Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danny Sharp (Jake Gyllenhaal) je charismatický gauner, který chystá největší bankovní loupež v dějinách Los Angeles a potřebuje spolehlivé parťáky. Will Sharp (Yahya Abdul-Mateen) je jeho nevlastní bratr a válečný veterán, který potřebuje ranec peněz na náročnou operaci své ženy. I když Will ví, že spolupráce s Dannym smrdí průšvihem, v bezvýchodné situaci se dlouho přemlouvat nedá. Danny má totiž dokonalý plán, který se nemůže zvrtnout. Jenže se zvrtne a lupiči se ocitnou v pasti, v podzemních garážích banky, obklíčení armádou mužů zákona. Jedinou únikovou cestu představuje sanitka, která přijela pro těžce zraněného policistu. Will a Danny ji unesou, společně s postřeleným mužem a záchranářkou Cam Thompsonovou (Eiza González), která i v nelehkých podmínkách dělá všechno pro to, aby pacienta udržela naživu. To je ostatně v zájmu i obou řidičů. Dokud bude převážený muž žít, jeho kolegové si zachovají odstup. Danny ví, že potřebuje náhradní plán. Pokud možno naprosto geniální, což nebude uprostřed největší honičky, jakou kdy Los Angeles zažilo, vůbec jednoduché vymyslet. (Cinemart)

(více)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (378)

kingik 

všechny recenze uživatele

Americká akční odpověď na českou Sanitku. A doktor Štrosmajer by zíral, kam dnes operace, respektive akutní operační zákroky, prováděné urgentně v útrobách sanitního vozu, pokročily, a v jakých podmínkách a kalupu se provádějí. Ulice Los Angeles křižuje v ukradené sanitce bankovní lupič se svým partnerem ve zločinu, kteří prchají před zákonem a napakovali se tučnými 16 miliony. Sekunduje jim nesličná zdravotnice značky Tma a postřelený policejní strážník v kritickém stavu. Má to přes dvě hodiny, což  je chyba, a celé to řídí Michael Bay. Bay umí, ovšem  tohle má citelné zabarvení akční podívané z devadesátých let, to je nutné podotknout. Většina postav se chová a jedná v duchu devadesátkových akčních spektáklů, tedy plus mínus příšerně a snad i úmyslně naivní dialogy, silné kecy strážců zákona i policejních agentů, hlášky hlavního hrdiny, které mají podtrhnout tuhost i hravost toho všeho. Scénář je koncipován tak, aby se režisér dostal střelhbitě do svého živlu a rozbalil  to ve velkém akčním stylu. Film je to pořádně zběsilý, ze svého tempa nepolevuje, tím je také vystaven divák mírnému riziku spočívajícím v překotně epilepticky neposedné kameře, která se ustálí, až se pořádně vyřádí ze svých kejklí. A to jsou jen vzácné okamžiky. Herecký zajímavě perlí jen Jake Gyllenhaal, který vystihl maniakální úroveň filmu, ostatní na mě dojem neudělali. To ale neznamená, že byli špatní. Jen Eiza González byla dokonce prudce otravná bába bez sexappealu. Bay už jiný nebude. Akce je jeho živel. Nejsem z jeho dalšího počinu v mrákotách extáze. A film mě k opětovnému zhlédnutí hned tak neburcuje, stíhací okruh/maraton se klidně dal o půlhodiny zkrouhnout. Ovšem když to má být zběsilé, tak to má být zběsilé. A Bay je na zběsilé akční manévry odborník za akční koule vzatý. A I když je film víceméně bez napětí a emocionálně plochý až místy poněkud infantilně trapný až k Bayovému pubickému ochlupení, je to v globální rovině celkem kvalitně odvedená záležitost se sklonem k rutinérství a chronické obsedantnosti. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA $22,309,115║ Tržby Celosvetovo $51,309,115▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Posledný desať rokov to ide razantne dolu vodu u Baya. Jeho predajné vizuálne vychytávky sú čoraz viac utopené v maximálnom scenáristickom kentuse a v strašne zlom strihu. K tomu nepomáha ani moc dobre výber hercov, nestačí tu len obsadiť peknú tváričku  Eizu González, ako doplnok hej ale herecky to nemá kam vytiahnuť, čo je horšie už ani  Jake Gyllenhaal to nejak moc nedáva a len sa ležérne vlečie plytkým dejom. V podstate na čo Bay siahne to pokazí, no a keď už ani poriadnu akciu nedá, to je fakt veľmi zlé, fakt nemá už čo ponúknuť. Celý film na kočku, utrpenie. /20%/ ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe sme sa dočkali ďalšieho akčného filmu od Majkla Beja a poviem vám, že ja som spokojný. Neviem čo ostatný čakal, ale ja som dostal to čo som zhruba aj čakal. Príbeh je v pohode, vlastne je to remake dánskeho filmu, ktorý sa tiež volá tak isto. Tým, že sa to odohráva v sanitke skoro celý film, tak nie je moc čas sa nudiť. Ma to fajn tempo aj pri vyše dvoch hodinách, stále sa niečo deje, polícia je zločincom furt v pätách a im vlastne aj fandíme. Zvyšok je už klasický Bay. To znamená štýlové spomaľovačky, fajn kamera, kamerové prelety, výstupy s aut, západ slnka, naleštené auta, výbuchy, prestrelky, zasa spomaľovačky, spomalený záber na americkú vlajku a do toho si ešte primiešajte jeho typický humor. Mám rád jeho štýl a bavil som sa znova aj pri Ambulancii. 75% - 4* ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další rádoby cool akční výplach, kterej má v sobě víc děr, než ementál. Kvalita obrazu a herecké výkony je jediné, co ze sebe dokážu jako pochvalu vymáčknout. Každopádně ta nedomyšlenost a nesmysli jsou tak do oka bijící, že jsem si tu rádoby napínavou hodinovou “honičku” neužil ani za mák a vše mi bylo po těch blbostí u prdele. Tam už chyběl jen Rejnolds. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Až v poslední čtvrtině se postavy dostanou do situace, která mě začala vysloveně bavit. Všechno předtím je okoukaná rutina, zabalená do atraktivní Bayhem formy. A ani to ne pro každého. Epileptici to nedají. Co mi v Ambulanci chybělo nejvíc je důvtipnější scénář. Jediné, čím se film snaží akční jízdu sanitky posouvat dějově dál, je postupné odkrývání vztahů mezi postavami (kdo a proč koho odkud zná). A ty nejsou nijak zajímavé a do emocionálního drajvu filmu nic zásadního nevnáší. Nějaké emoce přijdou až v posledních minutách, ale jde pouze o tradiční, lehce trapný bayovský sentiment. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (14)

  • Natáčalo sa od 11. januára do 18. marca 2021. Filmári pracovali na viacerých miestach v Los Angeles. (MikaelSVK)
  • V čase 34:35 můžeme na mřížích vidět otevřený závěsný zámek, kdežto v čase 34:44 už je zámek zacvaknutý a mříže neprůchozí. (DJMaroko)
  • Úvodní titulky a část závěrečných titulků bliká červenými a modrými světly sanitky. (DJMaroko)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

Jake Gyllenhaal se upsal dalšímu komiksu

30.08.2021

Přestože se roky držel v komorních a nezávislých filmech, v posledních letech se Jake Gyllenhaal přesunul do blockbusterové produkce. Ve Spider-Man: Daleko od domova ztvárnil záporáka Mysteria a brzy… (více)

Ambulance Michaela Baye nabírá obsazení

Ambulance Michaela Baye nabírá obsazení

12.12.2020

Je už téměř jisté, že po netflixovském 6 underground: Tajné operace bude dalším režijním počinem mistra přestřelené akce Michaela Baye thriller pro studio Universal s názvem Ambulance. Před časem… (více)

Reklama

Reklama