Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

L. Neeson už si v podstatě vytvořil vlastní filmovou škatuli a i tady je to patrný. Starší životem zničenej chlápek s dobrým srdcem, kterýmu umřela žena. Ideálně bývalej mariňák, popř. muž na straně zákona, kterej pije a kterýmu se náhodou do života připlete někdo, koho musí zachraňovat. Tahle šablona tady taky funguje, i když se musím přiznat, že jsem čekal víc. Není to téměř vůbec akční, což může někoho možná překvapit, ale on má taky Liam už nějakej věk, takže nebude neustále dělat nějaký kotrmelce. Hlavní záporák je správnej hnusák, pak nesmí chybět takový ty pitomý náhody (auto se posere, když to nejmíň potřebujete atd.) a smutnej hepáč. Všechno už jsme někde viděli, není to úplně blbý, ale chtěl bych tam prostě ještě něco. A to tam není... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neeson už evidentne zostarol, ale čas nezastavíš, zatiaľ čo jeho roly sú stále nezastaviteľné. Pritom si chcel v pohode žiť ako rancher, no vietor mu neďaleko pozemku zavial mladučkého Mexičana. A on napriek tomu, že je Brit, má po správnosti vyvesenú americkú vlajku na žrdi, musí teda konať. Našťastie, ako vždy, spravodlivo. Filmu by som vytkol príliš málo akcie. Možno už je to aj vzhľadom k tomu, že Liam proste už nebude stíhať, ale naozaj je tu prítomného príliš veľa ticha a potom pár dialógov, dej sa síce postupne posúva ale všetko je to jedna téma, žiadne bočné línie, vsuvky. Okrem strieľačky na začiatku, jednej situácie s policajtom a potom ešte záveru tu nebolo nič, čo by strhlo. O nejakom zvrate v deji a napätí ani hovoriť nemôžeme. Ešte, že ten Liam je tak dobrý ostreľovač, inak by tento boj možno prvýkrát v kariére prehral. ()

Reklama

Ivo 

všechny recenze uživatele

Liam se asi právě na TV dokoukal na Ramba 5, sundal si brýle a papuče, vyškrabal se z houpacího křesla a chraptivým hlasem zvolal - to chci takyy! Pan produkční nelenil, také s heknutím vyskočil z křesla, no a scénářík byl hotový co by dup. Mexické kartelové zombies, opuštěnou farmu v prérii (i u Chicaga)  a vysloužilého bareta necháme (říkal pan produkční), ale pro změnu uděláme z holčičky chlapečka, přidáme motiv road movie na route 66 (to prý letí), skvělá bude i spřízněná navoskovaná blondýna jakože v uniformě a Don Padouch si raději srdce vyřízne sám někde za dveřmi, ať to zase není moc explicitní (říkal pan produkční). A neboj, Liame, budeš tam jen řídit, tvářit se, vyčerpaně povídat (hlásek máš pořád ještě pěkný) a občas vystřelíš z kulovnice s dalekohledem ať se moc nezadýcháš, žádné velké akce. No a je to. A ten konec - už nám holt nezbyly prachy na rambovské houpací křeslo při západu slunce (a dojemné rozpomínání na Taken a tak), tak jsme to museli nečekaně useknout v tramvaji s kečupem na břichu. Ale neboj, zase něco brzy vymyslíme. Místo prérie třeba pro změnu polární kruh, může být ? (vlak a letadlo už jsme měli) ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, ale ani ničím výnimočné. Žiadny akčný nášup v duchu Taken nečakajte. The Marskman je skôr milá road-movie o vzťahu vyslúžilého vojaka, ktorého cesta sa pretne s chlapcom, ktorý vyrastá v kraji, kde vládne kartel. Chýbala tomu šťava a nejaký moment prekvapenia, ale inak to bolo vcelku plynulé. Trochu mi vadili tie neustále narážky na to, že americký sen je pod intenzívnou paľbou, či už zo strany bánk (Liam zamotaný v zástave debatuje s bankárom), prisťahovalcov, alebo doby ako takej. Ako celok teda skôr priemer na upršané víkendové poobedie. 50% ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Jednoduchý príbeh, ktorý ma bavil počas celej stopáži filmu. Liam Neeson zahral opäť dobre a bavil ma, zvyšok obsadenia je tiež v pohode. Zápletka je, ako som spomínal jednoduchá, ale plynie to dosť dobre, je trošku zmena oproti predošlým filmom čo sa týka aj zasadenia príbehu do tohto prostredia a nemôžem povedať že by som sa nudil. Akčných scén je pomenej, ale sú dobré a pre film v kľude stačia. Moja oblúbená "Neesonovka" sa z toho nestane, ale stále je dobre natočený film, ktorý ma bavil. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama