Reklama

Reklama

VOD (1)

Clarke a Rogers (Hoffman a Beatty) jsou neschopní hudební skladatelé, kteří postrádají špetku štěstí a ke všemu peníze. Nechají si poradit od svého vychytralého agenta a jejich duo je zničehonic posláno na výpravu do mystické republiky Ishtar. Avšak brzy po svém příjezdu jsou oba dva - aniž to o sobě tuší - získáni jako špehové pro opoziční strany připravované revoluce a najednou soutěží o přízeň nádherné bojovnice za svobodu (Isabelle Adjani). Jenže Clarke i Rogers jsou ještě horšími špehy než skladateli a brzy uváznou hluboko v poušti s jedním slepým velbloudem a několika atentátníky CIA na krku... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (22)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film, jenž prvky v námětu připomíná Hudbu složil, slova napsal; je však spíše jednou z parodií na akční filmy, zapadající mezi dobové Žhavé výstřely a podobné ptákovinotvorné komedie. Dustin s Warrenem zpívající šlágry v originálním aranžmá a s neotřelou pohybovou choreografií - to prostě musíte vidět. Navíc Isabelle Adjani hned na začátku svého "pobytu na plátně" ukáže Dustinovi (a nám) své levé ňadro. A k místnímu i mezinárodnímu hodnocení: viděl jsem v poslední době alespoň tucet horších filmů označených jako komedie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Je tady KGB, viděl jsem dva agenty." - "Ty jako Texasany?" - "Ne, ty jako Araby. Ti jako Texasani jsou Arabi." Vůbec ne tak špatný film, jak se všeobecně říká. Má to spád, hudební čísla Hoffmana a Beattyho parazitujících na Simonu a Garfunkelovi baví dobře (o poněkud morbidní písni věnované manželům slavícím 53 let společného soužití nemluvě), špionážní zápletka je fajn a spousta scének se povedla (pořizování slepého velblouda se špatnými zuby, překupníci zbraní). Jen těch vtipů mělo být více (obzvlášť pro příliš suchou postavu Isabelle Adjani) a stopáž měla být kratší. A chtělo by to i o něco lepší hudbu, ne ten podivný ruch, který ve filmu zní třeba při scéně na tržišti. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nejspíše tehdejší citová zaangažovanost (W.Beatty) přiměla I.Adjaniovou, aby se "namočila" do tohohle vyprahlého marockého dobrodružství, které není ani muzikálem, ani satirou. Je to jen příšerná hloupost...a masochistům doporučuji dabing z roku 1994, kde se pokoušeli "přezpívat" i ty nablblé songy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Totální blábol o dvou vypatlaných manících, kteří kašlou na své manželky a skládají jednu horší písničku za druhou a snaží se prorazit i zpěvem. Jejich manažer jim najde angažmá v Maroku, kde se však připletou nečekaně do místního povstání, seznámí se s krásnou a tajuplnou dívkou a odměnou jim je vyprodaný sál naštvaných vojáků. A to v tom hrají Warren Beatty, Dustin Hoffman nebo Isabelle Adjani! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $14,375,181Tržby Celosvetovo $15,300,000║ Je vôbec možné za taký rozpočet a ešte v dobe 80.rokov natočiť tak planý film, bez nejakého slušnejšieho efektu, kam tie peniaze minuli, keď film vyznie maximálne ako lacná televízna fraška. /20%/ ()

Galerie (59)

Zajímavosti (7)

  • Režisérka Elaine May dala svou nezvládnutou režií vzniknout termínu „movie jail“, což je označení pro člověka, který se vůbec neměl ke kormidlu filmu dostat a už by nikdy neměl točit… (Duoscop)
  • Přestože je film známý jako jeden z největších kasovních neúspěchů všech dob, v prvním týdnu vydání byl na pokladnách na prvním místě. Následující týden, s vydáním Policajta v Beverly Hills II (1987), však klesl na 4. místo. (orkadimenza)

Reklama

Reklama