, hrozné zuby, vnitřní démoni, mizerné sebevědomí. Prostitutka, zoufalá vražedkyně. Jednou zmáčkla spoušť a vlak se rozjel, takže umírali i nevinní. Jednu lidskou tragédii o sériové vražedkyni si vzala na parádu debutující (scénář i režie) Patty Jenkins (od té doby zvládla „jen“ televizní práci), utlumila emoce, nesoudila, nehájila. Potká dívku, která se sotva přehoupla přes dospělost, a její rodina se jí snaží „vyléčit“ z lesbické orientace. Tyhle dvě se hledaly. Pro naši (anti)hrdinku může vztah znamenat vysvobození od postávání u silnic, záblesk naděje. Její mladá partie to ovšem vnímá trochu jinak. A občas přiloží do kotle. Sny se neplní, peníze docházejí. Staré řemeslo volá. A první klient po kratší pauze je naneštěstí násilnické hovado. Potlačovaný odpor k mužům vybublal naplno. Výsledek je přímočarý, bez okázalých scén, čerpající sílu ze scénáře a hlavně hereckých výkonů. Theron je samozřejmě dokonalá, přesná, soustředěná. Zda divák projeví lítost? To už nechejme na něm. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Příběh o "vzniku" jednoho lidského monstra. Snažící se relativně úspěšně ukázat všechny aspekty, takže sice ukazuje i ty "zlé věci", které byly na Aileen páchány, ale zároveň ji nijak neobhajuje, nesvádí všechny její problémy na společnost. Zároveň se snaží odhalit i její lidskou tvář a že i ona byla schopna milovat. Film se do všeobecného povědomí spíše než-li tématem a svými nespornými kvalitami zapsal výkonem k nepoznání změněné Charlize Theron. Což je nefér ke Christině Ricci, která jí více než zdatně sekunduje. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Strašně depresivní film o ženě, která se kvůli lásce propadne na samotné dno lidské existence. První vraždu člověk ještě pochopí, další už těžko a to i přesto, že ta žena byla psychicky na dně a její záchvaty zuřivosti byly zralé na léčení. Charlize Theron byla neuvěřitelná, všechna ta ocenění si plně zasloužila (já bych dala Oscara i maskérům). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film je ideálni pro ty, kteří alespoň jednou přeleštili obrázek rozkošné Miss Therion. Pro ty, kteří ví, že Ted Bundy není postava ze sitcomu se závazky. Pro ty, kteří nevěří, že by vysloveně ženský film nemohl být strašný maso. Pro nepolíbené je film poměrně nevhodný, jakýkoliv progres to jen zhorší. Pro ty, co nepohrdnou obstarožní kurvou z E55, která jinak bydlí v Chranišově a doma má podlahu z ušlapaný hlíny a zuby si čistí kusem pneumatiky, jako právě výše zmíněná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V dramatické rovině monotónní, veskrze negativní emoce vzbuzující film, při kterém se do deprese propadající divák může chytit snad jen stébla naivně dětinské C.Ricci. Právě její výkon řadím ještě nad ten C.Theron s vyholeným obočím, protože fyzická proměna (Přiber, boxere DeNiro! Zhubni, mechaniku Bale! Zmenši se, Krytináři!) dává náskok oproti těm, co se musí opřít jen o svůj herecký um. Osobně si myslím, že když si oběti Aileen ve světle interiéru auta detailně prohlédli, jaké hermafroditní bažinné monstrum si to vlastně naložili, tak se jim šest kulek v hrudníku nakonec možná nezdálo jako špatné východisko z dané situace.. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Režisérka Patty Jenkins si sama písala aj scenár a zvládla to za 7 týždňov. (Smok)
  • Snímek podle skutečných událostí debutoval v amerických kinech 26. prosince 2003 jen ve čtyřech kinech a odnesl si za první tři dny 86 831 dolarů. Po půlroce, kdy už samořejmě zasáhl více promítacích ploch, vydělala 8-milionová produkce 34,5 mil. dolarů. (imro)
  • Charlize Theron získala Oscara za nejlepší herecký výkon v Zrůdě přesně 29. února, kdy má skutečná Aileen Wuornos narozeniny. (imro)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama