foto

Colin Salmon

  • nar. 6.12.1962 (54 let)
    Luton, Bedfordshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anglický herec Colin Salmon je synom zdravotnej sestry Sylvie Ivy Brudenell Salmonovej. Vyrastal so staršou sestrou menom Trudie. Navštevoval strednú školu v Ramridge a následne študoval na Ashcroftskej vysokej škole. Hral futbal za klub FC Luton Town. V roku 1993 sa objavil v časopise People ako jeden z 50 najkrajších ľudí sveta.

Predtým ako bol Pierce Brosnan obsadený do úlohy Jamesa Bonda, bol jeho veľkým konkurentom práve Colin, o ktorom sa veľmi živo uvažovalo ako nad prvým Bondom tmavej pleti. Jeho ozajstný debut vo svete filmu bol v roku 2002, keď vďaka krajanovi na režisérskej stoličke, Paulovi Andersonovi dostal malú úlohu v prvom diele série Resident Evil. V tom istom roku sa objavil aj v poslednej bondovke Pierca Brosnana, Dnes neumieraj. Menšou úlohu sa mohol popýšiť i vo filme Čistá práca z roku 2008 a podieľal sa tiež na tvorbe najnovšieho dielu Resident Evil s podtitulom Odplata.

V roku 1988 sa oženil s Fionou Hawthorneovou, s ktorou má štyri deti – Sashu, Rudi, Eden a Bena.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2017 Double Play
Imprisoned
2016 Criminal: V hlavě zločince
2015 Meet Pursuit Delange: The Movie
The Rapture
2013 Little Favour
Rita (TV film)
2012 Resident Evil: Odveta
There She Goes
2011 High Chicago
How to Stop Being a Loser
2010 Devil's Playground
Just for the Record
Shank
Stalker!
2009 Freestyle
Krev: Poslední upír
Urychlovač zkázy (TV film)
Zkouška
2008 Čistá práce
Kat: Válečná zóna
Krédo
Vyhazovači
2006 Outsiders, The (TV film)
2005 Match Point - Hra osudu
2004 Mrtvolka
Vetřelec vs. Predátor
2003 AT13 zasahuje: Šachmat (TV film)
2002 AT13 zasahuje: Útok v Kapském městě (TV film)
Dnes neumírej
Resident Evil
2001 Mind Games
Teritorium
1999 Fanny and Elvis
Jeden svět nestačí
1998 Tajemství krokodýlů
1997 No Child of Mine (TV film)
Zítřek nikdy neumírá
1996 Deep Secrets (TV film)
Sculptress, The (TV film)
1995 All Men Are Mortal
1994 Zajatci
1993 Půlnoční film (TV film)
Tomorrow Calling (TV film)
1992 Hlavní podezřelý: Neviňátka (TV film)

TV seriály

2017 Henry IX (TV seriál)
The Brave (TV seriál)
Moscow Rules (E02)
2016 Všemocný (TV seriál)
Finale: Part Two!! (E22)
Finale: Part One! (E21)
Ahoj, jsem Rebecca (E20)
další epizody (10)
2015 Na straně zákona (TV seriál)
Všemocný (TV seriál)
Když piráti obírají piráty (E08)
Vedlejší účinky zahrnují... (E06)
Krize osobnosti (E05)
další epizody (5)
Tři mušketýři (TV seriál)
Užitečný zrádce (S02E03)
2014 24 hodin: Dnes neumírej (TV seriál)
8:00 p.m.-9:00 p.m. (E10)
7:00 p.m.-8:00 p.m. (E09)
4:00 p.m.-5:00 p.m. (E06)
další epizody (7)
Arrow (TV seriál)
Bloodovo město (S02E21)
Vtělení démona (S02E13)
Záchvěvy (S02E12)
2013 Arrow (TV seriál)
Město hrdinů (S02E01)
Temnota nad městem (S01E22)
Zúčtování (S01E21)
2012 Arrow (TV seriál)
Konec roku (S01E09)
Vendeta (S01E08)
Ohnivá múza (S01E07)
další epizody (8)
Some Girls (TV seriál)
2011 Smrt v ráji (TV seriál)
Spot the Difference (S01E05)
2010 Protiúder (TV seriál)
2009 Law & Order: UK (TV seriál)
2008 Vůně Kalahari (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Les mrtvých (S04E09)
Ticho v knihovně (S04E08)
2007 Party Animals (TV seriál)
2004 Hex (TV seriál)
2003 Keen Eddie (TV seriál)
2002 Dinotopie (TV seriál)
2001 Judge John Deed (TV seriál)
1997 Gold (TV seriál)
1991 Soldier Soldier (TV seriál)
1982 Shine On Harvey Moon (TV seriál)

Dokumentární

2017 Everest: The South West Face - vyp.
2013 Bond's Greatest Moments (TV film)
2009 Oil Spill: The Exxon Valdez Disaster (TV film) - vyp.
2005 Doctor Who Confidential (TV seriál)
Soul Deep (TV seriál)
Svatí válečníci (TV film)
1996 Frantz Fanon: Black Skin, White Mask

TV pořady

2002 James Bond: A BAFTA Tribute (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace