foto

Cyndi Lauper

  • nar. 22.6.1953 (65 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americká zpěvačka, skladatelka a herečka Cynthia Ann Stephanie Lauper se narodila 22. června 1953 v Queensu v New Yorku.

Začínala ve skupině Blue Angel. Společně s Johnem Turim složila několik písní, které později vyšly na eponymním debutu u Polydor Records. Nejúspěšnějším singlem byla coververze skladby I'm Gonna Be Strong od Gene Pitneyho. V roce 1982 se skupina rozpadla a ona začala vlastní sólovou dráhu.

Úspěšnou a známou se stala v polovině 80. let po vydání alba She's So Unusual. Je vůbec prvním umělcem, jehož čtyři singly z jedné desky figurovaly do pátého místa hitparádovém žebříčku - Top Five. Do roku 2009 nahrála 11 hudebních alb, přes 40 singlů a celosvětově prodala více než 60 miliónů kopií. Za svou kariéru získala dvakrát cenu Grammy a jednu Emmy. Zahrála si například ve filmech ŽIVOT S MIKEYM a TADY A TAM. Objevila se i v seriálech SBĚRATELÉ KOSTÍ či SUPER DRBNA. Je známá svou podporou lidských práv.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2014 Henry & Me
2011 Dirty Movie
2009 Tady a tam
2000 Opportunists, The
Závada Blair Witch (TV film)
1999 The Happy Prince (TV film)
1997 Unauthorized Biography: Milo, Death of a Supermodel (TV film)
1994 Mrs. Parker a začarovaný kruh
1993 Život s Mikeym
1991 Off and Running
1990 Mother Goose Rock 'n' Rhyme (TV film)
1988 Vibrace
1985 Patti Labelle Show, The (TV film)

TV seriály

2017 Sběratelé kostí (TV seriál)
Jeden den v životě (S12E11)
2015 Sběratelé kostí (TV seriál)
Jasnovidka ve stromě (S10E11)
2013 Sběratelé kostí (TV seriál)
Žena v bílém (S09E06)
2012 Bobovy burgery (TV seriál)
The Belchies (S02E01)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Spor duše s tělem (S08E09)
2009 Studio 30 Rock (TV seriál)
Darujte ledvinu (S03E22)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Poslové ve fontáně (S05E01)
2008 Super drbna (TV seriál)
Souboj s ješitností (S02E10)
2004 Higglytown Heroes (TV seriál)
2003 That's So Raven (TV seriál)
1999 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Až do konce, 2. část (S07E22)
Až do konce, 1.část (S07E21)
Krádež (S07E18)
Simpsonovi (TV seriál)
Bart se nevzdává (S10E11)
1996 Jsem do tebe blázen (TV seriál) - a.z.
Mozaika (S05E04) - a.z.
1995 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Peníze všechno mění (S03E20)
1993 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Pár srdcí (S02E09)

Dokumentární

2018 Andre the Giant (TV film) - a.z.
2017 Free to Rock
2014 Ciutat morta - a.z.
2009 VH1 Divas Live 2009 (TV film)
2007 ShowBusiness: The Road to Broadway
2004 Cyndi Lauper: Live... At Last (koncert)
Retrosexual: The 80's (TV seriál)
2003 I Love the '80s Strikes Back (TV seriál)
2002 Broadway's Best (TV film)
2001 Intimate Portrait: Betsey Johnson (TV film)
John Lennon: Come Together (koncert)
1999 Intimate Portrait: Cyndi Lauper (TV film)
1998 Intimate Portrait: Patti LaBelle (TV film)
1994 Cyndi Lauper - Twelve Deadly Cyns ...and Then Some
1991 Technicolormies - a.z.
1990 Wall: Live in Berlin, The (koncert)
1988 Michael Jackson: The Legend Continues
1987 Rolling Stone Presents Twenty Years of Rock & Roll (TV film)
1985 We Are the World (koncert)

TV pořady

2018 Grammy Awards 2018 (TV pořad)
2014 Grammy Awards 2014 (TV pořad)
John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
2013 The History of WWE: 50 Years of Sports Entertainment (TV pořad) - a.z.
2011 The Chew (TV pořad)
2009 Grammy Awards 2009 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2009 (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Australian Idol (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 Divas: Las Vegas (TV pořad)
Mornings with Kerri-Anne (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Christmas in Rockefeller Center (TV pořad)
1997 Hard Rock Live (TV pořad)
The View (TV pořad)
1996 The RuPaul Show (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Fotogramas de Plata 94 (TV pořad)
The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1990 Stars 90 (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 WrestleMania (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

1984 Cyndi Lauper - Time After Time (hudební videoklip)
1983 Cyndi Lauper - Girls Just Want To Have Fun (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace