Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve westernové komedii z amerického pohraničí září Dean Martin jako skvělý pistolník a sukničkář v jedné osobě. Jižanská kráska Phoebe (Rosemary Forsyth) je zasnoubená z temperamentním Donem Andreou (Alain Delon). Jejich svatební obřad ale nečekaně přeruší vpád Phoebina bývalého nápadníka, kterého Andrea nešťastnou náhodou zabije. Ženich se rozhodne uprchnout před zákonem do Texasu a počkat tam na svoji milou. Na hranicích se přidá k Samovi Hollisovi (Martin) a jeho indiánskému průvodci (Joey Bishop). Společně pak mají za úkol dopravit zásilku zbraní přes nebezpečné komančské území. Cestu této nesourodé trojice provázejí šarvátky s Indiány a osadníky, a v podstatě s kýmkoliv, kdo jim zkříží cestu. Účty si ale vyřizují i sami mezi sebou. Film je smrští gagů, vtipných hlášek a groteskního humoru. A když pak dorazí Phoebe a pozná Sama a Don Andrea podlehne půvabům zachráněné indiánské dívky, stane se Texas svědkem bezkonkurenčně nejpotrhlejšího souboje opačných pohlaví. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá westernová parodie. Není to žádný velkofilm, ale má spád a dobré nápady. Na vtipech se dá zasmát a pobaví i překvapivé souvislosti. Dean Martin (Sam Hollis) tentokrát nezpívá, zato se herecky odvázal a jde mu to. Alain Delon (Don Andrea Baldazar, El Duce de la Casala nebo Baldy) na Divoký západ dobře zapadl jako mexický princ. Joey Bishop (Kronk) jako Samův indiánský parťák a komentátor je vždy nad věcí. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No tohle bylo úžasné! Představte si klasický western - kovbojové, osadníci, dobytek, armáda, indiáni hodní i zlí. A do toho režisér s naprostou grácií práskne španělského lorda, který vyzývá k souboji fackou, šermuje, místní býky vyzývá na koridu, jedná jako gentleman, ale také veden ctí se naprosto bezhlavě vrhá do nebezpečí. Alain Delon mu navíc dal skvělé střelecké, jezdecké a dokonce akrobatické schopnosti, ty jeho kopy byly předzvěst karate filmů. Dean Martin kupodivu skvěle stvárnil hulvátského pistolníka. A ač je film poměrně tradičním westernem - šlechtic a pistolník brání osadníky před Komanči a nechybí napínavé, velkolepé i akční scény, režisér s gustem bourá klišé a sází podvratný humor. Pistolník tak simuluje, aby získal dámu, dáma z východu je tak trošku do větru, indiánský stopař sarkasticky komentuje dění, indiánský náčelník má největší problémy s pitomým synem a geniální finální plán selže, protože kapitán vojáků houby vidí. K tomu vtipy až z grotesky (šíp v zadku), "výměna manželek" a naprosto úžasný running joke s ropou, kterou nikde nechce :) Skoro 5*. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušila, do čeho jdu a v podstatě neměla žádná očekávání, o to větší bylo moje překvapení.. Jedná se o velice zdařilou parodii na všemožná westernová klišé, z nichž si tvůrci nepokrytě utahují.. Bavila jsem se skvěle, Alain Delon mladý a krásný, Dean Martin ohromný sympaťák a Rosemary Forsythová jim báječně sekundovala, u mě spokojenost.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že zo začiatku som bol trocha sklamaný a mierne rozčarovaný. Chcel som si totiž pozrieť nejaký starší seriózny western, ale namiesto toho sa mi začal pred očami rozvíjať akýsi bláznivý príbeh z divokého západu. Zabudol som teda na drsný western a naladil sa na komediálnu nôtu, v ktorej sa tento snímok nesie. Komické situácie, vtipné hlášky, odľahčená zábava. Plus charizmatický Dean Martin a mladý sympatický Alain Delon v hlavných úlohách. Nakonec som sa pri tom celkom dobre pobavil. *** ()

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Špičkoví herci v hrozné píčovině. Najde se tu pár silných scén, to ano, ale vše pohřbívá ten debilní, hloupý humor. Jako smát se, jak indiánovi praskne luk, nebo jak se praští o hlavu větví, prostě nemůžu.. Je pravda, že občas jsem se zasmál, některé hlášky prostě mají šťávu, ale jako celkem jsem z toho spíše zhořknul. Posledních deset minut jsem nedokoukal. Bylo mi to jedno. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama