Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 2
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

Scénář:

Alex Kershaw, Jeb Stuart

Kamera:

Michał Łuka

Hrají:

Bradley James, Martin Sensmeier, Jose Miguel Vasquez, Ross Anderson, Finney Cassidy, Sam Gittins, Kiowa Gordon, Tatanka Means, Matt Mercurio, Filip Lipiecki (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (55)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když bych byl mnohem raději za klasický válečňák a v tomhle případě jsem se navíc bál oné poloanimované formy,která nevypadá zrovna vábně,nakonec mi Liberator celkem sednul.Jde sice o klasický příběh,který zase nepřináší nic nového,ale ty čtyři díly jsou tak akorát na to aby seriál zabavil na jedno odpoledne a nezačal nudit.Co mě trochu mrzelo je přehršel postav ve kterých sem se - až na pár výjimek - ztrácel a přišly mi snadno zaměnitelné...70% ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Liberator je zajímavé válečné drama podle skutečných událostí na styl Band of Brothers od Netflixu, které zpočátku zaujme tím, že je celé nasnímané v rotoskopii a právě na to tu lidi tak nadávají, ale já to napíšu jinak... Myslíte si, že je normální dávat hned seriálu odpad jen proto, že se Vám nelíbí jeho animace? To je jako kdybyste si pustily černobílý film a po pěti minutách k tomu tady začaly psát slohovku o tom, jak se na černobílé filmy nedá koukat a ohodnotily všechny černobílé filmy odpadem. Lidi fakt se zamyslete se, člověk tenhle styl animace opravdu nemusí mít rád, ale měli byste se taky zkusit podívat na samotný příběh a postavy, protože ty byly skvělé. Každý díl přináší nové bitvy a zobrazuje postavu velitele Sparkse, který začíná naverbováním všerasové roty a postupně s každou bitvou získává zásluhy a vyšší hodnost. Líbila se mi struktura ostatních postav, nebylo to právě jen o Sparksovi, ale za ty čtyři díly stačí přirůst k srdci třeba takový Gomez nebo jeden z německých velitelů. Vyústění v posledním díle bylo parádní! Jediné co ještě můžu říci je, že to mohlo být minimálně o 2-3 díly delší, ale když je to podle skutečných událostí, tak mi to zase tolik nevadí. Super seriál. /75%/ ()

Reklama

joora1 

všechny recenze uživatele

Zase další skvělý počin Netflixu.Skvělá noir animace, se kterou tvůrci velmi zdařile pracovali, jak se jim to hodilo.Hodně mě bavily záběry ze shora a práce s detaily prostředí.Líbila se mi celá dějová linka zajimavě složené skupiny vojaků v čele s genialním velitelem Sparksem.Jediný nedostatek byl, že to hrozně rychle uteklo a nebylo víc dílů. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

První věc, která Vás na tomto počinu zaujme je jeho nezvykle vtahující animace, jež mi po většinu času připomínala tu, co byla užita ve snímku "Spider-Man: Into the Spider-Verse". Dále je tu samozřejmě fakt, že celý seriál je založen na skutečných událostech a postavách, což ještě více prohlubuje divácký zážitek. Jediným nedostatkem zde tedy zůstává jen to, že série má pouze čtyři díly. Pokud se tedy zajímáte o události z Druhé světové války, tak je The Liberator pro Vás jako stvořený! (Netflix) ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Som rád, keď sa príbehy z druhej svetovej vojny v rámci oslobodzovania Európy zamerajú aj na inú líniu ako Normandia. Liberator bol zaujímavý aj animáciou a celkovým spracovaním. Škoda je, že jednotlivé epizódy boli od seba dejovo trochu odtrhnuté a chýbala tak kontinuita, ktorá by diváka dokázala vtiahnúť do deja. Namiesto toho musel divák úvod epizódy hádať, kde a v akej situácii sa hlavný hrdinovia nachádzajú. Záver bol ale emočne silný. Objavenie Dachau považujem za top moment seriálu. 70% Netflix ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Celých 500 dní 157. pluku 45. divize bylo zmapováno a detailně popsáno z pamětí veteránů v knize „The Liberator: One World War II Soldier's 500-Day Odyssey from the Beaches of Sicily to the Gates of Dachau“, ze které tvůrci čerpali. (UncleMorty)

Reklama

Reklama