Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Novinky ze světa Star Wars

Novinky ze světa Star Wars

27.05.2022 Autor dO_od

Dny oslav Star Wars jsou tu, a z předaleké galaxie k nám teď docestovala řada novinek a zpráv, kterými je třeba se probrat. Vykopneme to tím, že dnes 27. května má na streamovací službě Disney+ premiéru seriálový Obi-Wan Kenobi, jehož první dva díly už si mohou diváci vesele pustit. První recenze vycházejí pomalu, v době psaní to ale vypadá, že budou fandové prequelové trilogie spokojeni, ale možná ne úplně nadšeni.

 

Spolu s premiérou Obi-Wana jsme každopádně dostali taky první trailer k dalšímu chystanému seriálu ze světa Star Wars, a to konkrétně Andorovi. Projekt, jenž je de facto prequelem (odehrává se o pět let dříve) filmového spin-offu Rogue One, který vyprávěl o bandě rebelů, co ukradli plány na Hvězdu smrti, dorazí na Disney+ už letos. Ukázku na seriál od Tonyho Gilroye (Bourneův mýtus) si můžete pustit zde.

 

Co se seriálů týče, třetí řada populárního Mandaloriana dorazí navzdory předchozím zprávám až v únoru příštího roku. Na Star Wars Celebration byl návštěvníkům promítnut také první teaser, ten už se v současnosti potuluje internetem, na oficiální vydání si ale nejspíš ještě počkáme. K Mandalorianovi se pak v příštím roce přidá také hraná Ahsoka. No a dvojici již oznámených projektů pak doplní také novinka s názvem Star Wars: Skeleton Crew, kterou chystá režisér Jon Watts (Spider-Man: Bez domova) a v níž si hlavní roli zahraje Jude Law (Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství). Tvůrci upozorňují, že seriál bude primárně vyprávět o čtveřici dětí, v žádném případě ale nebude jen pro děti. 

 

Poslední celkem důležitou informací je pak filmová fronta. V tuto chvíli je jasné pouze to, že film Taiky Waititiho (Thor: Láska jako hrom) je nejblíž, trilogie Riana Johnsona (Na nože) nejdál, a snímek z produkce Kevina Feigeho spolu s Rogue Squadron od Patty Jenkins (Wonder Woman) asi někde uprostřed. Teď k tomu ale šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy ještě doplnila, že budoucí filmy se budou odehrávat kolem éry sequelů a postav jako Rey, Poe a Finn. Už tedy žádný Skywalker, ale zcela nová éra.

Reklama

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Comic-Con Prague 2024 odtajnil další hvězdné hosty

Comic-Con Prague 2024 odtajnil další hvězdné hosty

07.03.2024 Reklama

V pořadí pátý ročník festivalu popkultury Comic-Con Prague potěší nejen fanoušky legendární space opery Star Wars či ikonické Hvězdné brány. Na začátku dubna budou moci v pražském Universu potkat… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Nejnovější novinky

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

Hugh Jackman a smrt Robina Hooda?

dnes

Vzniklo už dost filmů o Robinu Hoodovi? Jak se zdá, tak ne. Tento by mohl však poměrně vybočovat z řady. Chystaný snímek The Death of Robin Hood by se totiž měl vracet ke známé legendě o králi… (více)

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

včera

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

včera

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Reklama

Reklama