Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce po manželově smrti chce vzít Rachel Lappová (Kelly McGillisová) svého syna Samuela (Lukas Haas) na výlet do Filadelfie, aby mohli uniknout každodennímu stresu. Na záchodcích na nádraží se Sam stane svědkem vraždy a jelikož je jediný, kdo dokáže identifikovat pachatele, musí pomoci ostřílenému detektivu Johnu Bookovi (Harrison Ford) s následným vyšetřováním. Krátce po zjištění, že ve zločinu jsou zapleteni také příslušníci policejního sboru, je Book postřelen a nucen potají odvézt Rachel se synkem do jejich domu mimo město. Časem se detektiv na venkově sbližuje se členy místní amenitské sekty, pomáhá lidem s pracemi a vztah mezi ním a matkou se prohlubuje. Mezitím se však nepřítel pomalu přibližuje ke svému cíli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Madison 

všechny recenze uživatele

Po vynikajúcom začiatku si človek hovorí "ejha, ďalší skvelý napínavý thriler", aby boli jeho nádeje po cca 15tich minútach nekompromisne zmarené. Na rad príde jemná romantika s príjemne duchárskou hudbou, ktorá lemuje atmosféru čoby vystrihnutú spred sto rokov. Petra Weira mám rada, ale tu nemá ujasnené, či natáča thriler alebo romantickú drámu, čo je dosť veľká škoda, lebo úvod sa perfektne rozbehne, stred je však pochovaný vedľajšou linkou, ktorá sa mi do ostatného deja vonkoncom nehodí. Škoda, začalo to bravúrne. Ale začiatok a krátky koniec nezachránia "to kriminálne prázdno" uprostred. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Weir je špičkový režisér, to už jsem někde určitě psal, a u mě tedy záleží pouze na tom, jestli se mi trefí i scénářem. Svědek je sice pomalu natočené drama, ale skýtá jednu velkou výhodu - silnou atmosféru, která je prostoupená celým filmem. A Harrison Ford je jako obvykle špičkový, takže velká spokojenost. 85% ()

Reklama

Tomco 

všechny recenze uživatele

harrison ford nie je extra dobry herec, ale tento zaner je pre neho ako stvoreny. aj preto ho mam tak rad. na druhej strane kelly mcgillis vsadila na svoju sexi nevinnost a charizmaticky sarm a ako bonbonik odhalila svoje poprsie :), parada. svedok je vyborny svizny thriller, kde sa prakticky od prvej polhodiny az do koncovej skvelej pasaze, ked trojica zaporakov vychadza s brokovnicami von z auta a kraca dole cestou nic akcne nedeje. to vsak vobec neprekaza, prave naopak, divak dostane sancu spoznat charaktery hlavnych postav. v osemdesiatych rokoch vzniklo vela dobrych kuskov a medzi nimi aj weirov witness. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $12miliónov║Tržby USA $68,706,993║Tržby Celosvetovo 116,100,000║ Tak trochu na škodu je že príbeh nie je o niečo členitejší, je až moc priamočiary. Aj keď zas na druhú stranu herecké úlohy sú fakt dosť slušné zahrané, čo film robí viac ako slušným priemerom. Potom aj prostredie kde sa dej odohráva je dosť zaujímavé, také neprebádane ako by sa v danej komunite(Amenitov), kde sa prevažne dej odohráva čas zastavil a aj preto sa z toho mohlo vyťažiť viac, lebo to čo Peter Weir ponúka ma iskru, nefalšovaní zápal a divák by si želal o niečo väčšie sústo k tomu aby bol uspokojenejší. /75%/ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je to sice utahané, ale musím uznat, že jinak ten film funguje velmi dobře. Příběh to má zajímavý a dobře promyšlený, jenom některé zvraty se zde dají snadno odhadnout, každou chvíli se tam něco děje (akorát chvílemi se to prostě posouvá strašně pomalu) a i filmařsky to je slušná práce, kameru to má moc pěknou a všichni herci zde hrají skvěle, včetně toho malého kluka. Povedl se i mix thrilleru a romantického filmu, že tady jakž takž ladí dohromady. I tak z toho filmu mám jen mírné nadprůměrný pocit a myslím si, že Weir by to dokázal natočit i líp. Ale zase je to Weir, tak klidně dám 4*, ale jsou teda dost slabé. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu hraje český herec Jan Rubeš st., který emigroval do Kanady. (M.B)
  • Rovnako ako postava Johna Booka sa aj Harrison Ford v minulosti venoval stolarine. (mackyns)
  • Pri príprave zvukovej stopy boli využité záznamy spred 20 a viac rokov, aby zastaralá farba zvukového záznamu navodila dojem či atmosféru samoty komunity Amišov. (Biopler)

Související novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (více)

Reklama

Reklama