Reklama

Reklama

VOD (1)

Je to už 29 let, co někdo zapálil svíci s černým plamenem a přivedl tak zpět k životu sestry ze 17. století, které prahnou po pomstě. Nyní to jsou tři středoškolské studentky, které musí před svítáním v předvečer svátku Všech svatých zabránit nenasytným čarodějnicím v tom, aby způsobily v Salemu novou spoušť. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (51)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dvojka žije z veľkej časti z jednotky, ktorá sa u nás doma stala už legendou a kultom, ktorú si vždy pozrieme v období Halloweenu. Podobné srandičky a gagy, ktoré žiaľ už po 29 rokoch nefungujú tak ako kedysi - miesto vysávača, irobot na vysávanie... Moderná doba so sebou priniesla aj v tomto filme akúsi korektnú rozprávku a príbeh ako podľa šablóny. Chýbala tu tá horkosladkosť, či akýsi smútok ohľadom niektorých postáv tak, ako tomu bolo v jednotke. A samozrejme, aj lepší príbeh okolo postavičiek. Iba slabší priemer, čakal som viac. 55/100 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl tak nebudu srovnávat jestli je to lepší nebo horší. 3 čarodějnice se dostanou do novodobého Salemu a chtějí ho zničit jelikož jeho obyvatelé je dříve upálily (tohle jsem si zjistil až z popisu jedničky tady o tom nezazní ani zmínka). V tom se jim snaží zabránit černoška a dvě holky. Je to hodně průměrné a televizní a taková sázka na jistotu  není zde ani jeden vtip a ani jedna scéna co by stála za zapamatování. Zhruba v prostředku začnou zpívat song od homosexuální kapely Homo Direction ačkoliv by ho neměly znát a takových blbostí je tam více. 40 procent ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Disney útočí nostalgií, která na mě díky tomu, že jsem jedničku viděl pár hodin zpátky úplně nefunguje a druhý Hokus Pokus dopadl zhruba stejně jako první s tím rozdílem že o něco lépe vypadá. Ono vůbec točit pokračování čehokoliv po skoro třiceti letech s prakticky původním obsazením není jednoduché a ne každý je Tom Cruise. Bette Midler ve svých skoro osmdesáti letech má sice obdivuhodnou energii, kterou jí můžeme závidět a SJP se ani nemusela převlékat po posledním Sexu ve městě, ale taková Kathy Najimy tu vypadá jak těsně po mrtvici a nejsem schopen určit jestli to byl záměr, nebo jí opravdu během natáčení dostala. Suma sumárum, dvojka je za mě o fous lepší než jednička, ale že by to byla velká výhra se říct nedá...50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát klasický Disney, protože studio je už dávno jinde, ale námětově to má k jeho zakladateli velmi blízko. W. Disney miloval horory, což často dokazoval. Tohle pokračování je milý halloweenský film, který si jistě během natáčení užívaly nejvíce sestry Sandersonovy. A boj dobra a zla, který je aktuální neustále, ovšem někomu možná přijde, jako cosi nepodstatného. Výborný je prequel ze 17. století, až jsem měl obavy, zda současnost za to bude stát. Ale stála. Lehký humor, podzimní atmosféra, příjemný vizuál a sestry, které rozhodně nejsou ztělesněním dobra. Jednou z nejlepších scén je pochod očarovaného kostýmovaného davu městem za doprovodu písně One Way or Another (pův. od Blondie). Že Midlerová je stále skvělou zpěvačkou, dokázala v tomhle filmu hned několikrát. Z výborné muziky vyzdvihuji B-52´s - Planet Claire. Tenhle Disney není podbízivý, ani cukrkandlový, je zábavný. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Čakal som ďalšie nepodarené pokračovanie filmovej klasiky môjho detstva. Hocus Pocus mám veľmi rád, taká nostalgia. Aj keď to nieje žiadna perla kinematografie ako píšu mnohí. Obavy boli na mieste ale na šťastie to nedopadlo vôbec zle. Celkom originálne poňatie príbehu, sympatické herečky a ústredné trio čarodejníc je rovnako zábavné ako pred rokmi. Samozrejme, mohlo to byť o veľa lepšie ale aj o veľa horšie. Takto je z toho príjemná jesenná haloweenska jednohubka, ktorá ma milo potešila :) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • První díl Hokus Pokus (1993) byl původně během premiérového nasazení do kin pro Disneye propadák. Ale později se z filmu stala halloweenská klasika, zejména díky vydání na VHS (1994), DVD (2002), Blu-ray (2012), Digital HD (2018) a Ultra HD Blu-ray (2020) a pravidelným televizním reprízám. (NinadeL)
  • Za starostou, který čeká ve frontě na jablka v karamelu, stojí muž a žena v kostýmu ďábla a hospodyňky v županu s natáčkami, což je odkaz na první film a role, kterých se zhostili Penny a Garry Marshallovi. (Dixieboy)
  • Scéna ze supermarketu je odkazem na scénu, která byla vystřižena z prvního filmu, kdy se několik záběrů objevilo v původním traileru k prvnímu filmu. V nich Mary (Kathy Najimy) popíjí dětský olejíček, protože věří, že je vytvořen z malých dětí. V nové verzi pijí s Winifred (Bette Midler) pleťové mléko pod názvem „Babyface“. (Dixieboy)

Reklama

Reklama