Reklama

Reklama

Solange: Teror v dívčí škole

  • Itálie Cosa avete fatto a Solange? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tajemný vrah v dlouhém černém hábitu má na svědomí už několik mladých studentek katolické školy. Jediný, kdo tuší jaké má maniak pohnutky, je učitel Enrico (Fabio Testi), který se však se svými teoriemi nemůže svěřit policii. Prozradil by tak svůj románek s jednou ze studentek a ohrozil tak nejen svou, ale i dívčinu budoucnost. Sám se tak paradoxně stává hlavním podezřelým v příběhu, který je plný perverzních vražd a odhalených dívčích těl. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (71)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď chcete vedieť o tomto filme všetko tak Karlos80 to definoval presne. Tak ja len pár slov. Je tu veľa krásnych mladých dievčat a tak nechýbajú obnazene tela a dosť originálne delikátne vraždy. Je tu zdĺhavé vyšetrovanie a tomu je vytvorený najväčší priestor. Tu sa mi páčilo znázornenie policajných zložiek aj z vyšetrovateľom, že to nevyzeralo ako satira ale z vážnosťou. Kamera bola normálna, nič výnimočné. Film si ide po celú dobu v kľudnom tempe ako giallo je to dokonalé ale ako horor to rozhodne nie. Lebo vraždy bolo vidieť až na fotkách ale to asi kvôli ich nevšednému vykonaniu. Vynikajúce giallo ale z minimálnou atmosférou ale z hudbou dokonalé mrazivou. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Giallo snímek odehrávající se v Anglii, na dívčí internátní škole. Dobře vykonstruovaný příběh s výbornou a zajímavou pointou na závěr. Vraždy dívek, obzvláště sadistickým způsobem, jsou objasněny a zdůvodněny jasně a překvapivě. Záběry na krásná těla mladých dívek zde samozřejmě nechybí, vrah s černými rukavicemi také ne. Vraždy sice nejsou v tomto snímku samá krev, ale filmu to vůbec neubližuje. Možná naopak má snímek větší napětí. Zajímavé bylo jak se Enrico (Fabio Testi), rychle vyrovnal se smrtí milenky a padl opět do náruče své ženy Herty (Karin Baal), které se jak mávnutím proutku změnila z ledové Němky na půvabnou paničku. Jak tady již zmiňoval Karlos80, za shlédnutí jistě stojí podobný snímek (také z prostředí internátní školy), ve kterém hrála zdejší Elisabeth (Cristina Galbó), LA RESIDENCIA, který já řadím ještě asi trochu víš, než tento. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tohle je moje první setkání s Dallamano(vou) tvorbou. Zároveň je to druhej giallo kousek z výzvy od uživatele G04T. Jde o giallo s docela pomalým tempem. Vraždy tady jsou jakoby spíš v pozadí. Snímek se spíš zaměřuje na detektivní linii což zrovna dvakrát nemusím. Tady mi to, ale kupodivu zas tak nevadilo. Těšil jsem se na C. Keaton, ale ta dostala zatraceně málo prostoru. Za což samozřejmě ona nemůže. Na scéně se objevila až cca v 83 minutě. Což je škoda. Jinak mě ale film celkem zaujal. Pochválit musím výběr postav. Velkým a stěžejním plusem je hudba E. Morricone(ho), která dává tomuhle snímku úplně jiný rozměr. Kdyby to šlo hodnotím 3 a půl hvězdy. Jelikož to nejde tak se přikláním ke slabším 4 hvězdám. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Moje prvé videné giallo, a pocit je mierne nadpriemerný. Ako nejaký nováčik v tomto, žánri ešte nedokážem naplno oceniť nejaké tie presné postupy, ktoré tu patria. Každopádne sa mi však páčila zápletka, slušný kriminálny príbeh, kde všetky moje typy na vraha boli mylné a samozrejme Morriconeho hudba, ktorá u mňa vždy posúva film na výnimočnejšie umelecké dielo. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

No podle hodnocení jsem se na to docela těšil ,ale skutečnost není tak skvělá jak se zdá. S hororem to má docela pramálo společného. Spíš je to krimi a nahé dívky. Jakýsi vrah vraždí brutálně mladé dívky a to tím způsobem že jim do pochvy zabodne nůž či srp. Což je docela perverzní. Jak už to bývá obvinují nesprávného ,ale brzo se ukáže že s tím nemá nic společného. A sám se snaží vypátrat kdo zatím stojí. První polovina filmu je dost nudná a děj jen málo leze kupředu. Pak se to rozjíždí už svižněji. Za zmínku stojí podomácku dělaný potrat ,kdy to má za následek z magoření oné dívky. Za hezké holky dávám tři a příběh taky ujde ,ale zpracování se mohlo více oživit. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Herečka Camille Keaton, ktorá stvárňuje titulnú postavu Solange, nemá počas filmu žiadne dialógy. (westerns)

Reklama

Reklama