Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 50. letech byly oblíbené postavy kolísavých intelektuálů, kteří nakonec prohlédli rejdy záškodníků a přiklonili se k dělnické třídě. Také titulního hrdinu tohoto filmu zaskočí únorový komunistický převrat a nechá se dokonce přesvědčit, aby emigroval. Proklamativní a schematické pojetí závažného tématu nevyvážil ani Karel Höger v hlavní roli, ani obrazově sugestivní zpodobnění drsných krajinných scenerií. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

bolsevik

bolsevik (hodnocení, recenze)

Kvalitní herecký výkon K. Högera. Také je důležité si uvědomit období po 50 letech a neřídit se dnešní ideologii, která toto období jen zatracuje.

mimau

mimau (hodnocení, recenze)

Hoger nezklamal, Vlasta Fialová hraje průměr. netypický je jak Krejča tak Ráž, kteří hrají kapitalistického vykořistovatele a zlatou mládež. Jan Pivec jako odpudivý předseda závodního výboru stojí také za vidění. Štěpánek se svojí taktitkou otevřeného okna už jen skvěle doplní perverznost námětu.

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama