Reklama

Reklama

VOD (1)

Objevuje se nečekaný spojenec. (Disney+)

Recenze (86)

zborja

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo zřejmé, že se Mando objeví, ale je pro mě zklamáním, že se na jeho úkor upozadilo vše, co bylo dosud řečeno. Boba měl dosud tempo, děj se posunoval dál, prostor nedostávali "výplňkové" epizody. Tuto epizodu bych ani nebral jako část Knihy Boby Fetta, spíš jako bonusovou kapitolu ve stylu režisérské verze. Úvod je kulervoucí. Návrat těch, kteří se zdáli být padlými velice potěšil, aby byl následně sražen jejich dogmatickým přístupem. V takovém případě mě více oslovilo Fettovo pojetí "rodiny". Nová loď a její prezentace bez chyby, ale kam bude dávat karbonitvé odlitky? A že by Mando netasil hned, jak uviděl Fennek? Jen doufám, že příští epizoda nebude o tom, jak "taťka" vozí "synka" v nové káře, vyhnou se "Disney" humoru atd. Chci Bobu Fetta. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další průměrně vynikající epizoda Mandaloriana a suverénně nejlepší epizoda Bobba Fetta.. Počkat co?! Po dvou pro mě spíše slabších dílech tu máme tohle. Důkaz, že ta hlavní linka byla tak slabá, že ani sedm epizod nedokázala obsáhnout. Krásně tady vidíme, jak jinde je Mando oproti tomuhle seriálu. Mělo to nejlepší akci a hlavně styl! Ani se tak netěším na finální dvě epizody, spíš přímo na třetí sérii... Zvláštní čin od tvůrců, hlavně nevím, jak k tomu přistoupit v celkovém hodnocení série. Tohle bylo tak jinde, až bych se styděl za Bobba Fetta! ()

Reklama

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Haló? Nespletl si někdo na Disney+ epizody a nestrčil tam omylem začátek třetí řady něčeho jinýho? Intro až do druhé jízdy výtahem dost cool, Bryce Dallas Howard to chvíli snímala jako něco úplně novýho a fresh, pak přijde lul zvrat a druhá půlka je zas čistej fanservice ještě navíc s rádoby humorem. Oproti zbytku seriálu to je samozřejmě pomalu Vesmírná odysea, ale v kontextu toho, co předvádí s takovou stopáží zbytek áčkové seriálové produkce to je pořád jen lehkej nadprůměr. Další týden čekám návrat k teenagerům na vespách a starému pánovi, co polovinu času tráví v plenkách. ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Představte si že děláte seriálovou produkci, která soustavně zašlapává do země ty sequelový sračky a pak pustíte ven tohle. Jestli po téhle epizodě Disney nedošlo že dělá něco špatně, tak už na filmovou produkci šance není. Doslova obří fan service v podobě pilotu pro třetí sérii Mandaloriana je něčím úžasným, po čem zamlaská slastí  jakýkoliv fanda Star Wars. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow. Tohle je Star Wars. Tohle je prostě Star Wars ve své nejlepší současné formě., Bryce Dallas Howard má zatím perfektní skóre. Po více než roce jsme se vrátili k příběhu Dina Djarina a během jedné epizody stihli tvůrci dohnat celý jeho příběh od té doby, co jsme ho neviděli a zároveň nastínit jeho mentální rozpoložení, motivaci a plány. Dočkali jsme se také jedněch z nejzajímavějších záběrů ve Star Wars za dlouhou dobu, například ten long take v prstencovém městě na začátku či během finálního letu. Právě závěrečná scéna mě málem dovedla k slzám - průlet skrz Beggar’s Canyon, lokace z epizody I kde jsme více než 20 let nebyli, a vůbec celý testovací let v N-1 byl prostě nádherný. Do toho spousta odkazů na Star Wars lore (BD poprvé v live action!) a návratů postav, které zde nejsou jen aby sloužily jako fan service, nýbrž jsou důležité pro Dinův příběh, několik výborných akčních sekvencí, CGI vypadá lépe než kdy předtím (tedy v rámci Mandoverse), a samozřejmě nastínění následujícího dění. Nabízí se samozřejmě kritika, že v epizodě seriálu o Boba Fettovi nebyl Boba Fett. Souhlasím, že je to poněkud zvláštní, na druhou stranu nám bylo slibováno Mandalorian 2.5 a toho se také zřejmě dočkáváme. Doufám, že příští epizoda nebude opěz kompletně věnována Dinovi (zatím to tak trochu vypadá), pak by totiž už opravdu ukradl show pro sebe a to si Boba nezaslouží, ale to zatím nelze soudit. Epizoda 5… 9/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Jedna ze zbraní, kterou Mandalorian (Pedro Pascal) vkládá do cestovní bedny, je FP-45 Liberator – druhoválečná pistole určená pro odboj. (UncleMorty)
  • Během testovacího letu Mandaloriana můžeme vidět, že v úseku, kde Anakin (Jake Lloyd) vylétl z kluzákové dráhy, je brána i po letech pořád rozbitá. (UncleMorty)

Reklama

Reklama