Reklama

Reklama

Podezřelá

  • Jižní Korea Heeojil gyeolsim (více)
Trailer 2

Detektiv Hae-joon je povolán k případu úmrtí muže, který se zabil za nejasných okolností při pádu ze skály. Stín podezření ihned padá na čerstvou vdovu, krásnou Seo-rae, která touto skutečností nevypadá vůbec rozhozená. Zdá se však, že chladná byla pouze ke svému manželovi, mezi ní a vyšetřovatelem totiž začíná vznikat nečekané citové pouto. Není však láska pouhou zástěrkou, jak uniknout zraku policie? Park Chan-wook, autor legendárního Oldboye a Komorné, se vrací s mysteriózní detektivní romancí, která vám zamotá hlavu a rozbuší srdce. Pověst dalšího korejského fenoménu po Parazitovi a Hře na oliheň film upevnil ziskem Ceny za nejlepší režii na filmovém festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (102)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho som nevidel kórejský film a tak voľba padla na túto podivnú drámu. Režisér sa snaží diváka upútať rôznymi zábermi a technikami, ktoré pristanú skôr hororom. Prvú hodinu ma príbeh ako tak zaujímal, ale každou ďalšou minútou bol film čoraz uťahanejší a nudnejší. Poslednú polhodinu som doslova pretrpel a na hodinky som pozeral naozaj veľmi často. Prial som si koniec, ktorý nie a nie prísť. Už ma ani nezaujímalo, či je pani podozrivá alebo nie.  Ústredná dvojica bez charizmy, príbeh ťažkopádne a pomaly plynúci a napätie takmer nulové. Ak to mala byť romantika, tak to už vôbec nie...Trochu to mohlo pripomenúť Basic instinct a rozhodne ho môžem odporučiť 10 x viac než tento podivný a nezáživný mix žánrov. 40% ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Další naprostá klasika festivalu kterou miluju: dlouhý překombinovaný asijský krimi v městkym divadle. Člověk střídavě zvedá hlavu nad a pod to zábradlí, aby viděl na titulky a protože je to japonsky (nebo co) a nerozumíš ničemu, každý klimbnutí tě může stát důležitý vodítko, nebo celou pointu. Přesto to dokázalo být zábavný tak dvě třetiny stopáže a i když to neni zrovna nejvíc zapamatováníhodnej film Čchan-uk Paka (co třeba taková Komorná?), tak to na ty 4 za mě ještě těsně je. #kviff56 (70%) ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem nadupanou detektivku s nádechem romance plnou příběhových twistů...Ale bohužel se film nese v duchu pomalejšího konverzačního dramatu. Nezaměnitelný styl Park-Chan Wooka se tomu na druhou stranu odepřít nedá. Jeho vymazlený vizuál vždy rád přivítám s otevřenou náručí, z korejské kinematografie patří mezi tu nejužší smetánku v této kategorii. Ale samotná zápletka Podezřelé mě zklamala. Prvním dvěma třetinám bych osobně asi ještě ani nic nevytýkal, tam Park skloubil mix dramatu a komediálních vsuvek na jedničku a na konci celého prvního aktu přichystal menší překvapení, ale vše, co přišlo po tom (příběhově o 13 měsíců později), bylo absolutně zbytečné. A úplný závěr jsem popravdě nepochopil. Fanoušci Parkovy tvorby si asi přijdou na své, ale vím, že dokáže natočit snímek o dost atraktivnější. Za mě 5,5/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Že Korejci jsou mistři ve funkčním mixování rozmanitých žánrů, není nic nového, přesto mě docela překvapilo, jak moc komediální Podezřelá nakonec byla. Ale i díky tomu to nakonec byly příjemně a svižně strávené dvě a čtvrt hodiny, rozhodně žádná festivalová nuda. Zápletka i rozuzlení mají svou vnitřní logiku pevnou jen do takové míry, do jaké jste vy jako diváci je ochotni přijmout pod vlivem atmosféry snímku, takže pokud se na film v první půlhodině nenaladíte, kdovíjaký zážitek vás asi nečeká. Mně se to naštěstí podařilo. [KVIFF 2022] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Park Chan-Wook přichází se svojí variací na Základní instinkt a i když Podezřelá neobstojí ve srovnání s Parazitem, rozhodně jde o dílo, které stojí za vidění. Melodramatický a svým způsobem melancholický thriller s prvky detektivky sice nebude pro každého a klidně by mohl být o půl hodiny kratší, ale Parkova režie a Kimova kamera dokáží bohatě vyvážit i ty méně záživné momenty a zbytečnou překombinovanost ve druhé polovině...70% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v Južnej Kórei, predovšetkým v meste Pusan. (MikaelSVK)
  • Juhokórejskí zástupcovia si zvolili snímku ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na 95. ročník Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2023. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

KVIFF.TV exkluzivně uvádí Trojúhelník smutku

20.12.2022

Streamovací platformu KVIFF.TV nemohli fanoušci filmu v uplynulém roce přehlédnout. Jako jediná přinesla do České republiky poslední počin režisérské legendy Larse von Triera – třetí sérii Království… (více)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (více)

Reklama

Reklama