Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

verbal 

všechny recenze uživatele

Na papuče a cévkování pomalu zralého rachitického dědu Nýsna tentokráte přestalo bavit střílet prérijní kojoty, a tak se pomazlil s hvězdotřpytným praporem, vrazil nitrák pod jazyk a vypravil se střílet mexické kokoty. A zase si při tom hraje na zachránce slabých a utlačovaných, zejména bezbranných vdov a sirotků. Aby to při své matuzalémovosti neměl příliš těžké, poslal na něj jeden z rozvracečů mexické hospodářské soutěže v odvětví chechtavého zemědělství čtyři přitroublé otyloně, kteří by nebyli zjevně schopni nafiletovat ani profesionálního kvadruplegika, natož vyklepaného a rozkornatělého důchodce z NAVY SENILS, ze kterého prostě Stalone nebude ani na Silvestra. Nasraně druhé je třeba docenit, že to děda dal celé bez chodítka, docela to ve své blahoslavenosti odsejpalo a bylo to trochu méně xblití než předchozí patetické telenovely o záludnostech akčního stárnutí. Čili 2,500000000128. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je treba súhlasiť, že "The Marksman" má trošku zavádzajúci marketing. Už sme si posledné roky zvykli, že Liam Neeson je novým akčným hrdinom a potom to takto dopadne. Niekto očakáva akčný thriller, kde bude Liam s puškou chrániť chlapca pred drogovým kartelom, kým v realite je to skôr road trip dráma, kde hrozí nebezpečenstvo od drogového kartelu. A to je dosť rozdiel. Film nemá veľkú dávku akcie, no skôr sa sústredí na momentky medzi Jimom a Miguelom. Podľa mňa sú vo filme celkom dobré dialógy a má v sebe dobré momentky. Aj to ako si naši hrdinovia k sebe musia postupne budovať dôveru. No nemyslím si, že to bude to, čo budú chcieť od filmu diváci. Takže verím, že keď si prečítajú tento koment, dá im to trošku lepšiu predstavu do čoho pôjdu. Podľa mňa je film dobrý. Ale to súvisí aj s faktom, že mám rád drámy tohto typu. A tie akčné momentky sú spracované celkom slušne. No to je osobný dojem a pochopím každého, kto sa bude filmom cítiť oklamaný. Hodnotenie: B ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi to prišlo ako keby sa hral Neeson na Eastwooda a nie som moc ďaleko, keď poviem, že tomu tak s časti je. Režisér Robert Lorenz, moc toho nenatočil a väčšinou produkoval filmy od Clinta. Ako bonbónik v telke na hotely dávajú film práve s Eastwoodom. Príbehom je to taká klasika, kde vojnový veterán, ktorému umrela žena, pomôže prisťahovalcom a pomáha im až do posledného dychu. Dosť napadne sa to podobá na vynikajúce Gran Torino od Clinta (zdravím kamoša Rogama, ktorý ho furt nevidel). Lenže Gran Torino je vynikajúce a nie akčné. Tu Neeson ako vždy, predvedie zopár dobrých výstrelov a aj v pokročilom veku ho sprevádza veľká sila (od čias Skrytej hrozby zrejme). Nie je to svetoborné a takýchto filmov je hromada a aj keď je Liam Neeson už trošku zoschnutý, bavil ma. Poslednú dobu hrá v ľahko nadpriemerných akčňákoch a zrejme si v mladosti dosť výprasku neužil, keď sa teraz bije v každom filme, ale čo je podstatné je to, že je to od sračkovej Seagalovej produkcie stále ďaleko. Neviem v koľkých akčných rolách sa musí Neeson ešte objaviť a koľko nepriateľov zabiť, aby ho konečne draftovali s prvého miesta do tímu Expendables. Snáď sa toho Liam raz dočká. 65% - 3* ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood si svoju (pravdepodobne) dôstojnú rozlúčku odbil v Pašerákovi a na niečo podobné sa podujal aj Liam Neesom, aj keď v jeho prípade to ešte rozlúčka nemusí byť. Sk by bola tak sa podarila celkom dôstojne. Sympatický film ktorý obsahuje aj tému nelegálnej migrácie aj tému vojnových veteránov citlivo, netlačí na pílu ani v tom že držiteľmi zbraní sú iba biely rasisti, netvrdí že všetci utečenci sú nevinné obete systému ale najmä poukazuje na to že drogové kartely predstavujú naozaj obrovský problém, najmä ich obrovská kúpna sila v porovnaní so smiešnym rozpočtom na boj proti nim. Milý, sympatický film, ktorý mohol byť aj o niečo kratší, aj keď tie prázfne dialógy Jima s Miquelom mali svojimspôsobom tiež svoje čaro. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

L. Neeson už si v podstatě vytvořil vlastní filmovou škatuli a i tady je to patrný. Starší životem zničenej chlápek s dobrým srdcem, kterýmu umřela žena. Ideálně bývalej mariňák, popř. muž na straně zákona, kterej pije a kterýmu se náhodou do života připlete někdo, koho musí zachraňovat. Tahle šablona tady taky funguje, i když se musím přiznat, že jsem čekal víc. Není to téměř vůbec akční, což může někoho možná překvapit, ale on má taky Liam už nějakej věk, takže nebude neustále dělat nějaký kotrmelce. Hlavní záporák je správnej hnusák, pak nesmí chybět takový ty pitomý náhody (auto se posere, když to nejmíň potřebujete atd.) a smutnej hepáč. Všechno už jsme někde viděli, není to úplně blbý, ale chtěl bych tam prostě ještě něco. A to tam není... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)
  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama