foto

Petr Panzenberger

  • nar. 3.9.1985 (34 let)
    Havířov, Československo

Herecká filmografie

Filmy

2020 Stockholmský syndrom (TV film)
Zátopek
2016 Slíbená princezna (TV film)
Zloději zelených koní
2014 Poslední cyklista (TV film)

TV seriály

2017 Dáma a Král (TV seriál)
2016 Mordparta (TV seriál)
2015 Atentát (TV seriál)
Policie Modrava (TV seriál)
Vraždy v kruhu (TV seriál)
2014 Případy 1. oddělení (TV seriál)

Diskuze k tvůrci (0)

    • 20.3.2014  13:32
    sator
    (hodnocení, komentáře)

    2005 Janáčkova konzervatoř Ostrava (DiS.)

    Po úspěšném absolutoriu hudebně-dramatického oboru ostravské Janáčkovy konzervatoře začal spolupracovat s divadlem Polárka, kde hrál například v inscenacích Maryša, S koníčkem přes hory a doly či Mauglí.
    V Národním divadle moravskoslezském hostoval v inscenaci Šakalí léta režiséra Petera Gábora, poté v Mahenově divadle v Brně hrál například v inscenacích Lakomec nebo Král Richard III.
    Petr Panzenberger za svoji dosavadní kariéru pracoval s mnoha výraznými režiséry, např. s Ivanem Rajmontem v Mahenově divadle při inscenaci Revizor, s Janem Antonínem Pitínským v Divadle Reduta při inscenaci Marnie, s Annou Petrželkovou v HaDivadle při inscenaci Marx Bros a s Janem Kačenou při inscenaci Kvak a Žbluňk.
    S Divadlem v 7 a půl spolupracoval na projektu Divadlo na vodě.
    V současné době hostuje v projektu Komediomat.
    Petr Panzenberger ztvárnil postavu Toma ve filmu Westernstory, hrál také například v televizním fi lmu Kobova garáž.
    V listopadu roku 2010 ještě jako host spolupracoval s Činoherním studiem na inscenovaném čtení Obhajoba a od ledna 2011 je ve stálém angažmá.