Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (96)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ďáblova kořist vcelku přesně odráží dosavadní zkušenosti tvůrců. Zappia je sotva průměrný scénárista a Stamm průměrný, ale relativně zručný režisér. Producenti se také pohybují spíše v mělčích vodách, ale budiž jim ke cti, že co ušetřili obsazením neotřelých tváří (v kombinaci s velmi otřelými polobéčkaři), to dali na solidní výpravu. Takže výsledkem je docela dobře vypadající horůreček, který vás ničím krom lekaček nepřekvapí, jen vás možná rozladí primitivním příběhem. Ono by nejspíš šlo i s tímto scénářem, udělat atmosferickou jednohubku, která by nejednoho fandu potěšila. Stačilo by vyměnit pěknou tvářičku Jacqueline Byers za nějakou jeptiškoidnější average..., udělat to celé ponurejší, komornější a špinavější. Když je to takhle napudrované, vyniknou hloupá místa, nedaří se udržet atmosféru a zbytečně přitažlivá jeptiška v kombinaci s pomrkávajícím kněžím, odvádí pozornost... . Navíc měli tvůrci potřebu potěšit feministky, které jistě těžko koušou fakt, že je církev samý pinďourkář a ženám je mnoho věcí zapovězeno. Myslím si to taky...proč by měl Bohdan ženám něco upírat...když můžou boxovat, proč by nemohly potírat démony. Nicméně aby to proběhlo bez odporu a dokonce s takovým nadšením ze strany církve, jako v tomto filmu...to by ani cool Franta nedovolil. V reálu by zatuchlá církev spíš dovolila knězům nosit tanga pod sutanou, než aby nechali mladou jepťu, někoho ovymítat. 50% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Filmů o Exorcismu tady máme hodně a na jednu stranu je těžké přijít v tomto žánru s něčím opravdu novým. Ďáblova kořist se v traileru jevila jako menší obměna a svěží vánek do tohoto odvětví hororu. Bohužel jsem se dočkal jen filmu, který je natočen podle základní příručky: Jak natočit film o vymítání a moc se u toho nezapotit. Film se odehrává převážně na jedné lokaci a jednou za čas přeskočí vedle přes ulici k sousedům pro jinou lokaci. Najdeme zde vlastně vše, co v tomto žánru máme zajeto už roky. Malé holčičky posedlé démonem, lámání páteří, vystrašení otcové, hrátky s krucifixem a v neposlední řadě lekačky založené na hudebním motivu, které nejsou vůbec děsivé a člověk se lekne jen proto, že režisér v tu chvíli zvýší hlasitost o 200%. O nějaké atmosféře nemůže být v průběhu filmu řeč. Za mě to funguje spíš jako Thriller než vyloženě horor. Faktem ale je, že v rámci subžánru se pořád jedná o stravitelný kousek, který vlastně neurazí a obsahuje vše, co by normálnímu divákovi mělo stačit. Rozhodně je to natočeno hezky. Kdo má nakoukáno víc, už bohužel snímek prozívá. Plusem je celkem sympatická hlavní hrdinka a intenzivní finále. Kdyby se celý film nesl v duchu jako poslední třetina, rozhodně bych byl spokojenější. Pokud bych měl film doporučit, tak určitě ne do kina. Na domácí použití bude film mnohem stravitelnější. Jestli chcete něco víc hororovějšího, dejte radši šanci snímku SMILE, který mě mile překvapil a jedná se o jeden z těch lepších kino hororů za tento rok ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Rozhodně patří mezi ty lepší horory o vymítání. Provedení zaručeně zaujme a místy dokonce dokáže i vcelku přesvědčivě vystrašit. V jednu chvíli to snad působilo až příliš slibně, ale závěr mne svým průměrným rozuzlení z něhož se jaksi vytratilo dosavadní kouzlo i veškeré napětí velmi zklamal a proto jsem spíše nakloněn jen těm třem hvězdám. Potenciál však nepopiratelně vyšší a stálo to zato! 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

V rámci možností kvalitný vymetačský horor, len problém je v tom, že mňa tento hororový podžáner proste až na výnimky nikdy príliš nebavil. To samozrejme neznamená, že sa mu vyhýbam. Práve naopak, videl som dá sa povedať všetky alebo teda OK, skoro všetky. No a toto nie je béčko, ani céčko, ani to nekazí humor (žiadny tu nie je), ani samoúčelné nechuťárne, ale skrátka scenár je strašne neoriginálny. Síce zápletka so školou, v ktorej sa žiaci učia exorcizmu (!), vonkoncom nie je zlá, ale v konečnom efekte je to bežný vymetačský štandard (s peknou scénou zo sanitky), kde ma najviac bavil charizmatický sympaťák Colin Salmon v podpornej úlohe, ktorého mám rád od dôb Resident Evilu, kde skvele zahral veliteľa komanda. Scenár písal môj kedysi obľúbený Robert Zappia (vynikajúci Halloween: H2O), po ktorom sa následne záhadne zľahla zem. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Subžáner vymietačských/exorcism hororov je už zrejme totálne vyčerpaný. Diablova korisť sa odohráva v zaujímavom prostredí školy pre exorcistov a veľmi sa snaží byť strašidelným hororom, pri čom občas jej to aj vychádza. V závere ale neponúka nič čo by sme v iných exorcism hororoch už nevideli a je len obstojnou, rutinnou žánrovkou. Pre ľudí, ktorí nevideli veľa alebo možno žiaden horor na podobnú tému, môže byť Diablova korisť pútavá, skúsenejší len mávnu rukou. 55% a priemer. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)

Reklama

Reklama