Reklama

Reklama

Cannabis

  • Západní Německo Cannabis - Engel der Gewalt (více)

Obsahy(1)

Serge Morgan (Serge Gainsbourg) je francouzský specialista… prostě nájemný vrah, který splnil nějakou zakázku ve Spojených státech (odchází z vily, kde nechává čtyři mrtvoly včetně dvou žen) a vrací se domů do Paříže. V letadle narazí na mladou dívku Jane Swenson (Jane Birkin). Bohatá dcera diplomata je jím zjevně zaujata, na letišti na Serge ale čekají zabijáci drogového bosse Henri Emeryho (Curd Jurgens), naloží ho do auta a odvezou i s jeho společníkem zdá se na popravu. Serge je raněn, ale uteče a ukryje se u Jane. V posteli si ale neléčí jen zranění... Serge podle pravidel žánru hledají jak gangsteři, tak policie, následují střílečky na střeše Opery, slavná přestřelka ve slepičárně, ale marná snaha, smyčka se stahuje a otázkou je jen, kdo bude rychlejší. (Peabody)

(více)

Recenze (5)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Zajímavě a netypicky podané mafiánské drama odhalující, že přátelství, dodržování dohod a návrat mezi normální lidi jsou luxusem, který si nemůže dopřát ani mifánský zabiják. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V úplném základu je to vlastně poměrně tuctové krimi drama o jednom odpadlíkovi a jeho boji proti všem.. Je to ale natočené poměrně osobitě a uvolněně. Chemie mezi charismatickým Sergem a krásnou Jane je nesporná (zvláště v těch několika erotických scénách). Prosakuje do toho takový ten kouzelný feeling psychedelie raných sedmdesátek. Pár scén mi v paměti asi utkví (což není samozřejmost). A Sergův soundtrack zní skoro jako PinkFloydi té doby.. 3,5 ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Sex, krev a smrt v erotizovaném a intelektualizujícím thrilleru. Mafiánský zabiják Serge, který je při své misi ve Francii raněn, schová se u náhodné známé, takto životem v luxusu znuděné Jane, s kterou naváže vášnivý vztah. Kolotoč vzájemných podrazů a násilí se počíná otáčet. Ten film má mnohé klady. Působivou atmosféru s jakousi stálou pachutí dekadence a předtuchou zatracení, svižné akční scény (zvláště střílečka ve slepičárně), v hlavní roli tehdejší slavný skandální pár - Serge Gainsborough a Jane Birkin, působivou hudbu. Bohužel se ale asi tvůrci rozhodli, že ukáži i francouskou rafinovanost, takže přidali erotickou a intelektuální linku. Což o to, na více méně odhalenou Jane Birkinovou byl hezký pohled a erotické scény jsou natočeny s jistým vkusem, téměř artově, ale je jich moc, a film ztrácí tempo. Méně by bylo více. Totéž lze říci o občasných pseudofilozofických proslovech. A někdy je u hlavních osob předstírána dokonce jakási myšlenková hloubka (zvláště v závěru), a to film dost doráží. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tajemství eroticko-magického páru Serge Gainsbourga a Jane Birkinové se nepodařilo odhalit. Byl jsem sice již na stopě (jemné mezery vlevo od dens incisivus medialis a vpravo od dens incisivus lateralis u chrupu Jane Birkinové), ale nakonec tato stopa nikam nevedla, a o to méně bylo možno najít nějakou solidní stopu v hudbě Serge Gainsbourga (ani v jeho písni s divným názvem, ale jasným obsahem "Je t'aime… moi non plus", kterou nahrál s JB rok předtím, a kde se praví "l´amour physique est sans issue - fyzická láska nemá východisko / je bezvýchodná" . Nenašel se ani žádný motiv, pokud jím nebyla tradiční frantická (nebo spíš frantícká) rafinovanost a dekadence. A tak se to nějak celé rozplizlo v dohadech, zda Serge Gainsbourg v kožíšku přeškaredí Sokrata, který v něm nejspíš také chodil... ()

Reklama

Reklama