Reklama

Reklama

VOD (1)

Tři marseilleští policajti už mají po krk chytání malých rybek a hodlají rozprášit rozsáhlou drogovou síť. Klíčová informátorka si ale za svoje služby řekne trochu moc. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli francouzské Bídníky z minulého roku, tak čekejte podívanou s podobným zaměřením. Osobně se divím, že se Francouzi nebojí natočit film, kterým si tak trochu v očích svých sousedů podkopávají nohy. Tady se opět zobrazila ta nemohoucnost policejních složek v těch nejproblémovějších čtvrtích (a to není samozřejmě jen otázka města Marseille). V pár momentech mi bylo z té všudypřítomné beznaděje, v které se hlavní hrdinové doslova a do písmene topí, fyzicky špatně. Jinak Jimenez si u mě díky filmu La French vybudoval jméno, i zde prokázal své nesporné kvality na poli režie i scénáře. Gilles Lellouche skvělý! Ten 20minutový zátah na ghetto uprostřed filmu asi patří k nejvyhrocenější části BAC Nord, chvílemi jsem zapomněl dýchat :D Druhá půlka se nesla ve volnějším tempu, pořád ale měla co nabídnout. Závěr potěšil. Filmařina jako řemen. 7,5/10 ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Jaká je hranice mezi dobrým a špatným poldou? A jaká je hranice mezi tím, co dělá člověka z ghetta kriminálníkem a "tím, co pomáhá komunitě?" 'BAC Nord' je vlastně nádherná ukázka toho, jak dnešní Svět funguje (ač jen inspirováno skutečnými událostmi) a jak se snaží každý každého ve finále jen a pouze ojebat, aby se měl lépe, dostal se do lepší pozice, cítil lépe sám o sobě, v bezpečí. Je to vše jen hra, kde málokdy narazíte na něco opravdu ryzího a upřímného. Chápu, kde se tahle mentalita bere, když člověk vyroste, nebo žije ve velikém městě, když chce mít život, lepší, než ostatní, nebo jen "mít se lépe" "nezaplést se do sraček" "nejít odnikud nikam" - mě tohle vždy míjelo, zároveň ale vím, že kdybych vyrostl jinde, mohl jsem být tenhle polda, nebo tenhle člen gangu, ale fakt, že nejsem ani jedno, mi dává možnost vidět nezaujatě ten rozdíl. Málokdy je příležitost pro to, být stoprocentní a bezchybný, i jako polda, se dopouštíte chyb, i jako zákon, se musíte v pravém slova smyslu, zodpovídat a nic není tak snadné - a tak to většinou končí, že ač vám kdokoliv tvrdí cokoliv, většinou je to obklopeno notnou dávkou sraček, protože každý se musí starat o vlastní holý zadek a zájmy... lidi říkají, slibují, tvrdí, a vy žijete v bláhové nevědomosti, pokud si dovolíte jim věřit, protože "tohohle by se moje blízká osoba přece nedopustila" / "znám tohohle člověka přece celý život". Ve výsledku, je jen na vás, čemu se rozhodnete věřit, je to vše jen vaše volba, se kterou pak musíte žít. Můžete přijmout pohodlí ve lži, ale můžete taky nalézt bolest v pravdě. Tři policisté tohohle příběhu to i přes nasazení pocítí. Gilles Lellouche, který hraje jednu z hlavních rolí, je mi (kupodivu) dobře znám skrze dva filmy co natočil (Narco a Le Grand Bain), stejně tak si pamatuju Karima Leklou z 'Le Monde est à toi', casting hlavní trojice je celkově velmi vyvedený. Charaktery, Chemie. Balanc. Francouzský afekt. Velice solidní záležitost, ač bych řekl, s trochu slabším zakončením. (+track: JuL - La Bandite). ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Začátek rozpačitej, ale pak to nabralo úžasnej švuňk a to strhující tempo už nepolevilo. Ta neexistující pátá hvězda není za ten pozvolnej rozjezd, ale za chybějící informaci o možném motivu šikany těch tří hvězdných policajtů. Závist? Nebo si jejich likvidaci objednal někdo, komu šlápli na kuří oko? Například policajti, kteří byli dobře živi z té zadržené skupiny dealerů? Nebo za tím bylo něco úplně iiného? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Drsné marseilleské čtvrti žádají drsné policejní praktiky, které jdou mnohdy za hranu zákona, ale jinak to nejde. Že si policisté občas přilepší nějakým tím zabaveným matrošem je víceméně samozřejmost. A že pro to panáci v kravatách nemají pochopení také. Francouzi až nečekaně otevřeně ukázali, jak to v okrajových čtvrtích chodí a kupodivu z toho neviní policisty nebo systém. Stejně jako ostatní se divím, že to prošlo přes cenzora. Akce i působí řádně syrově, prostředí je pořádně drsné a  herci jsou důvěryhodní a není problém jejich postavám fandit. Snad je jen škoda, že když se film přehoupne do druhé poloviny a začne se řešit vyšetřování, ztrácí trochu dech. Ale jinak výborná práce. 80% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Skvelý film, ale neubránil som sa pocitu, že sa premrhal obrovský potenciál. Nechýbalo veľa, aby vznikol fakt výnimočný film. Keby to šlo ešte viac do hĺbky, viac sa pohrať s postavami, vrátane tých hajzkov zašitých v  špinavých ghetách . to by len bola jazda...Z nášho pohľadu neuveriteľné, aby sa feťáci vysmievali policajtom do ksichtu, ale toto je tá migračná politika, Francúzi si teda naložili a úprimne toto už lepšie nebude, len horšie. Ak je toto len z polovice pravda, tak sa ani nedivím,že vláda ani polícia nemajú snahu riešiť takéto problémy. Ja by som tam nahnal armádu, obkľúčil celé mesto a pozbieral úplne všetko. Drogy, peniaze , zbrane...a o rok znova. Oplatí sa vidieť a napadá mi, či neposlať link Merkelovej, nech vie čo ich v Nemecku čaká. 80%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodne sa malo reálne natáčať na notoricky známom sídlisku la Castellane, od nápadu sa však, logicky, upustilo. (Real Tom Hardy)
  • Natáčení začalo 5. srpna 2019 a trvalo 10 týdnů. Natáčelo se v Marseille a okolí. (bianci)
  • Skladbou, která tak nadchla mladistvého delikventa v policejním autě, je song „La Bandite“ od rappera s uměleckým jménem JuL. (ČSFD)

Reklama

Reklama