Reklama

Reklama

Recenze (4)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vracíme se zpět o pár let do Severní Karolíny. Je po válce, jedna dcerka je na světě, druhá na cestě. A Henryho ničí vzpomínky na válečné běsnění. Co se stalo se Seržantem a jak je to s rozbitým sklepním oknem i se slečnou Verou? Starší dcera Ruby ve škole „rozptyluje třídu“ a Henry si první dny v nové práci rovněž „užívá“. Ostré a nepříjemné. Napětí by se místy dalo krájet, hudba skvělá, rozdělování obrazu funkční. Téma zatím nepůsobí vyumělkovaně a dává smysl i pro nás, nedotčené rasistickou otázkou z té prosluněné země hvězd a pruhů. Mnohými uctívaný Jordan Peele je cítit. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Umiernený vstup novej černošskej rodiny do latentne rasistickej štvrti veľkomesta začína naberať grády. Žiaľ, najmä tie negatívne. Nové prostredie staré traumy a krivdy totiž podľa rodinného očakávania netlmí, ale naopak oživuje a vyostruje ich. Úplne v rozpore s nádejou lepšieho nového života. Prejavuje sa to všade - v novom dome, v susedskom "spolužití", v dcérinej novej škole i otcovej vysnenej práci. Tlakový kotol potlačovanej zlosti, krívd na správanie sa bielych, ale aj obavy starousadlíkov z obsadenia čiernym morom, syčí a buble. Čaká sa na rozbušku, ktorá kotol rozmetá na prach. Spoiler: Bude tou rozbuškou cukor v nádrži auta susedky, ktorá sa náhle aj s rodinou sťahuje? Ku koncu epizódy jej ho tam z hnevu na jej zbabelý a slabošský útek vsype jej doteraz najlepšia kamoška. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

"....some bitch kill MY dog, I MIGHT get curious". :) Skoda, ze nezostava len pri stvarneni doby a stvarniny samotneho rasizmu. Tvorocia ale podarenej rodinke este nadelia aj vsetky mozne dusevne poruchy. Chudaci ctihodni obcania pokojnej bielej komunity. :D "Korektne" napisene: tazko sa im moze pokojne spolunazivat s mentalnymi problemami na oboch stranach. Ako experiment vsak zaujimave. Hororova linia s dievcatkom mi na chvilocku pripomenula vynikajuci The Haunting of Hill House. Tento kusok je vsak na mile vzdialeny. Zvlast atmosferou. Hoci ocinove halucinacie na novom pracovisku obcas zafungovali. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama