Reklama

Reklama

Mé soukromé Idaho

  • USA My Own Private Idaho (více)
Trailer 1

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Patrně to má nějaké hlubší sdělení, mě ale minulo obloukem. Děj v podstatě neexistuje, první polovině vévodí psychedelické a pro mě zcela nepochopitelné pobíhání a skřehotání divných bezďáků (to má být asi ten Shakespeare), druhá část se mění v tu nejpodivnější road movie, kde mi nic nedávalo smysl, nemělo to žádný děj a logiku. Alespoň že to má fakt pěknou kameru. Bolestivý zážitek. 2/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $6,401,336Tržby Celosvetovo $8,600,000║ Film trpí na samoľúbosť Gus Van Santa, jeho umelecká avangarda ide akurát tak do prázdna, je to bez účelu, herci(Phoenix, Reeves) sú výborný o tom niet pochýb ale v tak rozpačitej réžii nemajú šancu viac s toho vybúchať. /40%/ ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Homosexuální narkoleptik zamilovaný do svého nejlepšího přítele bisexuála. Už jen při téhle větě se mnoho lidí může odvrátit od shlédnutí My own private Idaho. Ale to udělají velikou chybu!! Film vypráví příběh ze života ulic prostitutů, kteří žijí ze dne na den. Od zákazníka k zákazníkovi. To by bylo ale moc jednoduché ;) Narkolepsie,s kterou se potýká jeden z hlavních hrdinů tak jen podtrhuje už i tak jeho ztrápený život. Syrovost, s jakou je film natočen je zároveň realitou, kterou i v současnosti žije velké množství lidí. Neustálé probouzení se Mikea na místech, která si nepamatuje, jak se tam dostal a kdo ho tam hlavně přemístil. I tím film získává na rychlosti. Ale nejlepší? - Statické, zpomalené znázornění sexuálních poloh :) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně těžce uchopitelný film, kde vše symbolizují cesty táhnoucí se v dáli s postavami, které ač se zdají být na stejné trase nacházejí se od sebe ve skutečnosti na kilometry daleko. Psychadelický, tohle slovo film vystihuje jako žádné jiné, od scénáře, postav, hudby, Udo Kiera, výkonu Keanu Reevese a hlavně toho, co předvádí River Phoenix, což se dá popsat jedině jako herecká dokonalost. Zatím si nejsem jistá, jestli na vstřebání všeho, co tenhle film nabízí stačí 1 shlédnutí, mně totiž ne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě uchvátil tím, jak je pojat tak nějak špinavě, ale přitom esteticky zajímavě. A jasně, je to herecký koncert dvou mladých herců, kdy jeden měl to štěstí, aby v kariéře pokračoval, tomu druhému byla zatrhnuta. No, ale mohl si za to trochu sám. River Phoenix tu ale předvádí skvělé vystoupení. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • River Phoenix (Mike Waters) byl velkým fanouškem seriálu Simpsonovi (od r. 1989) a tak navrhl jejich vložení do filmu. Tvůrce Simpsonů, Matt Groening, nechal štáb použít záběry ze Simpsonovic Halloweenského speciálu "Treehouse of Horror" (1990) zcela zdarma. (Kacitr)
  • Během natáčení se Keanu Reeves, River Phoenix, Flea a Michael Parker (mimochodem inspirace pro postavu Mikea ve filmu) spolu s dalšími členy štábu nastěhovali do vilky Guse Van Santa v Portlandu, kde pořádali večírky tak živé, že se nakonec sám režisér musel na chvíli uchýlit ke známému, aby se vůbec vyspal. (aluna)
  • V první kavárenské scéně hraje na pozadí písnička "Too Many Colors" od River Phoenix's Band, Aleka's Attic. (ČSFD)

Reklama

Reklama