Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fred chtěl jenom udělat dojem na syna své snoubenky a obstarat pro něj basketbalový míč podepsaný Mercuriem Müllerem, hvězdou klubu Alba Berlín. Mercurio však svůj rekordní míč vždycky háže na tribunu s tělesně postiženými. Fred se tedy rozhodne předstírat, s pomocí svého přítele Alexe, že je na vozíčku, čímž se absolutně změní jeho dosavadní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Ježišmarjáá, kdo by řek, že sehnat basketballový míč podepsaný od hvězdy týmu bude takový problém. Pitomost, která není ve výsledku tak absurdní jen proto, protože předem předhazuje, že absurdní bude ... Til Schweiger a A. M. Lara jsou tahouny filmu, u kterého jsem chvílemi chytal smíchy křeče a chvílemi jsem si říkal, že hloupost postav už daleko překročila meze. Nemůžu si pomoc, byla to skvělá romantická komedie, kam se hrabe kdejaká americká přiblblá romantika. Po profesionální stránce to není žádný zázrak, bodejť, ale všechny ostatní požadavky splňuje film perfektně. 80% = 4/5 ()

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

K německým filmům a seriálům mám trochu odpor. Nejsem si jistý jestli to je rize z filmového hlediska nebo jestli tam hraje roli kapku historie tohodle malebného státečku, ALE musí se nechat že Til je fajn herec. A s ním film svojí kvalitu má. Komedie neurazí a člověk si u ní hezky odpočine a pobaví. Nápad se tu skloubil s celkem fajn scénářem a už jen proto je to pěknejch 60% ()

Reklama

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je tedy překvapení. Pustil jsem si tenhle film náhodou a dostal jsem dávku humoru, kterou jsem opravdu nečekal. Svižná komedie, kde se stále něco děje, těží z daného tématu maximum a Freda provádí díky původně nevinnému podvůdku doslova peklem, aniž by se opakovaly stále dokola ty samé gagy. Ano, je to pitomůstka s malým rozpočtem, romantická stránka je klišovitá a herecké výkony neaspirují na oscara, ale v komedii je nejdůležitější humor a tady se budete smát od začátku do konce, aniž byste se cítili trapně, aniž by zesměšňovali postižené jako takové a bez berličky fekálního humoru. 75 % ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Aleluja ! Po veľmi dlhej dobe je tu romantická komédia ktorá ma zaujala, hlavný hrdina je síce arogantný blbec, ktorý má hlúpu snúbenicu s trafeným deckom, popri tom tu je celkom vtipný príbeh a i keď tam bolo pár hlúpostí v deji, napríklad keď mal vypité a zrazu je triezvy, i tak sa do nedá porovnať s 90% amerických romantických komédií, tie tápu úplne spodných vrstvách, príjemným prekvapením je tu herečka Alexandra Maria Lara, objektívna hodnota filmu asi 3*, no za to že ma neskutočne potešili pridám jednu navyše - nech nežerem ! ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že Němcům jdou lépe černé komedie, než tyto bláznivé romantické, ale ani tato není úplně k zahození. Samotný příběh bych řadil k těm absurdnějším, být na místě Tila Schweigera, skončil by film hned v prvních minutách, protože tomu spratkovi bych jednu fláknul a jeho povedenou maminku poslal k čertu, ale tady šlo jen o čistou zábavu. Ta se bohužel rozbíhá poněkud krkolomně, chvílemi tlačí až příliš na pilu, ale naštěstí ve druhé polovině se zábava celkem dobře rozjede - především převleková scéna v restauraci byla vrcholem, který ve mně vyvolal výbuch smíchu. Nakonec se ztoho vyklubala celkem sympatická zábava. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve Fredově (Til Schweiger) bytě je několikrát v pozadí záběru možné spatřit plakát k filmu Big Lebowski (1998). (nopud)
  • Několikrát je ve filmu zmiňováno, že se sportovní události odehrávají v Max-Schmeling-Halle, tedy v berlínské sportovní hale pojmenované po Maxi Schmelingovi, největším německém sportovci 20. stotetí. V životopisném filmu Souboj o vše (2002) hrál Schmelinga Til Schweiger. (NinadeL)
  • Když Alex (Jürgen Vogel) ukazuje Fredovi (Til Schweiger) své ošetřovatelské osvědčení, na listu je uvedeno datum narození 19.12.1963, Freiburg. Ve skutečnosti se však tento den ve Freiburgu narodil Til Schweiger. (LucMosss)

Reklama

Reklama