Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Woo se tváří jako legenda a lidé ho v tom podporují, ale podle mého si to nezaslouží. Filmy jako Hard boiled nebo Face off jsou opravdu úchvatné a přestřelky v nich jsou dovedeny do opravdové dokonalosti. Na druhé straně barikády stojí filmy jako MI2(pro mě docela zklamání, málo pořádné akce, špatný výběr herců....), Kód Navajo(tady trochu John ujel ve své snaze postavit pomník indiánskému kmenu a vsadit na realistickou zvukovou kulisu) a Živý terč(chápu první setkání s Hollywoodem znamená být pod dozorem, ale stejně....). Zatím mě John woo přesvědčil o tom, že umí přesvědčit geniálním snímke, ale jinak točí průměrné filmy, kde se akcí snaží vynahradit prázdnotu postav. Konečně jsem dostal pod své rozklepané ruce jeho Better tomorrow a nevěřil jsem vlastním očím. Na Yun-Fat Chow-a ve skoro každém Johnově filmu jsem si už zvykl, ale kdo obsadil Leslie Cheung-a? Tak nevýrazného herce jsem v hlavní roli HK filmu dlouho neviděl a i jeho teenagerský vzhled je velké mínus pro postavu policisty a budoucího inspektora. Lung Ti, i přes fakt, že je hlavní postavou spolu s Cheungem, je mdlý, vizáží obyčejný člověk a to na šéfa gangu moc nesedí. Hrdinství a přátelství jako hlavní téma? To beru jen to zkuste okořenit. Přidat něco čím film upoutá. Prvních 30 minut jsem se nehorázně nudil a až přestřelka se zbraněmi schovanými v květináči mi připomněla, že to točí John Woo. Bohužel až do poslední přestřelky je opět film velmi nudný a postavy si vás nezískají. Pro mě jsou 2* ještě z milosti, protože 95 minut filmu, kde hlavní hrdina chce skoncovat s rolí zločince , jeho bratr se stává policistou a je tím odsouzen nenávidět svého bratra, obsahuje 1 výbornou a 2 slušné přestřelky a to mi nestačí. Kdyby vykreslenost a věrohodnost postav dosahovala aspoň průměrných kvalit, film by dosáhl chybějící kompaktnosti a nesázel by jen na efektivní režii Johna Woo. Režisér neví jaký film chce natočit, jestli akčním filmem nebo komorním dramatem dvou bratrů. Třeba jednou se John rozhodne a natočí remake. Holt ne každého musí bavit to, co někdo prohlasuje za klasiku... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jedná se o první film Johna Wooa, kterým se skutečně dostal do povědomí a pro který se stal hlavně synonymem režiséra, který dokáže natočit pořádnou akční řežbu. Hvězdou jeho filmu je Yun-Fat Chow, který nebyl v amerických filmech nikdy pořádně doceněn, ale tady předvádí opravdu parádní kousky. Žádné kopy a údery, ale pořádně krvavá řežba. To je recept, na který Woo vsadil, spolu se zajímavými postavami a ucházejícím příběhem. A vyšlo to. Na tohle se dobře kouká, pokud máte rádi drsnější akci. Síla tohoto filmu je i v tom, jak dokáže ladně spojovat drsnou akci, humor i vztahovou rovinu. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

pozrene opat po rokoch: pamatam si na den ked som sa dozvedel ze na NOVE budu davat Honkongsky akcnak od Johna Woo, ktoreho tvorbu som poznal len z jeho americkych filmov (a to sa pisal len rok 1996 ci 97), ale pocul som legendy o jeho cinskej tvorbe. i dnes ma jeho prvy "pravy" heroic bloodshed (po vojnovom Heroes shed no tears) co ponuknut i ked akcie tu nie je tolko ako sme zvyknuty a hlavne nie je tak dokonala ako v jeho dalsich filmoch. vacsina filmu sa sustreduje na pribeh dvoch bratov Kita a Hoa, kazdy na opacnej strane zakona. cinske prepalene melodrama a trapny humor sa tu tiez nachadza, ale nie je to v takom mnozstve az by to bolo smiesne. ako uvod k tvorbe Johna Woo je to idealne... povodny koment: môj prvý kontakt s hk tvorbou majstra akcie johna woo, a tiež prvý film v ktorom som spatril vynikajúceho chow yun-fata (a pochopil prečo práve on patrí do top 3 akčných hviezd hk). akčné scény sú skvelé, ale ešte nie sú tak vypilované k dokonalosti ako napr. v hardboiled. dej filmu vás pohltí, niektoré scény vám v pamäti zostanú ešte dlho (prestrelka s kvetináčmi) a melódiu z filmu si budete pískať ešte nejaký ten týždeň potom čo si túto (dnes už určite) klasiku pozriete. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tyler tvrdí, že pokud něco Lepší Zítřek překonává, tak jedině jeho druhý díl, a to ještě jen v některých ohledech. (Já to nemůžu potvrdit ani vyvrátit, dvojka mě minula:(((( ) Ale nějak se mi nechce tomu věřit, protože lepší hongkongskou akci jsem opravdu neviděl. Mistrovské dílo, opravdu neváhám použít slovo epos. O čem? O přátelství, o hrdinství, o rodině....a taky o Chow Yun-Fatovi, Berettách a květináčích. Prostě skvost... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +výborná hudba, akce, herci -příběh který není špatný, ale pozdější filmy Johna Wooa jsou ještě lepší a navíc je příběh hodně prudce sestříhán (člověk se až nestíhá orientovat), navíc zde není (skoro) žádná strhující scéna, která by vás odrovnala/// Možná jsem do snímku vlkadál velká očekávání a možná je to jen tím, že jsem už viděl filmy Killer, Hard-Boiled, Kulka v hlavě a další a proto filmu nedám zasloužené 4*. Přesto se k nim přikloním, protože děj je zajímavý a akce dost dobrá. Každopádně se teším na pokračování./// Celkem 71%/// ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, kde je Mark Gor (Chow Yun-Fat) brutálně zmlácen Shingovými (Waise Lee) muži, byla zpočátku laděna příliš násilně. Režisér John Woo se snažil zajistit, aby scéna zůstala ve filmu nedotčená. Woo o tom diskutoval s lidmi z cenzurní rady, protože cítil, že je důležité ukázat, jak daleko jsou gangsteři ochotni zajít. (tequilla)
  • Keď sa film dostal v roku 1989 do distribúcie, zmenili mu meno na Better Tomorrow: Rapid Fire II a vydávali ho za pokračovanie filmu Rapid Fire (1989), ktorý sa stal veľkým hitom v tejto krajine. Pritom s ním nemal nič spoločné. (beso74)

Reklama

Reklama