Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Recenze uživatele Lilith03 k tomuto seriálu (19)

Alice in Borderland (2020) 

Detailní názor na seriál jsem už řekla v recenzích na jednotlivé epizody a série, takže nyní už jen krátce... Seriál mě určitě bavil, zpracovaný byl hezky a ikdyž přinesl něco, co všichni už známe, tak mi to vůbec nevadilo. Bohužel zde bylo velké množství mezer v ději, především u druhé série a určitá rozporuplnost ze strany tvůrců. Snažili se často riskovat a zkoušet něco nového, inspirovat se i jinde, ale téměř nikdy to nepřineslo ovoce a naopak to seriálu uškodilo. Díky tomu je snad i 70% epizod průměrných a někdy až podprůměrných. Těch 30% je ovšem neskutečně povedených. Já ovšem zhlédnutí nelituji, režie a scénář má co dohánět, ale třeba střih a huba byli skvělé. Herci podle mě úžasný, předvedli skvělé výkony a klobouk dolů. Postavy mě moc bavili, ať už hlavní postavy či záporáci. Názor po několikátém zhlédnutí seriálu... Nevím absolutně jak je to možné, ale stal se z toho jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Všechny mé recenze nechávám, tehdy jsem to cítila jinak, ale teď jsem si seriál zkrátka maximálně oblíbila. Stále souhlasím s mezerami, ale na druhou stranu tehdy jsem neviděla tolika krytých symbolů, kouzelných spojitostí a narážek na Alenku v říši divů a celkově plně nepochopila tento seriál. Dodatečně tleskám tvůrcům, musela jsem k tomu hold dozrát a doufám v to, že ty mezery se se třetí nadcházející sérií dopilují a předvedou nám na jedničku zmáknutý závěr se jokerem. Očekávání mám velké, nezklamte mě! ()

Season 1 (2020) (S01) 

První série zamnou a já jsem moc spokojená. Špičkový herci, Arisu je ještě k tomu krásný chlap, takže se na seriál o to lépe kouká, tvůrci si dali relativně záležet a já bych to přirovnala zatím nejvíce ke Squid game či Hunger games. Seriál má ovšem spoustu prostoru pro vylepšení a hodně nedostatků. Například to, že se řekne, že hraje 50 hráčů, ale vyvrazdenych jich je tak 300 a minimálně 100 to přežila... Takže ten konec s 50 hráči mi nesedí, skvor 500 bysem to takto viděla. Mezírek v příběhu bylo fakt dost no, tohle je jen jedna z nich, na druhou stranu musím pochválit jak dobře vybudovanou atmosféru to má, nakolik je to atraktivní a nutí vás to koukat dál a co bylo mně osobně sympatické bylo to, že nám tvůrci říkají i informace z minulosti postav... Víme proč jsou takoví, jací jsou, ať už kladné či záporné postavy. Za mě dobrá podívaná a dokážu přivřít oči nad nedostatky. ()

Episode 1 (2020) (S01E01) 

Neměla jsem velká očekávání, ale jsem mile překvapena. Moc fajn začátek s dobrými postavami, hezky vybudovaným napětím a ikdyž je to celkem předvídatelné, tak se mi to líbí a pokračuji na další díl. ()

Episode 2 (2020) (S01E02) 

Výborná podívaná! Postavy mi dost přirostli k srdci a baví mě ta jejich parta. Mělo to skvělou atmosféru, napínavou, mrazivou a příběh byl i místy nepředvídatelný. Myslela jsem, že ten pán s kloboukem bude nová postava, ale nakonec ne :⁠-⁠). No každopádně tohle byl opravdu úžasný díl a těžko říci, jestli bude nějaký lepší. ()

Episode 3 (2020) (S01E03) 

Držela jsem se zuby nehty, ale stejně jsem na konci bulela. U minulého dílu jsem psala, že mi postavy přirostli k srdci, no tak pěkně děkuju za tenhle díl no. Jen teda drobný detail, dává někomu smysl to, že dva že čtyř jsou silní kuřáci = aneb dvě postavy, které si svého života váží nejméně, no a nakonec ti dva jsou ti, kteří si přejí žít nejvíc? No celkově je tam pár mezer, které mi smysl nedávali, byl to ovšem dost zásadní díl s dobře vybudovanou atmosférou. ()

Episode 4 (2020) (S01E04) 

Tenhle díl nebyl určitě nějaký nejlepší, ale špatný taky nebyl. Celkem mě to bavilo a musím uznat, že hra byla dost zajímavá. Sama jsem si už na začátku říkala, zda není cílem autobus, takže mě u těší, že jsem to odhadla. Nové postavy byli zajímavé zpestření a jsem zvědavá, kdy se hlavní dvojice opět setká s tím chlapcem. ()

Episode 5 (2020) (S01E05) 

Další z klíčových epizod, za mě ovšem nejslabší díl série. Nevadí mi tahle podivná parta lidí, provozující defakto orgie, věřím, že v dalších dílech to bude mít opodstatnění a tvůrčí ti posunou dál, ale mě asi nejvíce vadí díly, kdy se většinu času hraje hra. ()

Episode 6 (2020) (S01E06) 

Stále se snažím doufat, že pláž seriálu neuškodí. Díl byl vcelku průměrný, neuzazí, ale ani nenadchne. Po pár hodinách už ani nevím, co tady skoro bylo... ()

Episode 7 (2020) (S01E07) 

Dostali jsme se k mírnému zlepšení, ale dost mě mrzí, že v seriálu nezůstala prvotní trojice... To byla asi největší chyba. Na druhou stranu tvůrci za to nemohou, řídí se předlohou a nejspíš to tam bylo taky tak. Bavilo mě tady to napětí a nová hra vypadá zajímavě. Jak jsem již psala, baví mě díly, kde je hra co nejdéle, takže mě těší, že jsem se toho zase po nějaké době dočkala. Ještě bych vyzdvihla to, že tvůrci ukazují proč je někdo takový, jaký je, to je hrozně super, často se na to totiž jinde zapomíná. ()

Episode 8 (2020) (S01E08) 

Šlo by to o dost lépe, ale zklamaná nejsem a seriálu nemůžu odepřít to, že je záživný a chcete vidět co ještě přijde. Asijská kinematografie nám už nemálokrát dokázala, že na to má a umí předehnat Ameriku. Herci předvedli skvělé výkony, takže klobouk dolů jejich výkonům. ()

Season 2 (2022) (S02) 

Plánovala jsme dát čtyři hvězdy, ale průměr dle hodnocení jednotlivých epizod mi vychází na tři, tak dávám tedy tři. Je pravda, že tahle série nebyla ničím průlomová a šlo to udělat o hodně lépe. Nebyla ovšem zlá a našlo se tam pár dílů, cca tři, které jsem si užila úplně maximálně a na plný počet. Bohužel většina epizod byla vlastně dost slabá nebo průměrná, tvůrci se občas snažili vyjet ze svého stylu a inspirovat se americkými akčňáky, což teda bohužel nebyla dobrá volba a této sérii to neskutečně uškodilo. Někdy je fajn riskovat, bohužel se to nemusí vyplatit. Jsem moc zvědavá, co nám přinese před třemi dny oficiálně oznámená třetí série. ()

Episode 1 (2022) (S02E01) 

Tak já nevím no, jdu proti davu, už u minulých dílů se mi to stalo a nyní znovu. Teď bohužel na ty pozitivní recenze musím já jít obráceně, mě tahle epizoda nebavila a čekala jsem daleko, ale daleko víc. Proč mají Japonci za potřebí hrát si na Američany? První série jasně dokázala, že to umí po svém, proč z toho dělat nějakou akční honičku v autech alá kobra jedenáct, mafie a já nevím co všechno. Tyhle věci mě extrémně nudí a proto mě ani nebavila tahle epizoda. Hodně lidí to bavit určitě bude, ale pravé fandy asijské kinematografie nikoliv. Snad budou další epizody lepší a hry se budou odehrávat ve stylu, jako ty první... ()

Episode 2 (2022) (S02E02) 

No vida, a přece to jde! Skvělý díl. Hra je perfektně zpracovaná, promyšlená, záživná a nebylo ani jedno hluché místo. Spolupráce s padouchem super zpestření, tým křížového krále byl fajn. Jen se obávám, že jakožto začínající kouzelnice s karetními triky si pokaždé při pohledu na kartu křížového krále vybavím nahatého Japonce u kovové tyče :⁠-⁠D ()

Episode 3 (2022) (S02E03) 

Wow, srdcové hry jsou masakr a tahle je teda zatím i nejlepší a podle mě i s dost zajímavými postavami, žádný plochy charakter, pěkně promyšlené do detailu. Stylově japonská klasika a to je podle mě super. ()

Episode 4 (2022) (S02E04) 

První část epizody se věnuje předešlé hře, která skočila relativně zajímavě. Bohužel mě moc nebaví to, že se hry dělí do více dílů, mám nejraději epizody, kde je co nejvíce času věnováno hře, ale taky se to nestahuje na více epizod. Druhá část epizody mi přišla natáhlé a moc mě nebavila. Není to úplný průser, ale šlo to udělat o dost lépe. ()

Episode 5 (2022) (S02E05) 

Ty vzpomínky mi nevadí, ale nepotřebovala bych je tam. Souhlasím s tím, že tahle hra by se dala označit i jinak, někdo tu psal srdcová, to si teda nemyslím, ale křížová podle mě ano. Zas tak o fyzičce to nebylo, narozdíl od spolupráce. Líbila se mi postava královny, bohužel začátek epizody mě nebavil... Takové natáhlé a až moc laciné. Vrací se nám sem až moc záporáků. ()

Episode 6 (2022) (S02E06) 

Pro diváka jistě atraktivní díl, nenudíte se, ale ve hře královny bylo spoustu mezer a nesouvislostí. Líbilo se mi ovšem, jak to zakončila, že chtěla zemřít po svém. Hra soudu popravdě nic moc, až moc čísel, bylo to pro mě zmatené. Bohužel opět nějaké nesouvislosti, což epizodě dost ubralo. Sotva na ty čtyři hvězdičky, jak se říká s odřenýma ušima. ()

Episode 7 (2022) (S02E07) 

Dost mě mrzí jakým směrem to jde... Koukatelné to je, ale má to více mezer v ději než cedník, opravdu tolik nepromyšlených věcí, že to člověka až rozčiluje. Ta přestřelka na začátku byla úplně zbytečná a trapná. Oběť jedné z postav za tu druhou stupidní. Ta střílečka mě nebavila, nemám ráda americké akční filmy, né že jsou špatné, ale nebaví mě to... proto mě mrzí, že se tento seriál tímhle stylem nechal inspirovat na začátku druhé série a teď zase. Proč? Není to třeba, fanoušci Japonské kinematografie to neocení, máme rádi Japonsku klasiku. ()

Episode 8 (2022) (S02E08) 

Zmatení s některými komentujícími sdílím, sdílím rovněž názor, že epizoda jako taková byla příšerná, nezáživná, nezábavná a natáhla, ale samotné zakončení bylo dobré a s koncem jsem spokojena. Souhlasím i s tím, tě by na to šla napsat slohovka a stále budu mít co říct, takže asi jen řeknu to, že se těším, co nám přinese třetí série, která byla před třemi dny potvrzena oficiálně Netflixem. Hodnocení je už jen detail, zvolím tři hvězdičky, jako průměr, protože to mohlo být o dost lepší a vlastně ani nevím, zda už mě ta japonská klasika typu "ti dva co se do sebe několik sérií zamilovávali na sebe zapomněli tak jako vždycky". ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama