Reklama

Reklama

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil

(seriál)
  • USA Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel
Trailer
Dokumentární / Krimi / Mysteriózní
USA, 2021, 3 h 42 min (Minutáž: 54–58 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Pověst nechvalně známého hotelu Cecil se po zmizení Elisy Lam ještě zhoršila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Tunri 

všechny recenze uživatele

Jako mohl by to být dobrý dokument, kdyby ho z 90 % netvořily rozhovoru s attention bitches, debilní youtubeři, experti na všechno, co se ve světě děje. Netflix akorát podporuje tyhle lidi, co pro video na socsítích udělají první a poslední. Plácají nesmysly o tom, jak v tom hotelu byli o pět let pozdějc a na střeše našli flašku od piva. Trochu jsem doufala, že zápletkou čtvrtého dílu bude to, že se někdo z těch dementů v tom hotelu zabije. V dokumentu obecně očekávám spíš relevantní informace k případu od odborníků, než bandu nul, co doslova nemají v životě nic lepšího k řešení. Na druhou stranu za ty rozhovory asi dostali peníze a teď můžou mít pocit, že jejich život měl smysl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento dokument si nezaslúži také nízke hodnotenie, že zatiaľ nie je ani v červenej farbe. Kvôli čomu to všetko? Kvôli sklamaniu na záver? Nie je však práve to rozuzlenie práve dôkazom toho, že dramaturgicky to tvorcovia vyšperkovali na jednotku? Podľa mňa áno. Z jednoduchého príbehu dokázali urobiť pomaly duchársku story, iní diváci sa určite hlboko zamýšľali, kto bol tým vrahom, ako sa tam obeť dostala, hľadali stopy na videu, áno toto všetko tvorcovia dokázali s obecenstvom urobiť. A to je práve geniálne, hoci v poslednej časti príde pre mnohých rozčarovanie, pretože žiadny škandál sa nekoná. Podľa mňa jeden z top netflixovských krimi dokumentov vôbec. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Dokument umne kombinujúci pohľad ľudí, ktorých sa prípad priamo týkal ale aj tých, ktorých sa priamo netýkal (youtuberi a influenceri, ktorí sa snažili o vyriešenie prípadu cez net). Berlinger nám ponúka detailne spracovaný priebeh vyšetrovania, pri ktorom sú nám informácie dávkované chronologicky- čo umožňuje počas sledovania formovať vlastné názory a domnienky. Niektoré záhady a vyslovené konšpirácie boli veľmi zaujímavé a stáli za pozornosť. Samozrejme, že pravda je nakoniec niekde úplne inde a je celkom jednoduchá i logická. S pointou dokumentu( i ten najjednoduchší človek môže v súčasnosti na internete slobodne vyjadriť svoj názor, či obviňovať a urážať hocikoho a to bez dôsledkov) sa plne stotožňujem a už dnes môžeme vidieť, aké negatíva tento fakt prináša. Hlavými mínusmi počas sledovania boli pomalší rozbeh a tiež, že dokument sa rôznymi výpoveďami pri ktorých nám 2 ľudia zdelili v podstate to isté natiahol o takú hodinku navyše. Inak viacmenej bez výhrad. 80% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

O smrti Elisy Lam jsem četla asi tak 2-3 roky zpátky a hned jsem si přála, aby o tom někdo natočil dokument, protože něco tak "šíleného" si o to přímo říkalo. Moc mě potěšilo, že se toho ujal Netflix a pojal to tak, že kromě policistů, detektivů a koronera, který její tělo ohledával, tu máme i výpovědi youtuberů a jiných internetových maniaků, kteří z hotelového výtahového videa udělali virál a jejich konspirační teorie začínaly vraždou a končili paranormálnem. Všechny možné teorie jsou nám postupně představeny a nakonec jsme seznámeni s tragickou, logickou pravdou. Moc děkuji za tento krásný dokument. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vtahující minisérie rozkrývající okolnosti jednoho z nejzáhadnějších případů, o kterém jsem od roku 2013 četl nesčetněkrát. V Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel můžeme mimoto vidět i rozhovory s vyšetřovateli, zaměstnanci hotelu či třeba například s internetovými "vyšetřovateli", od nichž vzešla i většina bláznivých konspiračních teorií. Skvělá práce! (Netflix) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Jediné vědecké vyšetřování temných událostí a nevysvětlitelných jevů, které kdy majitel hotelu schválil, provedl v polovině 90. let parapsycholog Christopher Chacon. (LUKICKK)
  • V hotelu Cecil byl ubytován i Richard Ramirez, známý jako "The Night Stalker", který se proslavil ve stejnojmenném seriálu. Právě z tohoto seriálu se zde objevují záběry. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama