Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Zase jednou souhlasím s Pomem, ten obří akční masakr v nemocnici není z téhle planety. A Woo definitivně neměl odcházet do přeslazeného Hollywoodu, kde požadují do akčních filmů všelijaké pitomé upgrady. Ono to jde i bez nich, jen se musí přitlačit a sehnat charismatického týpka s brokovnicí. A hodně, hooodně červené malinovky. I přes počáteční zaváhání (scéna v restauraci mi nepřišla zas tak výborná, možná trochu nepřehledná a předzápletková) a obyčejný děj prostě nejde nedat minimálně 9,5/10. Asi nejlepší akční film v historii. A Yun-Fat Chow je těžký frajer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo je na tomto tak úžasné, že to má hodnotenie 85 percent a ja som sa pritom celkom nudil? Asi super akcia, hromada mŕtvol, zdemolovaná nemocnica, záchrana mimina, extramegacool Yun-Fat, ale ja si nemožem pomôcť, je to o ničom a klišovité. Na užitie si takéhoto filmu asi treba mať trochu napozeranú hongkongskú kinematografiu a tamojšiu tvorbu Johna Woo. Môj pohľad na vec ale nezmenil ani Killer. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4,5miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $1,900,000Zbesilá akčná prestrelka, ťažiaca hlavne na svojom vizuálnom efekte, nuž to je John Woo a jeho predajný trademark. Sympatický policajt v podaní Chow Yun-Fata nás prevedie smršťou akou akčným film asi nezažil, toľko prestrelených tiel sa len tak nevidí, John Woo sa v tom musí vyžívať, časom to neutíchajúce zabíjanie už môže pôsobiť fádne ale pre špičkovú prácu technikov počnúc od výbuchov končiac efektnými spomaľovačkami je stále na čo pozerať. "Film je prehnaný vo svojom prevedení ako sa len dá ale dá sa stráviť a vychutnať!" /85%/ ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Na Hard Boiled je nejlepší to, že už první přestřelka hravě překonává plány ostatních akčních filmů a prakticky se vůbec nezastaví. Filmu dominují cca 4 větší akční sekvence, které jsou střídány jednohubkami v podobě nájemné vraždy, či vyčištění pár svědků. Všechno by to bylo působivé, nebýt druhé poloviny filmu (zvláště pak poslední půlhodiny) odehrávající se v nemocnici. Ta je opravdu špičkou nápaditosti akčních scén a totálně dynamická akce střídá další, která je zabalena do dalších dvou a ty jsou překonány ještě pár akcemi. Woo na úplném vrcholu své tvorby musel snad rok neustále líbat múzy, protože kdo TOHLE natočí, fakt není odsud. V rámci žánru i slušný scénář a výborná hudba. [Přesná stopáž: 128 min] ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 4/10 Efekty 8/10/// +příběh, děj, masakr, Tony Leung -hudba, která mi trhala uši/// Přiznám se, že na toto dílko jsem se velice těšil, DVD se mi už doma válí přes 2 měsíce. Prvně jsem však mrknu na trailer a byl jsem, jak to říct "nenadšen". Avšak když jsem pustil film, byl jsem hned vtáhnut do děje a hlavně do dobře prokresleného příběhu, plného zajímavých charakterových postav. Jen si tak říkám, že tady chcíplo víc komparsistů, než v kdejakém válečném filmu :-) Po stránce akční je to špiča, takže jediné proč nedávám plnej počet je odrazující hudba, vysoké tóny to mi fakt nesedlo, hlavně na první polovině je to znát, potom už jsem si zvykl. Ale jinak film je výborný a dodnes nepřekonaný (tedy alespoň v počtu mrtvej za minutu)/// Celkem 80%/// Podruhé viděno 7.7.2021 na DVD. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Stejně jako v mnoha dalších filmech Johna Woo, akční sekvence byly částečně improvizované. "Schodišťový sestup" v čajovně či zakončení stejné scény s moukou (s nápadem přišel Chow Yun-Fat) patří k nejznámějším. (Satan)
  • Větší část scénáře byla přepsána týden před začátkem natáčení. Původně měl v příběhu figurovat muž, který plnil dětskou výživu jedem (proto se také druhá polovina filmu odehrává v nemocnici). (HellFire)
  • Během přestřelky mezi Tonym a Mad Dogem utržil Tony Leung (Tony) řeznou ránu nad okem od poletujícího skla. Stalo se tak během scény, kdy na sebe střílí skrze velká okna. (HellFire)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama