Reklama

Reklama

Mapa dokonalých maličkostí

  • USA The Map of Tiny Perfect Things
Trailer 1

Dva adolescenti uvíznou v časové smyčce. On se z ní chce dostat ven, ona chce zůstat. Šanci mají, pouze když společně najdou malé, přehlédnutelné okamžiky a odhalí jejich význam v monotonii života. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (50)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Ono není tak těžké mě obšťastnit filmem. Stačí pindající teenageři, časová smyčka, metafyzické bláboly, plky o životě, pár nepřesných odkazů na skutečnou fyziku, možná nějaký ten sebereferenční humor a především odkazy na Doctora Who, a jsem v kolenou. Proto bych prosil v těchhle pokusech pokračovat dál, dokud se nepovede dalšímu padesátiletému boomerovi pro mě nepochopitelně výborně napojenému na mladší generace napsat opravdu parádní scénář, který bude perfektně zpracován a já ho budu bezmezně milovat i po dvacátém rewatchi. Tohle prostě není ono. Palm Springs bylo mnohem blíž. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s časovou smyčkou, a tuhle teenagerskou variaci jsem si užil, ačkoli vlastně z mantinelů podobných filmů nijak zásadně nevybočuje. Drží to nad vodou především velmi sympatická ústřední dvojice. Větší zápletka je nahrazená "jen" hledáním perfektních malých okažiků v normálním životě a hloubáním o životních tísních a radostech. Rozuzlení moc pěkně vymyšlené. V rámci subžánru nemám důvod si stěžovat. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Poměrně milý film se sympatickými mladými herci. A to je asi tak vše k pozitivům. S časovými smyčkami se v poslední době roztrhl pytel a tahle začínala vskutku slibně. Brzy však bylo jasné, že děj postráda hloubku a tak jsem se místy znatelně nudil. Nejvíce mne však z celého příběhu otrávil fakt, že se tvůrci snažili hrát na strunu celkové promyšlenosti a komplexnosti příběhu a přitom z nich neustále vycházely jen samé nesmysly. Jediné na co se zmohli, bylo jmenování matematických a fyzickálních termínů souvisejících ba jen vzdáleně s časem a následné odkazování na jiné filmy se stejnou problematikou. Kupříkladu mne dostal fakt s mezinárodním časovým pásmem, což je hranice kterou definoval a narýsoval sám člověk a vlastně na běh světa nemá vůbec žádný vliv. Přitom překročení této hranice přetočilo čas a vyresetovalo celý den. Finále s tajemství Margaret mne také nijak zvláště nevzalo a napravení reputace filmu se tím pádem nekonalo. 42% PS: ten kluk za celý film vystřídal minimálně 100 různých triček a mikin. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Při sledování téhle časové smyčky jsem měl pocit, jako bych se propadl tak o deset let zpátky v čase a říkal si, jaká je škoda, že se už takovéhle filmy moc netočí a nebo jsem na ně jen přestal koukat? S naleštěným Palm Springs bych to úplně nesrovnával, spíš s takovou Juno, Away We Go nebo Nick and Norah's Infinite Playlist. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Mě štvala ta Tik-Toková filmařina, neustálý vír, pohyb nekonečné dialogy, proboha rejžo jen ať nejsou nikde hluchá místa aby nás nepřepnuli!! Ale přece jen to skončilo příjemným příběhem. Akorát dokonalé maličkosti jsou už dost klišé i ve filmu, ztráty a nálezy všedního dne které musíme prožít abychom žít uměli, je fakt blbé východisko... A herci byli jak podle kopíráku, řeč minimalismu v postavách nefungovala, všichni byli jen trapně cool, až doslova nelidský bytosti... Myslím si, že čas tohle dílo zahodí, protože je na steroidech kalkulované sledovanosti. Ale asi si to pustím znovu, zvednu hodnocení o dvě hvězdy a zamiluju si to, protože já člověk jsem! A to hodně nedokonalý, plných strašných chyb a neomluvitelné melancholie. Co bych dělal já v timeloopu? Každý ráno vanu s toasterem. Toustuju, tedy jsem. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama