Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta zlodějů vedená Gregory Peckem přepadne banku a utíká před vojáky. Ve snaze uniknout jim si to namíří rovnou do pouště, kam se vojáci neodváží. Po vyčerpávající cestě se dostanou do rozbořeného města. Vědomí, že kolem jsou indiáni, někde v patách vojáci, jim na klidu nepřidá. Jak se ukazuje, město má obyvatele, starého muže a dívku - zlatokopy. A na ženskou a na zlato z nich slyší každý. (PavelR)

(více)

Recenze (41)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Western s Gregory Peckom..., tak to si nemôžem nechať újsť. Vďaka za Primu Cool, ktorá často vysiela staršie filmy, ku ktorým je problém sa dostať. Žlté nebo vzniklo už v roku 1948 a vôbec to na ňom nie je poznať. Je zaujímavý a napínavý od začiatku až do konca. Užil som si scénu úteku cez púšť hneď v úvode. Ktorý blbec si vezme do púšte whisky miesto vody? G. Peck sa predstaví v úlohe vodcu zločincov, ktorému v hlave ešte hrkoce kúsok svedomia a nájde i zvolí tú správnu cestu. Už dlho som nepozeral tak dobrý western a s údivom a obdivom pozerám na rok vzniku filmu. Jeden z filmov, ktorý nestarne. V rámci žánru western dávam plné hodnotenie. 100%. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné kindrvajíčko pro někoho, kdo westerny, nevyhledává, nevyhledával a ani v tom v budoucnu nebude pokračovati, jedině až tam bude opět hráti Annička Baxterová.;-) Gregory Peck (oholený vypadal o dost méně westernově), kterému sice kauboje nevěřím ani na vteřinu, je přesto velký mr. Sympatico (stejně jako náš Limonádový Joe, v jehož př. je též ne zrovna typově přesný kauboj Fiala:) a je 1 z těch př. kdy (dle mého) jest do jasného typu role obsazen někdo, koho bych v tomto žánru nečekal. ,,Podívejte, jsem oholenej. Taky jsem si vyměnil košili. Voní jako lilie´´. :))) Nenudil jsem se ani na chvíli. Velké plus za to apokalyptické městečko (jak jsem si to pro sebe nazval) u jehož záběrů jsem tam čekal Mad Maxe apod. což vzhledem k datu výroby není možné:( U kterého jsem si říkal, sakra z  toho bych udělal dark western thriller. A jelikož jsem v životě přec jen pár westernů viděl, tak mohu souhlasiti s těmi, kteří zde zdůrazňují větší míru psychologičnosti, než je u tohoto žánru obyvklé. Byť já bych zrovna k Bergmanovi (jako kolega classic) takovýto film, nepřirovnával. I když to svým způsobem, chápu. ,,To nebyla moje chyba. Přišla sem dolů a nakrucovala se a provokovala´´. Dawson: ,,Od téhle chvíle se držte dál od mých lidí. A přestaňte se všude nakrucovat!´´. Ten výraz při téhle konfrontaci Mikea/Constance je k nezaplacení;-))) Na 2.str. s tím vědrem vody, které tomuto předchází, opravdu provokovala a já se u toho moc nasmál, i když jen chvíli, páč pak atmosféra poněkud zhoustne. Což mi připomíná, že od asi 60.min. se z filmu stává slušný west thriller, který je ovšem zakončený závěrem jako z pohádky a to si nedělám srandu. Ne, nevadilo mi to. Ale plně rozumím těm, kteří z toho zrovna neskákají nadšením. A ano, ten klobouček stál vskutku 4 dolary.;-) P. s. Ten komentář k jistému obrazu v saloonu, je TOP:) Jo a 1 z těch výtečníků (dle zpětného pohledu, ten největší hajzlík) vypadal jako mladý Jirka Korn z 80tek.;-) ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Musel jsem Žluté nebe šoupnout do mé TOP Westernů.Tak jako Osamělý jezdec ,je tohle u nás málo známý ,opravdu povedený, potemnělý (jakože ne příliš rozjuchaný) kousek.Asi se jen tak nedočkám,aby naše Tv ,místo věčnýho omílání Waynovek (nic proti němu) častěji pouštěli málo známější takhle kvalitní filmy. A že jich je. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zcela náhodně jsem dnes narazila na tento western, zahlédla jméno Gregory Peck a bylo rozhodnuto... Černobílý kabátek tomu rozhodně sluší, atmosféra nesmírně podmanivá včetně dusotu kopyt a zvedlým prachem cest, příběh bandy bankovních lupičů na útěku je moc pěkně rozehraný.. Herecká sestava: Gregory Peck úžasný, Richard Widmark bezchybný, Anne Baxterová báječná a celkově mi to sedlo, pozoruhodná věcička.. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Netuctový černobílý western s mým oblíbencem Gregory Peckem v hlavní roli charakterního šéfa bandy lupičů v téměř opuštěném zlatokopeckém městečku Yellow Sky. Byl natočen režisérem Wellmanem - mj. autorem filmu Wings historicky prvního oceněného Oscarem za nejlepší film. Tento snímek Žluté nebe se sice do dějin filmu výrazněji nezapsal, přesto za něj dostal režisér Wellman zvláštní cenu poroty ve švýcarském Locarnu a scénárista Trotti zase cenu za nejlépe napsaný americký western. Napětí, boj a vášně, co chtít více. Pouze na tu dobu nezbytný happy-end mi trochu pokazil dojem. Ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=1--uM9McCd4 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení si Gregory Peck zlomil po pádu z koně kotník. (Mol)

Reklama

Reklama