Reklama

Reklama

Generálova dcera

  • Německo The General's Daughter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můžete se vydat správnou cestou, špatnou cestou, anebo můžete zvolit cestu vojenskou. Teď záleží na tom, jakou z nich si zvolí armádní vyšetřovatel Paul Brenner, který se na vojenské základně Fort MacCallum snaží objasnit vraždu přitažlivé kapitánky. Madeleine Stowe hraje Brennerovu spoluvyšetřující případu - coby armádní poradkyně pro případy znásilnění. Je to "hra na kočku a myš, kdy váš odhad na to, jak to skončí, bude totálně vedle." (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Puchyr 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek, Samotný scénář je průměrný, ovšem záleží na tom jak se to padaří ztvárnit na plátně a hlavně kým. Příběh mě od začátku zaujal a trocha toho správného krimi napětí tam byla. Zajímavé je i prostředí vojenské základny, kde máte pocit, že se nic stát nemůže. Je ale naprosto jasné že tahounem a motorem filmu je Travolta díky němu se mě film nejen zaujal, ale i posadil a dokonce nepustil. I průměr se dá prožít nadprůměrně a dobrý začátek na lodi a neobvyklý závěr,,, Ten se mi líbil. Stylová je i atmosféra základny, všude přítomné lží, strachu a nejistoty,, k tomu dobré soudtracky a Travolta co sype jednu hlášku za druhou 70% s trochou pochopení a nadsázky i klidně 75% Rozhodně nedělá thrillerům ostudu. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tento film pro nás překvapivě nezapadl do přívalu béčkových detektivek, ale naopak svým originálním a stylovým pojetím z ní vystoupil. Přesto hvězdné obsazení s poměrně toporným Travoltou v čele (snad až na Cromwella a Woodse) nefunguje, no režisér nás v napětí taky nedokázal udržet v napětí  a dostala nás hláška ve zdejším obsahu "váš odhad bude totálně vedle" :-) Buď jsme teda géniové jako Hercule Poirot či Sherlock Holmes nebo je tento film pěkně očekávaný ;) 60% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od aktivit Harmona Rabba v časech Zulu to odlišují jen dvě věci. Některé Westovy manýry, které si přinesl z Con Air a s tím de facto související herecký projev třívoltového Johna. Jeho namachrovaný armádní vyšetřovatel, který je křečovitě vtipný a nepřítomnost spermatu u těla oběti pozná i potmě (zřejmě vyvinutý čich, chuť doufám ne), je docela iritující a s ohlédnutím na role v kariéře i zoufale stereotypní. Podobně to má se svou výškou a obličejem i James Cromwell. To první mu dává role autorit, to druhé hajzlů.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se sejde několik hereckých mazáků, přidá se poměrně zajímavý příběh a nacpe se do armádního prostředí, může to být solidní zážitek. Tahle kriminálka jím je tak z poloviny. Velmi slušný John Travolta pátrá nejen po pachatelích vraždy půvabné vojandy, ale i po smyslu pojmu vojenská čest. Oběť leží přivázaná mezi stanovými kolíky, nohy roztažené, kalhotky okolo krku, podezřelí vypouštějí polopravdy, vyšetřovatel bojuje s hradbou loajality, musí zapátrat i hodně v minulosti a kauza se navrch nesmí dostat k hranicím publicity. Načrtnuté je to dobře, ale osvědčený držitel dvou Oscarů William Goldman to k další klasice nedotáhl. Ani se jí nepřiblížil. Generálova dcera je silná v detailech, ale jako celek je jen lehce nadprůměrným thrillerem, který spoléhá na dusnou atmosféru, ale slušelo by mu i svižnější tempo a hodilo by se i víc ostřejší akce. Škoda odfláknutějšího partu pro Travoltovu kolegyni Madeleine Stowe, jinak místy úspěšné mrazení v zádech. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

...alebo cestu zla a človek ani nevie že žije. Nenamietam nič voči pekelne nudnému názvu filmu. Lebo vlastne na konci to všetko pasuje. A do seba zapasuje po zvláštnej formálnej réžii Westa, ktorý si teda servítku na pôsobenie žien v armáde neberie pred ústa. Kde by si sa zaradil, aby si mohol vylízať peknú seržantku ? Desivé nitky, a tak trochu perfektné poodhalenie možných spôsobov tutlania v armáde, výborne odkrýva suverénne skvelý (i keď miestami prehrávajúci) Travolta, ktorému žiaľ za partnerku dali nevýraznú Madeleine, ktorá len čumí a čumí. Skrátka a dobre. Armáda je na kolenách, Travolta vie svoje, vrah vlastne nie je vrah, Freud mal pravdu a generál je zlosyn aj s celou na fleky zasadenou kompániou. Príjemne zhnusený pocit z filmu, ktorý sa vymyká klasickej detektívke. A navyše obsahuje aj jeden z najlepších dialógov (Travolta-Woods). (videné 17.11.2019, CT2 archív) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Paul Brenner (John Travolta) říká generálu Campbellovi (James Cromwell), že narukoval do Vietnamu jako nezletilý a generál mu tehdy v hodnosti kapitána velel. Jednou k němu přišel a povídá, že Boston porazil St. Louis v šestém zápase play off. Boston však stejně prohrál. Jednalo se o zápas mezi Boston Bruins a St. Louis Blues v roce 1970. Boston prohrál sedmý zápas a St. Louis získalo Stanley Cup. (JohnSmith)
  • Scény z pevnosti Fort MacCallum byly natočeny v areálu Savannahské státní univerzity a na letišti Van Nuys. (Karlos80)

Reklama

Reklama