Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Western, ve kterém psanec (Jonathan Majors) zjistí, že jeho úhlavní nepřítel (Idris Elba) bude brzo venku z vězení, a tak dá znova dohromady svůj gang, aby se pomstil. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Fr 

všechny recenze uživatele

„AŤ NEMINEŠ…“ ///    Drsný kecy a slušná porce násilí. Ne jako nějaký mučení nebo týrání. Prostě střelba, údery pažbou… krev cáká…nevinní občané umíraj… a já si občas řeknu „jauvajs“. Má to bejt prostě zábava! Nejsem rasista, ale mám trochu problém s tím, že autoři viděj Divokej západ jako místo, který vytvořili a obývali hlavně Afroameričani (sem kurva říkal, že nejsu rasista. Ten by napsal negři…). Ale vím hovno, co se teď v dějepise učí… Je tady dost postav, bohužel, moc jsem si k nim cestu nenašel. Teda nejdřív to vypadalo, že by to jako šlo, ale postupně z nich charisma vyprchávalo…, až vyprchalo. Možná i na úkor střelby. Takže, příběhově v pohodě, mohlo to bejt bělejší, ale hlavně to MĚLO bejt kratší!   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuji lekci na téma „Jak nebejt k smíchu“. 2.) Fotr byl psanec. /// Thx za titule „Vít Bezdíček“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Má to svoje pozitívne stránky, no tá stopáž film naozaj zabíja. Nebudem riešiť etnické či historické nezrovnalosti. Kamera, réžia a strih boli osviežujúco iné, skoro som mal pocit, že to miestami režíruje niekto, kto sa naozaj inšpiroval Tarantinom, ale inak často hluchota a menej pochopiteľné scenáristické barličky. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tak už asi viac viac sa ani nedá sprzniť western. To im už asi riadne vyšíva v tej amerike, keď pretočia na ruby aj to čo sa nedá. Ako mali sme tu hlavné černosské postavy v nových Siedmych statočných či Divokom Djangovi ale tam boli dosadené decentne a neotravovali. Ale tento pokus ako moc nevyšiel. Ako keď zavriem oči tak, vizual a hudba sú fajn ale tie obrázky k tomu - ten príbeh o černošských kovbojschýh gerojov okupujúcych celé miestá, až po okraj je teda fakt riadne na facku a na vrch príšerná trápna réžia, ktorá chce byť strašne ale strašne COOOL.   /25%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No sranda nastane teprve až Netflix natočí jak armády černochů na západní i východní forntě osvobozují Evropu od nacismu. Jelikož nejsem černoch nebudi ani plakat nad tím, že film mě jako bílýho diskriminuje, protože tam není žádný bílý hrdina, dokonce na protest nepůjdu ani pálit auta a krást v obchodech, prostě přijmám fakt že nám Netflix vidí všechno poněkud černě. Tak a teď už k samotnýmu westerníku, moc, moc se to snažilo být cool, přitom sestřihnout snímek o 20 minut, místo keců dát ještě nějaký vyhrocený momenty a měli bychom docela ňamku. Uznávám, že záporáci byli svině zákeřný, kterým jsem přal samotku s nepřetržitým proslovem  o svobodě v podaní imunologa, demokrata a emailofila Dana Landy. Ještě teda musím filmečku přiznat kvalitní hudbu. To že byl film barevnej je fajn, ale že by mě to zbouralo jako kolegu malarkey, to se říct teda nedá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Inspirace Tarantinem je zjevná a občas jsem měl pocit, že se dívám na Djangův spin off. Ale ten přešel ve chvílích, kdy došlo ma dialogy a mluvené slovo vůbec. Pár dobrých drsňáckých hlášek se našlo a stejně tak pár solidních slovních přestřelek, ale na jednu povedenou připadalo deset mizerných či při nejlepší vůli zbytečných. Pokud ovšem došlo na střílení, mlácení či bodání a řezání, byla to jiná káva. Krev stříká, kulky sviští a i když se nejedná o nic nápaditého, dají se tyto sekvence označit za solidní řemeslo. Povedený je i casting a upřímně řečeno bylo mi celkem jedno, že si tu černí a kluci a holky hrají na bělochy. Naopak v kombinaci s černou muzikou mě to bavilo. Škoda výše zmíněného blábolení a přepálené stopáže. 60% ()

Galerie (268)

Zajímavosti (8)

  • Český i anglický název jsou druhou polovinou přísloví, které zní celé takto: „Čím větší vzlet, tím tvrdší pád.“ (sator)
  • Natáčelo se v Santa Fe (Nové Mexiko, USA). (BMW12)
  • Název vlakové společnosti, která převáží uvězněného Rufuse Bucka (Idris Elba), je C.A. Boseman. Jde o poctu pro Chadwicka Bosemana, který zemřel v srpnu 2020. (gavosh)

Související novinky

Steven Spielberg chystá svůj první western

Steven Spielberg chystá svůj první western

08.12.2021

Legendární režisér Steven Spielberg (Čelisti, Dobyvatelé ztracené archy, Zachraňte vojína Ryana) oznámil, že jeho dalším snímkem bude příspěvek do westernového žánru. 74letý filmař si letos splnil… (více)

Reklama

Reklama